maandag 24 juli 2006

layla


Layla was vals zegt de dakdekker. Via het internet aangekocht van iemand die zei dat het een lieverd was. Had zijn dochter al eens gebeten en beet hem afgelopen pinksteren twee keer. Net nadat hij Layla een schop had gegeven omdat ze 's nachts in de gang had gepoept. Dus greep hij een koevoet en sloeg erop los. Dumpte de hevig bloedende Layla vervolgens in de afvalcontainer van de flat. Waar het weerloze dier gevonden werd door een buurvrouw. Een gewaarschuwde dierenarts kon weinig anders doen dan Layla een enkele reis naar de eeuwige jachtvelden te geven.
"Gewoon moord" vindt de Officier van Justitie. "Ik ben geschokt, dit is iets wat je een dier niet aandoet" aldus rechter Rekenvrouw, "als je hond niet het lieve knuffeldier is dat je gehoopt had dat los je het toch niet zo op". Tachtig uur werkstraf krijgt de dakdekker van de dierenliefhebster.
Op de gang zie ik nog net dat de teneergeslagen dakdekker, die net in het verdachtenbankje vol spijt nog moeite had om zijn tranen tegen te houden. tenmidden van zijn familieleden en vreugdesprongetje maakt. "Pffoe" zegt ie, "dat viel mee..." en loopt het gebouw uit.
De eikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten