maandag 31 juli 2006

loop naar de pomp



Vandaag opnieuw op de fiets. Wat later pas de deur uit, dus wat minder kilometers (80), maar wel weer een hoop zwarte plekken in de provincie verkend. Met allerlei nieuwe ontdekkingen. En een waterpomp in het bos...

beroemd!


Onze HilbertKat begint al echt een beroemdheid te worden. In de buurt van Boeskooldorp is er zelfs al een straat naar hem genoemd!
Kwam alleen zo snel geen bewoner van deze plattelandsstraat tegen om te zeggen dat ie alweer terug was.

zondag 30 juli 2006

extra prijs!


Een dezer dagen doet de 4444ste bezoeker dit log aan!
Ben jij dat?
Kijk snel rechtsonder op de teller! Staat daar 4444, sla de afbeelding dan op en mail 'm naar harmjobfanklup@gmail.com.
Voor deze bezoeker heeft Harm Job een speciaal kadootje...

"Eis"



En toen waren we nog één "EisCafé" in Netoverdegrensstadt vergeten.

"stand & deliver" (updated!)



Tijdens een 99,6 kilometer durende fietstocht langs Oosterbuurse bospaden komen we drie dolle Oosterburen tegen. Hun camera heeft het begeven en de vraag is of ik er een paar foto's wil maken.
De, in totaal drie, heren zien kans om het bijna te verpesten met de opmerking "Medeland Weltmeister" maar omdat ze duidelijk al wat op hebben (gerookt) vergeef ik ze. Zeker als Krien door een van hen met "Schöne Mädel" aangesproken wordt. (dat even later een gezelschap hoogbejaarde dames op dezelfde manier worden aangespoken doet daar niets aan af...)
Ondertussen heb ik de foto's naar ze gestuurd. Ben benieuwd hoe hun band heet, dat kwam er in het bos niet uit, en of ze ergens optreden. Lijkt me grappig om te gaan kijken.

Ben erachter, klik hier voor meer!

zaterdag 29 juli 2006

ruitjes aan de voet


Volgens mij heb ik net bij de Oosterburen een goed alternatief gevonden voor de witte "bootschoenen". Met ruitjes en in de goede maat! Ietsjes duurder dan de 4 of 5 euro, maar niet veel. De oproep van het vorige blog blijft overigens gewoon staan, dus mocht je toevallig...

herfst


Ik ben in de war. Snap er niets meer van. Helemaal niets. Terwijl mijn thermometer nog steeds aangeeft dat het buiten boven de dertig graden is, en de zon volop daarvoor zijn best doet, is de herfst ongemerkt aangebroken.
???!
Wat?! Vallen de bladeren van de bomen en breekt de ene na de andere grijze dag aan, vol regen en wind? Huh? Heb ik wat gemist?
Het antwoord daarop is een vrij simpel en volmondig ja! Alleen niet buiten, in de natuur, maar in de winkels. Terwijl het halve land nog op zomervakantie moet gaan, wordt in de winkels reeds de herfstcollectie opgehangen en neergezet. Alles in mooie, gedempte kleuren, niet te uitbundig, niet te fleurig en vooral niet te vrolijk.
Vooral niet te vrolijk. Want dat wordt ik daar niet van. Wat is dat voor een onzin om, terwijl de mussen van het dak vallen, warme truien te verkopen? Of waarom verkoop je opeens geen tuinstoelkussens meer? En wat is het voor een onzin om alle barbecue spullen uit je winkel te halen. ("Nee meneer, sorry, dat verkopen we niet meer, dat zijn seizoenartikelen" aldus een medewerker van een plaatselijke supermarkt vorig jaar begin augustus toen ik vroeg naar een simpele zak barbecuekolen!)
En zo ben ik ook nog steeds op zoek naar een paar van die hele simpele witte bootschoenen van een paar euro per paar. Nergens meer te vinden. Alles reeds uitverkocht, alleen nog in maat 35 te vinden. Gisteren een lading winkels afgeweest waar ze afgelopen winter zonder problemen te vinden waren, maar nu het dan echt zomer is, en dan plots de behoefte ontstaat...
Dus, kom je ze tegen, een paar witte heren canvas "bootschoenen" maat 43? Maak Harm Job blij!
(voor de liefhebbers die nog steeds, met HJ, vinden dat het volop zomer is, een prachtige mix onder de foto...)

vrijdag 28 juli 2006

mork


Mork heet ie. Krien haar nieuwe iPod Nano. Vanaf de introductie van deze werkelijk prachtige - (en onbreekbare) - iPod wilde ze 'm al. En stonden we al vaak bij die ene vitrine. Even voelen, even vasthouden. En dan dromen.
Vandaag was dan het moment aangebroken. Bij de winkel waar collega Bertholomeus J. zegt te wonen liepen we naar binnen. Tenslotte had deze winkel een aantrekkelijke aanbieding. Een 1 GB voor € 124,-. Die keuze was dan ook al lang gemaakt, alleen de kleur nog niet. Na enig denkwerk werd het de witte. De keuze van het ideale beschermtasje was moeilijker, maar werd uiteindelijk wel een erg goede.
De beste keus was ten slotte bij de kassa. Op de bon staat echt het goede apparaat aangegeven, echt waar. En mischien kregen we ook wel speciale korting. Omdat Krien zo blij uit haar oogjes keek. Want met de € 79,- die ik moest betalen hadden we een waarlijk koopje in huis. Echt.
Nu loopt er dus een blij meisje door de tuin en het huis. Twee witte dopjes in de oren. Echt gesproken heb ik haar de laatste uren niet. Wel hoor ik haar steeds "meezingen". Ook een hele aparte belevenis. Denk dat we elkaar over 16 uur wel weer spreken. Dan is de accu leeg...
(en onder de foto vandaag een speciale tune)
- rechtermuisknop en doel opslaan als -

donderdag 27 juli 2006

waterballet



KlaasKat en HilbertKat hebben het ook erg warm. Tijd voor een verkoelend spelletje.


Alleen jammer dat de waterstraal zo moeilijk te vangen is...

schommelen



...

(oftewel no comments...)

woensdag 26 juli 2006

van god los

...!



Uiterst spectaculair moet het er hebben uitgezien. Op de Burgemeester Huppeldepuplaan wordt een donkergroene Rover klemgereden door een arrestatieteam. Met donderend geraas worden alle autoruiten ingeslagen en worden er vier jeugdige plaatsgenoten "achterover getrokken". In de auto liggen bivakmutsen, breekijzers en meer van dat.
Als de vier, ergens tussen de 16 en 21, een beetje van de schrik bekomen zijn zitten ze achter de tralies. Bij politie en justitie haalt men opgelucht adem. Een gewelddadige overval op een woning is voorkomen.
Voor de vier was het allemaal zo mooi begonnen. Eerst kwam een van de jongens bundels geld laten zien. Geld van zijn baas. "Van die hele dikke met zo'n plakbandje erom" aldus Ronnie R., een van de verdachten, "en daar zou een heleboel van in huis liggen, op de koelkast". Later zagen ze de film
Van God Los en was het plan snel geboren. "Dat moeten we snel een keer pakken". Via de mobiel en MSN kwamen de wilde plannen los. Steeds groffer en gewelddadiger. "We bijten hem de strot af, als een valse hond" msn-de ze elkaar. Er werd druk gesproken over vuurwapens en meer van dat stoers.
Ondertussen zat de politie met gespitste oren mee te lezen en luisteren. Via de
C.I.E. was hele nauwkeurige informatie binnen gekomen over de wilde plannen. Namen en telefoonnummers, doelwit en datum. Als de vier dan ook op de bewuste datum in een auto stappen besluit justitie, om erger te voorkomen, in te grijpen.
Voor de rechter blijft er weinig over van de stoere taal. Als geslagen honden zitten Ronnie en zijn "jeugdvriend" Harry H. in het verdachtenbankje. Ze proberen hun aandeel kleiner te maken. "We wilden alleen dat geld maar pakken, dat lag op 2 meter van het raam op de koelkast. We zouden alleen maar even de schuifpui uit de rails tillen en er zou ook helemaal niemand thuis zijn." Ook van het wilde verhaal over de stripclub "waar je bakken met geld nodig had" blijft niets over. Uiteindelijk komt de rechter niet verder dan bewezen te verklaren dat de jongens "zich schuldig hebben gemaakt aan voorbereidinghandelingen ten aanzien van artikel 311 van het wetboek van strafrecht". In gewone mensentaal, het voorbereiden van een inbraak. Geen van de jongens hoeft terug naar de cel, de jongste twee mogen 150 gratis werken voor de staat en Ronnie en zijn "jeugdvriend" Harry krijgen een "sociale vaardigheidstraining".

Op de gang halen de vrienden opgelucht adem. Het is met een sisser afgelopen. Net zoals voor het slachtoffer. Want die was die avond gewoon thuis. Met zijn vrouw, met wie hij helemaal niet in scheiding lag, en de kinderen. Wie weet wat er was gebeurd als de jongens onverwachts waren betrapt...

hangmat!



Hij hangt! D'r zit een grote keilbout in de muur en de boom trekt (nog) niet krom. Weet in ieder geval wel wat ik doe vandaag. Of beter gezegd, wat ik niet doe...

dinsdag 25 juli 2006

pauzefilmpje



Ik hoor links en rechts van me geklaag over de warmte. Geen last van. Kon vandaag dan ook niet wachten om tijdens de middagpauze naar buiten te rennen. Een pakje frisse melkdrank erbij, podcast op de koptelefoon en genieten.
Van mij mag het altijd zo blijven. Vind alleen wel dat we dan moeten overgaan op een tropenrooster. Want een siësta tussen de middag, daar had ik, na een lange ochtendzitting, wel behoefte aan. Ach, wie weet en misschien leren we het ooit.

wegschuiven

grrrmbll @$#%&&((*^%$@!!!


Veel meer kan ik niet doen. Zwaaien en kijken. Ik zit in de trein en kijk wat voor me uit over het Industriestadse station. Plots schuift DaMob in mijn blikveld. Ik zwaai, grijp mijn tas en wil uitstappen. Even tijd voor een kletspraatje en misschien een terrasbezoekje. Op dat moment zie zie ik het perron wegschuiven. En zwaai ik nog maar even.
Damn, kon het schuim van een lekker witbiertje al proeven op mijn bovenlip. Het mocht niet zo zijn.

maandag 24 juli 2006

layla


Layla was vals zegt de dakdekker. Via het internet aangekocht van iemand die zei dat het een lieverd was. Had zijn dochter al eens gebeten en beet hem afgelopen pinksteren twee keer. Net nadat hij Layla een schop had gegeven omdat ze 's nachts in de gang had gepoept. Dus greep hij een koevoet en sloeg erop los. Dumpte de hevig bloedende Layla vervolgens in de afvalcontainer van de flat. Waar het weerloze dier gevonden werd door een buurvrouw. Een gewaarschuwde dierenarts kon weinig anders doen dan Layla een enkele reis naar de eeuwige jachtvelden te geven.
"Gewoon moord" vindt de Officier van Justitie. "Ik ben geschokt, dit is iets wat je een dier niet aandoet" aldus rechter Rekenvrouw, "als je hond niet het lieve knuffeldier is dat je gehoopt had dat los je het toch niet zo op". Tachtig uur werkstraf krijgt de dakdekker van de dierenliefhebster.
Op de gang zie ik nog net dat de teneergeslagen dakdekker, die net in het verdachtenbankje vol spijt nog moeite had om zijn tranen tegen te houden. tenmidden van zijn familieleden en vreugdesprongetje maakt. "Pffoe" zegt ie, "dat viel mee..." en loopt het gebouw uit.
De eikel.

encore le BBQ!



En nog meer video's! Zondagavond was het berbekjoei-restjes-avond bij Hetliefstezusje achter in de tuin.



Krien en Hetliefstezusje hadden een rampdag gehad. Letterlijk en figuurlijk. Enorme regenbuien (??? noot redactie)hadden delen van Kristenkerkdorp flink onder water gezet. Bevolking in de evacueer en ga o maar door. Tijd dus voor een (na-)avondje ontspanning met lekkere hapjes.



Tenslotte zeldzame beelden van de berbekjoeiman himself. Heeft de lessen van H-rold goed onthouden en had dus een prachtig vuurtje gloeiende waardoor de lapjes en worstjes mooi gaar werden... (wel even decomputermonitor een slag draaien, Hetliefstezusje, die de opnamen fabriceerde, dacht dat het wel kon zo. En gelijk heeft ze. In het vervolg ga ik haar uitzendingen ook zo bekijken...)

u-boat alarm!


KlaasKat zit rustig water te drinken uit Krien haar "swimmingpool" als er plots iets langs komt...


HilbertKat is ook afgekomen op alle commotie, hij laat zien wat ie er van vindt...

zondag 23 juli 2006

da-ra



Ons petekindje, kleine Da-ra is al behoorlijk gegroeid! Als ze net zo'n ondeugende wordt als de andere twee heeft Djan de handen aardig vol. Nu ook al, want als mevrouw het op een huilen zet...

binnen zitten



Het is niet de eerste keer dat het regent terwijl Djan en H-rold (met kids) net zijn overgekomen voor een gezellige berbekjoei. En dus staat H-rold in het fietsenschuurtje vlees te berbekjoeien terwijl Harm Job heen en weer loopt met schotels vlees onder een paraplu. Je wordt er best vindingrijk van. Nu alleen nog een schoorsteentje in het fietsenhok en we kunnen tegen elke bui! Het is alleen wel erg raar, om voor het eerst in een maand of twee, weer binnen te zitten...

kampioen




Harmjobinhetwild geeft je vandaag een unieke kans om Medelands onbetwiste berbekjoeikampioen aan het werk te zien. H-rold uit het mid-Medelandse Valleikanaaldorp, was gisteravond "in town" om live zijn kunsten te vertonen. Werderom een wijze les over de juiste kleur van de gloeiende kolen (grijs) om zo het mooiste en gaarste vlees te krijgen, de tip om saté niet van kippenvlees maar kalkoenvlees te maken (is steviger en minder droog), de juiste wappertechnieken (met een krant of stukje karton hard heen en weer wapperen om een mooi gloeiend vuurtje te krijgen)en ga zo maar door. Steeds, na elk bezoek, heb ik weer een wereld aan kennis opgedaan. Heel bijzonder.

juinen




Het lijkt wel alsof ze uit Juinen komen, deze Jo-wie en Er-doo. De heren waren een avondje in Textielstad om daar de show stelen. Zo waren de heren niet vies van een watermeloen, met zijn tweetjes zagen ze kans om een halve (!?) smaakbol naar binnen te werekn. Tijdens de opname van zo'n hap-en-klieder-sesie laat Jo-wie een hele subtiele " wethouder Hekking" zien. Heel voorzichtig schuift hij voor zijn jongere broertje... Dan gooit hij zijn meloen tegen Harm Job aan...

zaterdag 22 juli 2006

knuffel



KlaasKat is een knuffel, ondanks de warmte...

buiten



Na een nacht "achter de deur" mag ons rode gevaar weer naar buiten... Zo'n beest kan je natuurlijk geen levenslang geven. Zeker met dit fantastisch lekkere weer!


vrijdag 21 juli 2006

thuis!


Rond 22.22 uur sta ik nog weer een keer op de schutting en roep heel hard, maar enigzins wanhopig, zijn naam. Heel hard. Vervolgens hoor ik niets. Geen gerinkel van een belletje, nada niets.
Tot ik plaats neem aan mijn buitenkantoor. Aan de andere kant van de poort klinkt een heel hard en kort MIAUW! Ik trek de poort open en daar is ie! HilbertKat! Direct rent KlaasKat, die bij nader inzien al een paar minuten onrustig was, erop af. VRIENDJE IS THUIS!!!
Ik zet 'm binnen en geef direct een enorme bak met voer. Ik weet niet waar hij gezeten heeft, hij ruikt wel anders, naar brood (!?) maar ik ben blij. Vlak daarna komt Krien thuis. Is wat vroeger, voor de volgende zoekronde. Ze vliegt ons rode mormel direct om de nek. Wat een opluchting...

warm


Kwart over acht. Het is nog bijna 30 graden. Heerlijk. Maar blijf me zorgen maken. HilbertKat is nog steeds niet terug. Hoor zijn belletje nergens en om het luisteren nog lastiger te maken staat ergens een foute-cover-band te spelen en hoor ik al anderhalf uur de ene na de andere meezinger langskomen. En laat ik daar nu ff geen trek in hebben.
Ga zo maar weer een buurtronde maken.

?


Maak me ongerust. HilbertKat is vannacht niet thuisgekomen en reageert ook niet als ie geroepen wordt. Heb ondertussen al in allerlei schuurtjes en garages, op zolders en onder auto's gekeken, maar het blijft stil. Dus als iemand hem gezien heeft...

donderdag 20 juli 2006

summer means fun zomercompilatie!



Om 22.22 uur is het nog 28 graden buiten. Ik zit nog in mijn blote bast, half Medeland zit met vakantie in het buitenland, en het warmterecord blijft verbroken!
Tijd dus voor een muzikale viering van deze zomer 2006!
Daarom stelde Harm Job persoonlijk voor jullie een empeedrie top 22 samen. Voor de zwoele zomeravonden, voor de vakantiefile, voor op het strand of waar dan ook.

Want summer means fun!

# 01 Belly - Feed the tree

# 02 Postal Service - District sleeps alone

# 03 Nouvelle Vague - Killing Moon (echo & the bunnymen cover)!

# 04 Jens Lekman - A Sweet Summer's Night On Hammer Hill

# 05 Belle & Sebastian - Another sunny day

# 06 Go team - Huddle Formation

# 07 Hello Saferide - Highschool Stalker

# 08 The Clash - London Calling

# 09 Specials - Too Hot

# 10 Rolling Stones - C*cksucker Blues

# 11 Johnny Cash - Hurt

# 12 Cat Power - Dreams (Everly Brothers cover)

# 13 Clap Your Hands Say Yeah - Upon this tidal wave of young blood

# 14 Stereo Total - Das erste Mal

# 15 Arctic Monkeys - When the sun goes down!

# 16 Smiths - William it was really nothing

# 17 Pulp - Common People

# 18 Janis Joplin - Summertime

# 19 Clem Snide - Moment in the sun

# 20 Olivia Newton John - Summer Love

# 21 Franz Ferdinand - Take me out

# 22 Bloc Party - Like eating glass

22 songs voor een soundtrack van de zomer dus
veel plezier ermee
(downloadproblemen? rechtermuisknop en doel opslaan als
empeedries zijn niet door harm job op het net gezet, alleen met veel succes gevonden)


kluis 1


Mijn tas ging door de scanner en bleef vervolgens even liggen. Het bleef stil. Het scanjongentje moest even slikken voordat hij tegen me begon te praten. "Heeft u twee flesjes in de tas zitten?" Kijk, hij bracht het voorzichtig en tactisch. "Met van die eh,.." en de jongen maakt een flessenopenmaakgebaar, "doppen? ". Hij kijkt me vragend aan. "Klopt" zeg ik. "Twee flesjes bier, je hebt helemaal gelijk!" De scanjongen slikt zichtbaar nog een keer. "Zulke flesjes mogen hier niet naar binnen...". Ik zie aan zijn gezicht dat ie het een moeilijke zaak vindt. Heeft ie net een alcoholverslaafde persmuskiet betapt of wat is er aan de hand. Ik verlos hem uit zijn lijden en rits mijn tas open, pak er twee flesjes uit en geef ze af. "Hou ze maar hier, ze worden straks wel afgehaald". De flesjes gaan in kluisje 1 en ik krijg een ontvangstbewijs. Collega Tony the B*stard moet ze straks dan maar mee naar huis nemen. Afgelopen maandag hielp hij mij uit de brand en in ruil daarvoor beloofde ik hem een flesje of wat. Veel verder dan een ontvangstbewijs kan ik hem niet in zijn handen drukken. Toch lijkt hij er blij mee. Ach, je moet wat over hebben voor je medemens.

woensdag 19 juli 2006


Ik zit er wel een beetje mee. Vandaag is het warmterecord voor de maand juli verbroken, het KNMI mat maar liefst 35,7 graden en daarmee is het zelfs de op één na de warmste dag ooit. En da's toch vreemd. Vandaag wees mijn thermometer ruim over de 36 graden aan, net zoals gisteren en eerder. Maar die zal wel niet zo goed zijn.
In ieder geval had ik zelf al kunnen constateren dat het warm was en nog steeds is. Bijna 29 graden zelfs. Tijd dus voor voldoende frisse drank.
Maar nu las ik dus vandaag dat het "verkoelende biertje" helemaal niet goed zou zijn. Bier drijft af, dus vaker naar de pot, dus uitdrogingverschijnselen. Los van het genot van een fris biertje in de hitte, denk ik dat het met de uitdroging wel meevalt.
Toch heb ik na het lezen van het bericht maatregelen getroffen. Er staat nu een grote kan met zelfgemaakte ijsthee in de koelkast. Voor de zekerheid en lekker fris. Alleen nu komt er weer een ander gevaar om de hoek kijken. Elektriciteitsstoringen. In de tuin had ik eerder vanavond even een kort dipje maar Industriestad zit zonder. Net zoals het naastliggende Bornsedorp.
En nou denk ik dus dat al die mensen hetzelfde verontrustende bierbericht hebben gehoord. En allemaal massaal aan de ijstheemaak zijn gegaan. Met als gevolg dat al die koelkasten vervolgens topuren zijn gaan draaien. Met een storing tot gevolg.
(krijg ik nu van al dat gedenk spontaan weer dorst. oh jee, keuze's..)

surprise!





Vandaag met Krien bij het tuincentrum een nieuwe sproeikop voor de tuinslang gekocht. Ja, en als het dan 36 graden is moet je natuurlijk wel even proberen of ie 't wel doet...

(internationaal) rolhangen


En dan hebben we natuurlijk een bekend verschijnsel. Het hurktoilet. De afgelopen weken heb ik meerdere mensen luidkeels horen verkondigen dat dit laag-bij-de-grondse-glibberding "toch wel hun favoriete wc-pot is". Nu weet ik dat deze verkondigers allemaal een dezer dagen richting die landen vertrekken. Die landen waar men nog steeds denkt dat je met een porceleinen gat in de grond klaar bent.
Hun veelgehoorde kreet; "weet je wel dat dit de schoonste wc's zijn, want als je doortrekt spoelt ie alles schoon..." gaat wat mij betreft niet op. Ik heb dat afgelopen vakantie eens van veilige afstand staan bestuderen, maar no way José! Bij deze toiletten weet je juist zeker dat overal waar jij je voeten neerzet smerigheid ligt. Meer niet. Dus voor hen die favoriet willen hurken een korte tip. HET BOS! Da's veel schoner...
Bij deze pot hing de rol overigens wel goed. Maar veel te laag. Met al dat gespetter durfde ik er geen velletje vanaf te scheuren. Dus goede hang, maar foute plek!
(ook een mooi gat in de grond gezien? aarzel niet en pak je camera. leg het vast en neem voor Harm Job een mooi souveniertje mee!)

weg-ge-geven!


Ik noemde hem een winnaar, maar dat is natuurlijk niet zo. Hij was meer de gelukkige, de eerste die reageerde. Nu is ie onderweg naar een ver buitenland. In zijn cd-speler draaien intussen 5 GRATIS cd's! Met dank aan de
Harm-Job-geeft-wat-weg-deze-zomer-bezigheid (copyright HJ2006).
Buurman K. is niet de enige die onderweg is of gaat. Maar ondanks dat de grote uittocht is begonnen zal Harm Job deze zomer een boel spullen GRATIS weggeven. Reden genoeg om dus thuis te blijven. Hou daarom dit blog goed in de gaten. Je weet maar nooit, degene die er het eerste bij is, gaat er met de spullen vandoor!

pliesie


Nou was ik van plan om vannacht lekker op de bank te gaan slapen. Met de deuren open. Maar begin daar nu toch mijn twijfels over te krijgen. Want er was alweer politie in de straat. Begin langzamerhand het idee te krijgen dat ik echt in een criminele buurt woon. Ach, aan de andere kant levert het ook wel weer de nodige spanning en sensatie op. En da's ook wat waard...
(en voor de liefhebbers en bijpassend muziekje...)

dinsdag 18 juli 2006

held!


Hij is toch wel de held van de week, onze Matijn. Juist nu de Nimweegse vierdaagse is stopgezet, loopt hij stug vier dagen lang door de provincie. Zijn eigen vierdaagse. Volg hem en geef je steun via deze site!.

foute rol!


Jahaa, die was er gloeiend bij, onze buufnr15. Nieuwe caravan en standplaats op de camping, heeft ze de rol verkeerd hangen! En dat terwijl ze toch echt wist dat de Rolhanginspecteur zou langskomen. De rollen an sich, daar was niets op aan te merken, die stonden uiteindelijk keurig op een rijtje. Maar toen was het al te laat! Fout, fout, fout!

(zie je nog meer foute (of goede) rollen op vakantie? zet ze op de foto en mail die naar Harm Job. Vergeet ook de NEEM-EEN-ROL-MEE-VAN-VAKANTIE-UITDAGING niet! de uitdaging om een vakantierol in je koffer of rugzak te stoppen en thuisgekomen Harm Job daarmee te verblijden!)

weggeven (deel twee!)


En dan is het weer tijd om wat weg te geven. Voor het prachtige en spannende boek van een paar dagen geleden is voorlopig alleen nog maar een verlegen en anonieme geïnteresseerde, maar ik ga er toch vanuit dat er voor dit cd-pakket wel liefhebbers zijn. Zeker zo vlak voor de vakantie, met vele kilometers over saaie autobahnen voor de boeg is een beetje muzikale afleiding wel prettig. Lijkt mij.
Dus doe mee aan de Harm-Job-geeft-wat-weg-deze-zomer-bezigheid (copyright HJ2006) en krijg deze 5 (vijf!!!) cd's helemaal gratis! Ze gaan naar de eerste persoon die zich meldt in het reaktievenster! Wees er snel bij want het kan nog wel eens storm lopen!

buitenkantoor


Het was 35 graden. Heerlijk! En als ze bij de rechtbank geen openluchtzittingen houden, terwijl die behoefte toch duidelijk bestaat, dan kan niemand mij tegenhouden om lekker buiten mijn berichten te tikken. En dat heb ik dan ook gedaan.
Vanmorgen las ik in de krant dat zoveel procent van de Medelanders werk meeneemt op vakantie. Ach, als het zo moet, dan kan ik me er iets bij voorstellen. Op deze manier wil ik het iedereen aanraden. Lekker buiten werken met dit weer.
(mocht je het desondanks koud hebben bij deze temperaturen, trek dan je soepjurk aan en zing mee met dit liedje van de dag...)

ahhh...


En ze had zich er nog wel zo op verheugd, een nachtje logeren bij Harm Job en Krien. Maar uiteindelijk smaakte de happie miel ook niet. Dus ging ze maar weer naar huis. Arme S-anne. Beterschap!

maandag 17 juli 2006

wiekent



Was weer een heerlijk wiekent. BBQ, fietstochten, camping, nachtelijke uitstapjes, zaterdagse onderbroekinkopen, buurklets, Oosterburense bierinkopen en ga zo maar door. Ben blij dat ik vandaag een beetje mocht bijkomen. Kan bijna wel weer op vakantie. Wat zeg ik, wil weer op vakantie! Iemand nog een plekje in een kofferbak op weg naar het zonnige zuiden?

spelevaren...



En natuurlijk druk met dit soort van dingen..
Krien heeft een nieuwe U-boat.
Van playmobil!
En hij doet het echt...

pffft!



Sorry, ben d'r wel maar ben eigenlijk vooral druk met dit soort van dingen, met dit soort van mensen. Dus de foto's van alle gezelligheid, worstlucht, bierdamp en zonneschijn..., later!

zaterdag 15 juli 2006

buurtalarm!!!

Pas op beste buurtbewoners!
Bij aanbellen niet opendoen!
Er zijn Jehova's in de straat!

...



...

harm job geeft wat weg!

klik foto voor download!
Zaterdagochtend, de vakantie is begonnen en buiten schijnt de zon! Tijd om wat weg te geven! Jawel, het eerste deel van de Harm-Job-geeft-wat-weg-deze-zomer-bezigheid (copyright HJ2006) is begonnen!
Vandaag heb ik, geheel gratis, in de aanbieding een spannende THRILLER. Schrijver Lee Child heeft een 541 pagina's dik spannend boek geschreven (
klik hier voor recentie!) en als je op vakantie lekker lui onderuit liggend wil genieten.... Precies!
Wat moet je doen om dit Engelstalige boek helemaal gratis en voor niets in bezit te krijgen? Heel eenvoudig. De eerste persoon die reageert wordt de nieuwe eigenaar! Snel doen dus!
(en voor hen die net te laat komen, een prachtig muziekbestandje van een prachtige peel-sessie...)

vrijdag 14 juli 2006

het kan verkeren

Eigenlijk schaam ik me een beetje. Niet omdat ik hier in korte broek op de foto sta, net na het werk in de Beschuitstadse rechtbank gisteren. Of omdat ik tijdens een minderjarigen zitting met een t-shirt "mom says I'm special because i get to drive on the short bus" zat. Want het was lekker warm in het land en in de zaal.

Nee, ik schaam me een beetje omdat ik vandaag tussen twee zitingen door heel hard naar een kledingspeciaalzaak moest rennen om daar in de opruiming een warm shirt te kopen. Omdat het koud was. Echt freezing koud in zaal C. Buiten was het wel lekker, maar aan openluchtzittingen doet de rechtbank niet. Helaas. Dus kon ik niet anders dan voor exact 5 euro 98 (kreeg twee hele centen terug) een beetje warmte te kopen. Gelukkig kreeg het thuis de goedkeuring van Krien. Mooi meegenomen. En ik had, op verzoek van een van de bodes, het prijskaartje eraf gehaald.

internationaal rolhangen


Opnieuw een campingrol. Een lege deze keer. Zo een die er hangt voor de vorm en voor de sterren in de campinggidsen. Dus moet je zelf aan de loop met een rol. Of bij de tent alvast de benodigde hoeveelheid inschatten en afscheuren.
En dan valt er nog iets op aan deze foto. Een toiletpot zonder bril. De bril! Die heb ik deze vakantie met node gemist. Ik weet niet hoe ze er in Stokbroodkaasenwijnland over denken, maar een confortabele zit lijkt mij niet onprettig. Maar op meerdere campings waren zowel de heren als de damestoiletten zonder. En een lege rolhang is niet handig als je met kramp in de benen boven een pot hangt. Moet je proberen om dat stukje papier, wat natuurlijk net in een andere broekzak zit, te vinden voordat je door spierpijn inzakt. Brrr, getver. Mijn tip voor de vakantie is dan ook om zelf een bril mee te nemen. Kun je altijd confortabel naar de pot. En de rol? Met een touwtje om de nek. Nooit meer zoeken.

monumenten (vakantieverhalen #05)



Al die oude meuk tegenkomen op vakantie is leuk, kasteeltje bezichtigen, hoopje stenen bekijken of beklimmen. Mijn echte voorliefde gaat toch uit naar de wat "recentere" geschiedenis. Als fanatiek plaatjesschieter zal het niemand verbazen dat ik eigenlijk pas echt geïnteresseerd ben als er foto's van zijn gemaakt.
Mijn belangstelling gaat dan ook zeker uit naar al die monumenten "voor hen die vielen", die in elk Stokbroodkaasenwijnlandse dorp of gehucht zijn te vinden. De inwoners van Stokbroodkaasenwijnland maken daar echt prachtige dramatische monumenten van. Ik weet het, ieder zijn smaak, maar het is een van de dingen die ik als eerste doe in een dorp of stad. Het monument zoeken. Meestal is dat niet zo moeilijk, bijna standaard staat het op het dorpsplein, voor de kerk of het gemeentehuis, maar soms kost het wat meer moeite.

donderdag 13 juli 2006

rolhangen (speciale vakantiebijlage!)


DE ROLHANG!

Terug van weggeweest, een serie foto's van de toestand op internationale toiletten. Met als eerste een bijzonder exemplaar. Bijzonder omdat de rol, op deze Stokbroodkaasenwijnlandse camping, buiten de hokjes hangt. Dus een rol waarbij het de aanbeveling verdient om VOOR het toileteren de juiste hoeveelheid af te meten en te scheuren. De ervaring leert dat het beter is in geval van een "centrale rol" om juist wat meer dan nodig in de broekzak te stoppen. Met de broek om de enkels bij halen is n.l. een lastig ding. Tot slot moet ik wel zeggen dat de "centrale rolhang" een extra en vriendelijke service is van de camping. Het scheelt in ieder geval een loop met een rol in den hand over een campingterrein, of de loop terug als je nou net dat vergeten bent.

(en dan in de herhaling! de tijd van vakanties breekt aan en op Harmjobinhetwild is dat het moment om een nieuwe rolhanguitdaging te beginnen! en (inter)nationale! dus ga je op vakantie, neem de camera mee naar het "hökske" en leg voor harm job de rolhang vast! maak er zoveel mogelijk en mail ze naar harm job z'n meeladres. de beste, meeste, grappigste, stomste en ga zo maar door inzending wordt beloond met een harm-job-zomer-verzamel-ceedee!
aarzel dus niet en duik elke toilet op je vakantietocht in en leg het vast! ga de uitdaging aan)

fietsen


Het was een klein kluppie gisteravond. Met z'n tweeën vertrokken we voor de 51,5 kilometer op de "oale fietse". Waar we allemaal geweest zijn? Geen idee. In ieder geval zijn we meerdere keren de Oosterbuurse grens overgestoken, hebben door Oudstadje gefietst, kwamen door een dorp in de buurt van Frieden, zijn ook een keer of wat langs of door Burendorp en het bijbehorende Burenzand gekomen en verder hebben we de nodige bossen gezien. Vooral erg sterk waren we toen we, met 27 kilometer onder de pedalen, langs het Wassermolenterras kwamen. Precies, langs en niet "an"...

woensdag 12 juli 2006

blote benen

op pad met blote benen!



Was vandaag echt blij dat ik niet echt heel erg mijn best had gedaan om er netjes uit te zien op het werk. Het was zo lekker dat ik kortgebroekt ben gegaan. Vlak voor de deur aan die korte broek twee pijpen gemaakt en Harm Job was er klaar voor.
Voor niets, bleek al snel. Verdachte, een oplichter uit Textielstad, kwam niet opdagen en de rechter wilde zonder boef niet verder gaan. Dus stond ik een paar minuten later weer buiten. De pijpen eraf te halen!
Ben dit jaar wel erg van de korte broeken, heerlijk. Mag het alijd zomer zijn?

recept van de dag!


Uit de kombuis van K. vandaag het volgende recept (en 't ziet er nog eetbaar uit ook!)

Gevuld Toscaans gehaktbrood
(hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 20-30 minuten )
Ingrediënten
* ca. 150 gr. zongedroogde tomaatjes * 1 ui * 1 kilo gehakt (half-om-half) * 4 beschuiten * 3 eieren * zout en versgemalen peper * snufje gemalen nootmuskaat * 3 eetlepels fijngehakte peterselie * boter/olie om de bakplaat mee in te smeren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 C. Snijd de tomaatjes klein. Snipper de gepelde ui. Doe het gehakt in een kom. Voeg de verkruimelde beschuiten, de eieren, ui, zout, peper, nootmuskaat naar smaak en peterselie toe. Kneed alles met vochtig gemaakte handen goed door elkaar. Meng de tomaatjes door het gehakt. bereidingswijze Smeer de bakplaat in met boter of olie. Kneed het gehakt in een platte bol en leg het in het midden van de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ca. 1 uur gaar. Controleer met een houten ssat?pen of het gehakt gaar is. Haal het gehakt brood uit de oven en laat het even rusten alvorens het van de bakplaat te nemen. Leg het gehaktbrood op een schaal en snijd het, eventueel aan tafel, in plakken. Leg groenten naar keuze om het gehaktbrood heen.
Serveertips
Neem als groenten bijvoorbeeld, broccoli, kerstomaatjes, in stukjes gesneden wortel en fijn gesneden ZEVENBLAD met zongedroogde tomaatjes.
Eet smakelijk!

rood gevaar



Onze HilbertKat is zo grappig. Tuinen van buren hebben zijn grote belangstelling. Dus zit hij uren te turen op schuttingen en daken. Maar waarom hij dan knauwt aan de klimop van een paar huizen verderop?

zomeravonden...



Hij had nog zulke goede voornemens. Geen bier. Maar naar mate het donkerder werd vervaagden ze en maakten plaats voor het gevoel dat alle stoeltjes tegen half 11 wel eens bezet zouden zijn. Hij had gelijk, onze receptenman K.. De eerste was ik zelf. Van huis en haard verdreven, omdat de "buurtfeestcommissie" vergaderde bij ons achter in de tuin, zocht ik een opvangplek twee huizen verderop.
En, we begonnen met een kopjes thee of twee. Als snel ging het mis. Van alle kanten van, achter en over de schutting verschenen ze, de heren en later ook de dames, uit de buurt. Dus werd het een uur of 1 voordat de laatste buurman over zijn eigen schutting klom...
Toch wel gezellig zo hoor, die lange zwoele zomeravonden.

dinsdag 11 juli 2006

huh!?



Ik snap er niets van. Als ik uit de trein kom na een lange dag in de Beschuitstadse rechtbank zie ik er een heleboel. Mensen met een jas aan. Tot aan de kin dichtgeknoopt. Alsof het winter is. Ook lopen overal mensen met een jas én een paraplu.
HUH!?
Thuisgekomen is mijn eerste gang naar het weerstation. Ruim 27, 8 graden is het buiten. Zoals ik al zei, ik snap er helemaal niets van. Echt werkelijk waar helemaal niets. Dus heb ik het ook even gedaan, een jas aantrekken. Kijken wat dat doet. Binnen 5 seconden weet ik het. Het is fokking heet!
Nogmaals, ik snap er niets van. U wel?

op je bord

Photobucket - Video and Image Hosting


Ik heb u gewaarschuwd. Zijn recepten zijn af en toe wat aan de twijfelachtige kant, maar wie weet smaakt 't!
Paardebloem is heerlijk in salades en gezonder dan een kropsla. Zo bevat paardebloem meer vitaminen C, E en betacaroteen en meer mineralen zoals calcium. De jonge bladeren smaken het best. Door de bladeren eerst enkele minuten(tot uren) in water te leggen zal de smaak minder bitter worden. De stengels zijn niet smakelijk om te eten, maar een stengel met bloem is wel een mooie decoratie. Snijdt hiervoor de stengel (met daaraan de bloem) in de lengte in vieren en leg dit in water. Na enkele minuten zal de stengel opkrullen.
Gekookte Paardebloemknoppen
De zeer jonge bloemknoppen, die zich nog tussen de grondbladeren bevinden, hebben een heerlijke, wat spruitjesachtige smaak. De geelachtige knoppen worden ongeveer 3 minuten gekookt en op smaak afgemaakt met boter en wat zout.
Gekookte paardebloem
De jongste en meest zachte bladeren van de plant plukken en ongeveer een ½ uur in water koken. In een zeef doen, goed uitdrukken en fijnhakken.Smoren in een pan met bouillon, zout en enkele lepels geroosterde tarwemeel óf met een flink stuk boter, wat peper en zout laten stoven, enkele lepels bouillon erover gieten en nog 15 minuten koken.
Simpele paardebloemsalade
Een slakom inwrijven met een teentje knoflook. 2-3 eetlepels olie, 1-2 eetlepels azijn, 1 theelepel mosterd, zout, peper en suiker in de kom door elkaar mengen en 150 gram goed gewassen, fijngesneden jonge paardebloembladeren in deze saus laten marineren.
Salade van paardebloemen en kaas
Jong bladeren mengen met een saus van 1/3 azijn, 2/3 olijfolie, zout peper, een snufje suiker en een theelepel mosterd. In een kom doen met een sneetje brood, dat ingewreven is met knoflook. Dunne plakjes Gruyère onder in de schaal of kom leggen en even laten trekken.
en voor na het eten...
Paardebloemkoffie.
Oogst de lange penwortel en wrijf de modder van de wortel. Hak de wortel in stukjes en rooster ze in een middelwarme oven tot ze droog en enigzins verschroeid zijn. Maak hiervan een aftreksel.

maandag 10 juli 2006

recept van de dag!


Ik word bijna dagelijks door buurman Krattenstapelaar bestookt met receptenmailtjes. Van oneetbare planten en onkruidmaaltijden tot zeer eetbare salades. Vanaf nu zullen zijn recepten hier te vinden zijn. Harm Job staat niet in voor de juistheid of eetbaarheid van de kooktips, maar u mag natuurlijk alrijd proberen. Eet smakelijk!
Frisse WK-winnaars Salade!
Salade van tomaat en mozarellabenodigheden voor 4 (hoofdgerecht) of 6 (voorgerecht) personen: 2 vleestomaten 180 g. mozarella 1 rood uitje 6 cl. koudgeperste olijfolie 1 eetlepel pijnboompitten verse basilicumblaadjes peper en zout.
Snijd de tomaten in dunne schijven, de mozarella in dunne plakjes en de ui in dunne ringetjes. Leg dakpansgewijs steeds een plakje tomaat, een plakje kaas en een uiringetje in een cirkel op 4 of 6 borden. Bestrooi ze met peper en zout en besprenkel ze met olie. Bestrooi ze tenslotte met basilicum en pijnboompitten. Direct opdienen.

barbeknoei



Leo had wat te vieren. Haar tuin, een voormalige zandvlakte in Grensdorp, ligt nu vol stenen en dus kan er gezeten worden. Een feestje dus. Met dingen die kunnen verbranden op de barbeknoei. En drank. En veel grapjes, etenknoei en braadworst. Volgende keer alleen nog zakdoekjes op tafel, om de lachtranen te deppen. En waar? Bij wie? Wanneer? ...

wit


Ze moest er erg om lachen afgelopen weekend. Krien was mijn haren aan het knippen (= zonder opzetstukje gebruik maken van de tondeuse...) en ziet opeens iets wat ik nog niet gezien had in de spiegel. Een stukje van mijn hoofd dat nog geen zon gezien heeft. Precies waar mijn bril heeft gezeten is het nog prachtig wit.
(en voor de liefhebbers van een goede kaneel-cover, download het liedje van de dag...)

hoorntje


Als je binnenkort Krien mobiel aan de lijn krijgt en 't klinkt een beetje blikkerig, of als je haar opeens ziet lopen kletsen met een roze plastieken telefoonhoorn in een hand, dan is er niets raars aan de hand hoor. Niet met haar en niets met de telefoon. Krien heeft zich gewoon een modern kommunikatiemiddel aangeschaft. Van topkwaliteit!

zondag 9 juli 2006

donkere bomenbos


Ik kwam er vanmorgen weer doorheen, het donkere bomenbos waar de wilde beren zaten. Tenminste dat brulde mijn vader vroeger altijd als we door dit bos fietsten. Als zes/zeven-jarige schrok ik dan keer op keer.
Pakweg 33 jaar later ben ik niet meer zo bang voor wat er kan gebeuren in dit bos. Dus durfde ik er best, op weg naar de uiteindelijk 150 gefietste kilometers dit weekend, wel doorheen. Maar toch bleef er in mijn achterhoofd enige argwaan. Want er zal plots maar eens een beer uit het bos opduiken...

vrijdag 7 juli 2006

spriet!


Ondanks een zware tuinvernietigende maar frisse regenbui (zie foto hieronder) kan ik trots mijn zelfgekweekte gras laten zien. Slechts een paar sprietjes, maar het begin is er. Weet nu al zeker dat ik bij moet zaaien omdat die geweldige hoosbui de meeste zaadjes heeft meegevoerd, toch ben ik blij. Want ze zeggen wel dat je gras kunt zaaien, maar dat kan ook wel een grap zijn. Krien is nu helemaal blij, die ziet zichzelf al helemaal languit liggen op het groene kriebelspul.


En om aan te geven hoe zwaar de hoosbui was een foto van onze prachtige, dit jaar met groeistuipen bezielde, vlinderplant. Vol in de bloei kon ie vanmiddag de regenvloed niet aan. En waarom niet? Omdat de bloemen te zwaar werden door het water. Dus legde onze paarse jongen zijn hoofd op het steeds smaller wordende tegelpad. Gelukkig kon ik 'm op tijd redden en uitschudden. Pfffjoei...

regenvieren



"Het is geen schuttingpartie maar een regenpartie" hoorde ik van over de schutting. Twee huizen verderop werd gevierd dat de temperatuur wat lager was door de regenbui. Wel een bescheiden partie, dat wel. Vier deelnemers, buurnr15 en de Krattenstapelaars. Maar wel gezellig. Het enige was dat buurman K. kon rammelen wat hij wilde met zijn flesjes, er zat helemaal niets meer in.

(dus beste Oosterburen, past u morgen op? onze K. komt met zijn haarkleurige Ovlov uw kant op en hij is dorstig...!)

regenbui



Gisteravond was het dan toch zo ver. De eerste echte zomerse plensbui. We hadden net het eten op en Krien was al naar binnen. Natuurlijk stond ik nog wat te dralen, kijken wat er zou gebeuren. Alleen, net iets te lang. Opeens kwam er een gordijn van regen naar beneden en haalde ik "binnen" niet meer. Over bleef geen andere keuze dan de garage induiken. Samen met KlaasKat, die redde het ook net niet om op tijd met zijn rooie vriendje naar binnen te glippen. Dus stonden we samen gezellig in de garage. Gelukkig had ik wel wat te drinken bij me.

sen-sa-sie!


Opeens klonk het geluid van rennende voetstappen in ons gangetje, de tuindeur werd opengegooid en ik hoorde "Harm Job, kom gauw, pliesie bij de "dames" om de hoek". Buurman Krattenstapelaar. Net vers terug van zijn werk, ziet de zwaailichtenautootjes staan, gooit zijn auto ergens op een parkeerplaats, laat alles achter en onafgesloten om mij te waarschuwen.
Ik ga met hem mee. Inderdaad. Het klopt. Twee zwaailichten hebben een Oostblokkistaanse bak klem staan en zijn druk doende. Met wat? Geen idee. Controleren of er illegale "dames" om de hoek werken? Denk het wel. Even laat fiets ik er langs, op pad voor iets anders. Voor de deur van de "tent" staat opnieuw een foute bak. Ditmaal uit Oosterburenland. Achter het stuur een breed sportschooltiep met foute kop. Even vriendinnetje naar het werk brengen denk ik. Iets verderop hangt de foute Oostblokkistaan wat rond. Bij hem een "dame", typetje Oostblokkistaans huwelijksbureau blond.
Het is echt een en al spanning en sensatie hier in de buurt...
(daarom een spannend liedje van de dag...)

donderdag 6 juli 2006

optimist


Altijd goed om een camera bij je te hebben. Kon ik mooi deze optimist vastleggen. Niet vanwege het voetbal, maar omdat dit autootje toch bij de eerste windvlaag om zou vallen. Nou ja.
(met een liedje van de dag uit de tijd dat we nog zomers rollerskaten in hotpants, ah, de jaren tachtig...)

grrr!


Waar ik ook niet goed van word is van onze schuinachteropzijbuurman. De fietsenmaker is al een week (!) bezig om zijn tuinmuurtje opnieuw te voegen. Let wel, alleen die paar voegjes aan de bovenkant. Volgens de man die meer verstand heeft van fietsen dan metselwerk, waren de voegen zo slecht dat hij bang was voor wateroverlast!
Nadat hij dus 8 uur, drie dagen lang heeft staan kijken hoe hij 't zou oplossen, is hij wederom een dag of drie bezig geweest met het een beetje loskrabben van de, nog immer keiharde, voegen om die daarna opnieuw aan te maken. Vanmorgen ging de plank (?) er weer af en kwam voor de zoveelste keer de waterslang eraan te pas.
Ik zou het allemaal niet zo erg vinden, ware het niet dat ik al een week lang elke keer onverwacht zijn hoofd over de muur zie komen. Net op de momenten dat ik lekker met het raam open zit te poepen of net onder de douche vandaan kom en zonder kleren de kamer inloop. Of dat ik met het eten door de tuin loop en opeens vlak naast me iemand een liedje hoor fluiten. Grrr! Juist met dit weer, dit heerlijk warme weer wil ik een beetje privacy! Snap dat dan kerel! knuppel!

groen geheim


Het is eigenlijk opnieuw een geheimpje, maar ben er even heel druk mee geweest. Met het tweede grasveld in onze tuin. Ben ook even heel boos geweest. Op de vorige bewoner die ooit de hele tuin vol tegels heeft gelegd. Die beste man (en ik weet hoe hij heet en waar hij woont...) heeft voordat hij de tegels legde zijn complete verzameling bouwafval, wegwerpflessen en de restanten van een echtelijke ruzie in de vorm van vele serviesscherven in de grond gegraven. En al die rommel kom ik nu tegen. En ik blijf dus steentjes en metselwerk, scherven glas en metalen staven uit de grond halen. Elke keer dat ik de voorbereidende bevochtiging van het zaaigoed doe komt er weer een nieuwe verzameling boven. &^%*&%$#@! Nu heb ik de boel maar zeikenat gespoten en besloten om pas later op de middag te zaaien. Kan het opdrogen, komen de "laatste" stukjes steen naar boven en kan ik de boel opnieuw gaan egaliseren.
Het enige is dat het een geheimpje voor Krien moet blijven. Want de blik van verrassing op haar gezicht is zo mooi...

woensdag 5 juli 2006

wow!


Vond het best wel warm toen ik vanmiddag thuis kwam. Had de hele ochtend bij een stelletje wietkwekers in in een frisse rechtszaal van de Beschuitstadse rechtbank gezeten (zaal C voor degenen die de komende dagen verkoeling zoeken, er is genoeg ruimte en er zijn voldoende openbare politierechter zittingen...) en de klap buiten komende was best groot. Nog erger was toen ik dacht met de stoptrein naar huis te kunnen. Ben de ene deur ingelopen en heb de volgende gebruikt om zo snel mogelijk weer buiten te komen. Het leek wel een kokende sauna. Gelukkig kunnen de ramen van de 10 minuten later vertrekkende sneltrein wel open. Heb ik die maar genomen.
Maar dat het boven de 36 graden was vandaag, nee dat had ik niet verwacht.

(en voor degenen die er allemaal niet zo blij mee zijn een speciaal liedje...)

krimineel


We zijn wel weer met stip gestegen in de top 10 van de Textielstadse misdaadkaart. Eerder was de Pieper de Piepstraat een blinde vlek op deze kaart. Maar dat is nu over. Was er enkele jaren geleden nog sprake van de geparkeerde vluchtauto van een overval op een bouwsuper of de brutale diefstal van Krien's fiets achter het huis, gisteravond kwam er zelfs zwaailicht en sirene aan te pas.
Maar wat eerst klonk en leek op een "echte ouderwetse" steekpartij bleek al snel een uit de hand gelopen ruzie in de relationele sfeer. Damelief had eerder op de avond in haar boosheid door een ruit heen geslagen en was net zo boos, en een bloedspoor achterlatende, het hospitaal weer uit gelopen. Onze straat in. Om daar ergens opgewacht te worden door de hermandad en ziekenbroeders. Onder luid gejoel en grote blijdschap werd ze de ziekenauto in geschoven. Helaas gold het niet voor haar, die blijdschap. Spaghettiland had net gewonnen van de Oosterburen met voetbal.
(oh ja, met passend liedje van de dag...)

dinsdag 4 juli 2006

hittegolf


34,3 graden was het net toen ik thuiskwam. Op het nieuws hoor ik dat er sprake is van de eerste hittegolf van dit jaar. Ik geloof dat meteen. Onderweg naar huis kwam ik de bovenstaande scene tegen. Flatbewoners die vanaf de tweede verdieping het zwembad aan het vullen waren. Haha! Alleen de duikplank miste nog...

(het liedje van de dag past wel goed bij een zwoele zomeravond...)

maandag 3 juli 2006

geheimpje



"He Harm Job" hoor ik vanachter een schutting. Dat kan er maar 1 zijn, buurman K., "weet je wel dat het 32 graden is? Ben je helemaal gek geworden?" Ik weet dat het 32 graden is. Misschien wel een beetje warmer. Zweet me helemaal kapot namelijk. Ben het aan de andere kant, met een warme vakantie achter de rug, ook wel weer gewend. Sta te spitten en te graven, te schoffelen en op te ruimen.
Ze had het er vanmorgen over. En ook al veel vaker. Er moet gras in de tuin komen. Precies daar waar de zon het laatst staat in de avond. Om optimaal te kunnen genieten. Maar vanochtend, bij een kopje koffie in de tuin, begon ze er weer over. "Zullen we er anders vanavond mee bezig gaan?" stelde ze voor. Ik kon het haar snel uit het hoofd praten. "Daar is het toch geen weer voor, om nu gras te zaaien?" vroeg ik haar. Met een diepe zucht gaf Krien het op.
Nu heb ik dus een geheimpje. Ben vandaag dus als een bezetene aan het graven en doen geweest zodat ze over twee weken lekker in het gras kan liggen. Maar ze mag het nog niet weten. Dus houden jullie het nog even geheim voor haar? Bedankt. Ga ik nu een koel en verdiend biertje pakken. En het gras even bewateren...
(het liedje van de dag heeft ook met gras te maken, alleen dan net even iets anders. wel leuk...)

memphis



Soms is de verleiding heel groot. Als je plots oog in oog staat met een 8 weken oud rood speels katje bijvoorbeeld. Dan wordt het echt heel moeilijk om niet meteen in een auto te springen en het broertje ervan op te halen. De gedachte dat, als je er toch al twee hebt er best een derde bij kan, ligt voor de hand.
Het lukte uiteindelijk om weerstand te bieden. Wie dat niet kon is Leo uit Grensdorp. Kort geleden liep een van haar katten weg en werd het toch een beetje stil in huis. Dus daarom, dit is Memphis, haar nieuwe huisgenoot.

Wat een scheet, niet?

oude meuk (vakantieverhalen #03)



Het is altijd weer even wennen. Rondreizend in Stokbroodkaasenwijnland kom je op elke straathoek of bergrug iets ouds tegen. Een kasteeltje hier, een oud abdijtje daar, een Romeinse opgraving links en een Romeinse brug rechts. Als je nog beter kijkt en zoekt valt er nog veel meer te zien. Behalve de zichtbare, en soms zelfs onderhouden ruïne's, staat het land vol met oude meuk. Een oud middeleeuws fort ergens in een achtertuin of een nog oudere kapel achter prikkeldraad. Zonder goede detailkaart nooit gevonden of gezien.
Een tijd lang verbaas je je over de schijnbare achterloosheid waarop de inwoners van Stokbroodkaasenwijnland omgaan met hun geschiedenis. Zelf wonende in een stad ie nog niet zo lang geleden zijn oudste pand sloopte, wat langer geleden een stadsbrand en een oorlogbombardement te verduren kreeg en waar de enige oudheid in het museum te vinden is, gaat het jubeldejubel bij het zien van elke steenhoop. Dagen later, na vele steenhopen gezien te hebben, bekruipt het gevoel dat je opnieuw voor de zoveelste "oude meuk" staat. En precies op dat moment is het tijd om de knip te trekken en er eens binnen te gaan kijken. Eén blik over de omgeving vanaf een kasteeltoren brengt het jubelgevoel dan weer helemaal terug.

zondag 2 juli 2006

vieren


Er was er wat te vieren. Buurman Krattenstapelaar heeft een nieuwe baan. Iets van putjesschepper in Beschuitstad, bij de gemeente. Krattenstapelaar trakteerde. Had de baan dankzij een goedingelichte Krien.
Vrijdag was de zaak rond en kon er een eetplek gezocht worden. Met een tuin of terras. Want met deze hitte gaat er natuurlijk helemaal niemand binnen zitten eten. De plek was snel gevonden en de voorpret was al zo groot, dat er halverwege de middag, halsoverkop een wijntransport opgezet moest worden om de dorstige keeltjes gesmeerd te houden. Ondanks al het voordrinken en happen in de thuistuin was het eten een succes. Heerlijk plekje in de Textiestadse binnenstad met een verrukkelijke kaart. En evenzeer smakelijk eten. Super!
Na het toetje nog even de terrassen langs mensen kijken en wat drinken. Opvallend, het grote aantal "vrijgezellen-parties" viel op. Links en rechts verklede "aanstaanden" die door een vriendenklup meegenomen worden. En leuk dat ze het hebben...
Was uiteindelijk wel blij dat ik zondagochtend uit mocht slapen. Erg aan toe. Hoop alleen wel dat de zon in oktober nog volop schijnt. Zie het er niet eerder van komen dat buurman K. en ik tussen de middag op een Beschuitstads terras achter een grote pul "sap" zitten. Ach wie weet.

zaterdag 1 juli 2006

op pad

rond kwart voor negen vanochtend zaten we alweer in het zadel. even een rondje om te vieren dat het prachtig weer is. heerlijk.
(met en lekker muziekje erbij blijft het vast erg lekker weer!