woensdag 12 juli 2006

recept van de dag!


Uit de kombuis van K. vandaag het volgende recept (en 't ziet er nog eetbaar uit ook!)

Gevuld Toscaans gehaktbrood
(hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 20-30 minuten )
Ingrediƫnten
* ca. 150 gr. zongedroogde tomaatjes * 1 ui * 1 kilo gehakt (half-om-half) * 4 beschuiten * 3 eieren * zout en versgemalen peper * snufje gemalen nootmuskaat * 3 eetlepels fijngehakte peterselie * boter/olie om de bakplaat mee in te smeren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 C. Snijd de tomaatjes klein. Snipper de gepelde ui. Doe het gehakt in een kom. Voeg de verkruimelde beschuiten, de eieren, ui, zout, peper, nootmuskaat naar smaak en peterselie toe. Kneed alles met vochtig gemaakte handen goed door elkaar. Meng de tomaatjes door het gehakt. bereidingswijze Smeer de bakplaat in met boter of olie. Kneed het gehakt in een platte bol en leg het in het midden van de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ca. 1 uur gaar. Controleer met een houten ssat?pen of het gehakt gaar is. Haal het gehakt brood uit de oven en laat het even rusten alvorens het van de bakplaat te nemen. Leg het gehaktbrood op een schaal en snijd het, eventueel aan tafel, in plakken. Leg groenten naar keuze om het gehaktbrood heen.
Serveertips
Neem als groenten bijvoorbeeld, broccoli, kerstomaatjes, in stukjes gesneden wortel en fijn gesneden ZEVENBLAD met zongedroogde tomaatjes.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten