maandag 31 december 2007

waar is 2007?

Oudejaarsavond 2007, het zicht is minder dan 10 meter in onze provincie, de snelwegen zijn afgesloten, politie raadt mensen af om auto te rijden. Mist, mist en nog eens mist. Siervuurwerk afsteken is een kwestie van goed kijken. Net na die ene mistvlaag snel de lont aan voordat alles weer uit het zicht verdwijnt.
Ik wens u allen een hele fijne maar voorzichtige oud en nieuwnacht en alvast de beste wensen!

boomuitdagen






"Geachte jury van de MOOISTEBOOMVAN2007uitdaging,
We zijn u niet vergeten, maar door internetproblemen in Stokbroodkaasenwijnland zijn we er niet eerder aan toegekomen om u onze tweede inzending voor de MOOISTEBOOMVAN2007uitdaging toe te zenden.
Bijgevoegde kerstboom kwamen we tot onze verbazing op tweede kerstdag op Onze Nationale Luchthaven tegen. De 'boom' was ruim vier meter hoog met als top een kerstliederen zingende dame, voorzien van een heuse piek.
Zoals u ziet werd deze kerstboom geleverd compleet met kerstman en Santa's little helpers (ho ho ho!).
De kwaliteit van de kerstliederen was overigens niet slecht, al zat de dame als de befaamde kerstengel van Drs. P. vast bovenin de boom. Sneu was echter wel dat dit bijzondere kerstboom-exemplaar nauwelijks de aandacht trok van de gehaaste luchtreizigers op Onze Nationale Luchthaven...
Met hartelijke groet van twee enthousiaste deelnemers van de MOOISTEBOOMVAN2007uitdaging!,
Kaco"


"Harm Job, je moet echt even onze boom op de foto zetten, zo'n unieke boom heb je nog nooit gezien!" Aan het woord Buur#15. "De lampjes zijn al kapot, maar hij is prachtig versierd!"
En inderdaad, de boom van Buur#15 heeft een zekere "jenesaispasquoi". Papieren vliegtuigjes vormen het leeuwendeel van de versiering, heel orgineel, ik heb 't nog niet eerder gezien en weet ook niet helemaal welke stijl dit is, maar zeker 2008!

zondag 30 december 2007

fietsregen

Als ik de stad uitfiets breekt voor een paar seconden de zon door. Eventjes fiets ik in een straal zonlicht. Dan sluit de bewolking zich en is het weer grijs en vochtig.
Ik ben even alleen op pad gegaan. De vaste zondagochtendwinterfietstocht gaat niet door, juist vanwege al het vocht. Om tien uur vanochtend zaten er twee druipnatte fietsers aan de koffietafel op het startadres, een andere had halverwege zijn rit telefonisch doorgegeven om te zullen draaien, het regenwater stond zelfs al in zijn bidon.
Samen met Buurman Krattenstapelaar ben ik nog wel even koffie wezen drinken en heb de natte fietsers gedag gezegd. Met de auto,Buurman K. in "burger" en ik in fietsuniform met klompen aan.
Ik ben een race tegen de klok aan het rijden, op mijn oude fiets. Mijn vaste rondje is net 31 kilometer en ik wil proberen het in een uur te rijden. Ik heb de klok gezet en begin te trappen, richting de grens, de grens over, linksaf de Sonnenweg op, grote weg oversteken, rechtsaf, direct weer links, even vaart minderen omdat de weg onder de bomen hier erg slecht is, dan wederom oversteken, doorfietsen, op de t-splitsing rechts, links, het viaduct over, onderaan rechts, naar het bruggetje, foto maken, en tot aan de t-splitsing weer terug, dan rechtdoor, richting de grens, de wind neemt in kracht toe, de grote weg oversteken, rechtsaf richting de fietsbrug, het begint te regenen, bocht naar links, pas op voor het paaltje op de grens, kronkelkronkel, bruggetje, linksafrechtdoor, smal paadje, grote weg en door, tegen de wind in, de snelheid zakt naar 27 km, doortrappen, bijna weer bij de grensweg de stad in, rechtsaf en vaart maken, pas op voor de slinger en de voetgangers op het fietspad, rotonde half over, klimmen tegen viaduct op, naar beneden en bijna thuis.
Eén uur en zeven minuten doe ik er over. Haal ik daar twee minuten stilstand om een foto te maken af, ben ik best trots op mezelf dat ik de 31 in deze tijd heb gedaan. Ik ben kletsnat van het zweet, maar zeer tevreden.
Op naar het grote oliebolbakfestijn!

donderdag 27 december 2007

derdekerstdagtocht


Rond half elf fietsen we de grens over. VakbondsHenk, VerdwaalWim en ik. Drie dikgeklede heren op reesfietsen tegen de stevige wind in. We hadden alledrie zin om er even tussenuit te gaan, even de benen aan het werk zetten na de kerstdagen. En een gemiste winterfietstocht afgelopen zondag.
Iets meer dan 60 kilometers doen we uiteindelijk. De eerste doen zeer, maar dan voel ik kracht. Kracht in mijn benen. Tegen de wind, aan kop voel ik me goed. Zo goed dat ik regelmatig aan mijn tempo moet denken, ik fiets niet alleen.
Ik ben de afgelopen tijd aan het trainen om zwaarder te fietsen en het begint z'n vruchten af te werpen. Mijn benen worden echt sterker en ik kan tegen de wind in zelfs een tandje opschakelen. Terug, met stukken uit de wind, fiets ik probleemloos in de allerzwaarste stand. traag gaan mijn benen rond terwijl de teller ruim 30 aangeeft.
Het weer is heerlijk, om eerlijk te zijn voel ik me supergoed bij dit weertype. Wat wind en kou zodat de tranen over mijn wangen stromen maar mijn hele lichaam fietsen wil! Veel trainen dus.
Later nemen we bij VakbondsHenk de tocht door. Niet zo helder als normaal, we zijn verschillende keren mis gereden, maar we kwamen op onverwachte plekken en toch veilig thuis. Zondag moet het wel weer prachtig weer zijn, dan gaan we weer op pad. Hoop ik.

kerstdagen



En zo zijn de kerstdagen ook weer voorbij. Gezellige dagen met de ouders, de ene dag de ene, de andere dag de andere. Het was simpel maar elegant, ons zorgvuldig bijeengesprokkelde servies was een hit, het evenzeer zorgvuldig uitgezochte Stokbroodkaasenwijnlandse viergangenmenu fantastisch.
We hadden de hele maandag in de keuken gestaan, met uitlopers naar de beide kerstdagen, maar het was niet voor niets. Van de uiensoep tot het toetje met een glas Papenwijn, genieten, genieten, genieten.
Volgend jaar opnieuw, misschien met meer mensen aan tafel. Binnenkort maar eens aan het kerstmenu gaan werken. Maar eerst de lente. En een beetje uitbuiken en bijkomen.

JEK!!!

Ik heb zin in een overblijfsel van de afgelopen kerstdagen en smeer een sneetje kerstbrood. Normaal een van mijn kerstfavorieten, maar als ik het eet smaakt het toch niet echt. Vreemd.


In de keuken hou ik het reststuk eens goed in het licht. Getver!!! Het brood, zondagmiddag gekocht bij die ene winkel zit vol schimmel! Op het brood overal groene mossige plekjes! Ik ga bijna over mijn nek en het gegeten stuk brood ligt als een baksteen in mijn maag. Dit is goor!
Vanmiddag ga ik er wel even mee terug, want dit slaat nergens op. Vanaf nu koop ik daar nooit meer brood.

jeugdboom

De boom van mijn ouders. Net als vroeger. Ik vind het zelf altijd nog een prachtige versiering, de kerstballen uit mijn jeugd en zelfs het lichtsnoer is nog van bekend fabricaat.
Een goede inzending voor de

MOOISTEBOOMVAN2007uitdaging!


Maak ook kans op een prachtig prijzenpakket en stuur je boom in! Neem deel aan de
MOOISTEBOOMVAN2007uitdaging!

boominzending



Het is tweede kerstdag en de telefoon gaat. Ongeruste collega Mir Jam. "Die mooisteboomvan2007uitdaging!, kan ik nog een boom inzenden?" Ik stel haar gerust, inzenden kan nog tot begin januari, de kerstgedachte leeft altijd nog wat langer door. Ze haalt opgelucht adem en belooft me bij thuiskomst direct foto's te mailen.
Daarom dus, de eerste kerstboom in haar nieuwe huis in het nijvere Gouddelversdorp. Een voorschot op een open huis zullen we maar zeggen.

Maakt deze boom een grote kans om de mooisteboomvan2007 te worden. Wie weet!
Maak ook kans op een prachtig prijzenpakket, stuur je boom in en neem deel aan de
MOOISTEBOOMVAN2007uitdaging!

dinsdag 25 december 2007

wens



Met kadootjes voor onder de boom! Drie coole kerstplaten met een Indie knipoog!
Downloaden, unzippen, branden en genieten!

Kerstalbum 1

Kerstalbum 2

Kerstalbum 3

Veel plezier!

geslaagde ruil!

HarmJobInHetWildKerstpakkettenRuilbeurs (kopierecht & de enige echte!)

Een jaar lang Ka voorzien van een glaasje Kuiernat in ruil voor een ongewild horloge. Dat is de geslaagde ruil die KaCo en Krien op kerstavond maakten. "Anders ging ie toch maar naar Neef X voor de rommelmarkt op 30 april" aldus Co, die danig in zijn nopjes was met zijn ruil. Hij had de rode koontjes op de wangen van zijn Ka gezien na het drinken van een klein glaasje van deze streekdrank. Ook Krien was content met haar ruil.

Twee tevreden klanten van de
HarmJobInHetWildKerstpakkettenRuilbeurs (kopierecht & de enige echte!)


Heb jij ook interesse?

Meld je aan en doe mee! Wie weet heb je straks wat moois onder de boom liggen!

maandag 24 december 2007

boomkijken!



Op de valreep, vlak voor het vallen van de kerstavond plingt mijn mailbox. (eigenlijk zegt mijn mailbox altijd "ie hebt weer iemeel", maar plingt klinkt leuker) De boom van Omavandeoverkant (die eigenlijk gewoon aan mijn kant van de straat woont, maar da's een ander verhaal).

"dit is onze boom
fijne dagen
groetjes Omavandeoverkant"

Omavandeoverkant doet een gooi naar de eerste plek (en ik geef haar daarin geen ongelijk!) in de
mooisteboomvan2007uitdaging!

Maak ook kans op een prachtig prijzenpakket en stuur je boom in! Neem deel aan de
MOOISTEBOOMVAN2007uitdaging!

kerstpakkettenruilbeurshorloge!

Uit het Koekstadse de volgende mail met Superangebot van KaCo!

Voor de
HarmJobInHetWildKerstpakkettenRuilbeurs
(kopierecht & de enige echte!)
het hoogtepunt uit mijn allerlaatste CODA 'kerstpakket'!
Speciaal voor de liefhebbers het enige echte CODA Horloge! Met subtiel weggewerkt CODA-logo er in.
Een must voor de modebewuste cultuurganger anno Kerst 2007!
Wie het eerst komt (en de leukste ruilwaar heeft), die het eerst maalt!
Mis 'm niet!!!


Interesse? Doe een bod op de
HarmJobInHetWildKerstpakkettenRuilbeurs (kopierecht & de enige echte!).
en wie weet heb jij binnenkort wel jouw perfecte kerstpakket!!!

circusfestival



Circus, ik kan met niet herinneren wanneer ik daar voor het laatst geweest ben. Ik dacht ook altijd dat ik er "helemaal niets aan zou vinden". Vandaag is daar dan toch verandering in gekomen.
Ag-Nes had ons uitgenodigd om mee te gaan naar het Textielstadse Circusfestival. Het was prachtig! Acrobaten die links en rechts door de lucht vlogen, honden, paarden, lama's en olifanten die door de piste stapten, clowns, trapezewerkers, mislukte danspassen, ga maar door. Ik heb urenlang ademloos zitten toekijken op een hard plastick stoeltje. Niet alleen ademloos, ik werd ook gegrepen door de circusmuziek, harde, snelle en valse coverversies van discostampers en Greasefavorieten.
De afsluiter was het grootste spektakel. Ik ga er niets van verklappen, kijk maar naar het filmpje en beeld je een tent vol lawaai en uitlaatgassen en snerpende trompetten. Geniet, dat deed ik ook!

ingezonden boom


MOOISTEBOOMVAN2007 uitdaging!


Vanuit Koekstad komt de volgende inzending. KaCo mailt:

"Allereerst twee foto's voor de
mooisteboomvan2007uitdaging.
Uiteraard 's avonds gefotografeerd, want een kerstboom komt alleen 's avonds écht tot zijn recht.
De boom is niet groot, maar hangt wel vol met de meest uitzonderlijke ballen en andere kerstversieringen.
Ik hoop dat er nog wat van te zien is op de foto's.

We zullen zien, wie weet maakt de boom van KaCo wel een grote kans om de mooisteboomvan2007 te worden. Wie weet!
Maak ook kans op een prachtig prijzenpakket en stuur je boom in! Neem deel aan de
MOOISTEBOOMVAN2007uitdaging!

zondag 23 december 2007

boomkijken



De boom van Buurvrouw en Buurman Krattenstapelaar. "Doe maar een grote" had B.K. onze Voorzitter, die op bomenjacht ging, doorgegeven. Een grote, die kreeg hij. "Hij had nog wel dertig centimeter groter gekund" aldus B.K., maar "ach deze gaat wel".
Maken de Krattenstapelaars hiermee kans op de winnende prijs in de

MOOISTEBOOMVAN2007 uitdaging?

Ik weet het nog niet, ik wacht nog op meer!

Heb jij een boom staan en doe jij nog niet mee met deze uitdaging? Da's dom! Maak kans op een mooi prijzenpakket en stuur je boom in!

ijzel


Zondagmorgen, de wekker gaat vroeg, het is tijd voor de wekelijkse winterfietstocht. Alles ligt klaar, mijn fiets heeft gisteravond een grote beurt gehad en staat schoon gepoetst in de Turbowax. Ik ga direct naar buiten. @#$$%^&&#!!! Achter het huis is het is spiegelglad, op de straat, waar ik twee seconden later in mijn pyjama sta, is het net zo glad.
Ik sms Buurman Krattenstapelaar. Hij wil het niet geloven, zeker twintig minuten later als hij mij belt om te zeggen dat zijn thermometer 4 graden aangeeft. Ik loop ondertussen opnieuw naar buiten en raad hem aan hetzelfde te doen. "
Inderdaad, je hebt gelijk" hoor ik tegelijkertijd door mijn gsm en over de schutting.
Ik moet wel de opgebouwde energie kwijt en een tijdje later zit ik op de "binnenfiets" in het Kluphuis. Een half uurtje doe ik en ik zweet me kapot. Na een minuut of 18 zet ik mijn bril maar af, die blijft met de huidige zweetproductie niet meer op mijn neus staan. Het kost me moeite om de benen steady rond te krijgen en een hele zware tocht maak ik niet. Toch geniet ik met volle teugen. Misschien dat ik morgen een "echt" rondje kan doen.

inkopen


Nog een paar dagen en dan breekt het grote kerstspektakel weer aan. (Bijna) overal in de wereld worden tafels mooi gedekt voor maaltijden met familie en vrienden. Krien en ik gaan dat ook doen. Alleen een beetje anders. En daarom waren we vanmiddag op pad om zo veel mogelijk verschillende borden, glazen en ander servies op de kop te tikken. De beste vondst deden we toch wel op de aartsdonkere zolder van de Snuffelhal.
Was dat tijdens mijn studentenleven een plek waar ik vaak kwam, op zoek naar moois, nu kom ik er bijna niet meer. Maar vandaag wel. Kruip, sluip en overvol is een goede omschrijving van het pand. Maar staande op een bedbodem, na een geslaagde kruipsluiptocht op een onverlichte zolder, vonden we wel een mooie stapel borden én een prachtige Dortmunder Union bierpul, inhoud zeker één hele liter!
De rest van ons tafelservies, inclusief het nodige zilver, vonden we bij de Rommelmarkt Handje Twee en de Kringloop. Vintage is vet dit jaar namelijk, lang leve tweedehands! En bij H.T. kregen we er nog een mooie glimlach bij ook. Gratis.
Het moet dus wel een hele mooie kerst worden...

zaterdag 22 december 2007

Mr. T-Rex kerstpakkettenruilbeurs



Mr. T-Rex heeft dit jaar 4 kerstpakketten bekomen. Er zijn er die minder krijgen, maar goed, des te meer is er aan te bieden op de
HarmJobInHetWildKerstpakkettenRuilbeurs (kopierecht & de enige echte!).
Bekijk het filmpje maar en zie met mij dat Mr. T-Rex vooral een hekel heeft aan spullen uit Spaghettiland. Voor de liefhebbers, drank is een goed ruilobject!

Ook in de aanbieding:

Een pot Boerenjongens en dito pot Boerenmeisjes! Uit het kerstpakket van Buurman Krattenstapelaar. Hij zal ook wel een voorkeur voor drank hebben, maar Krien kon ook een "bijzonder" vloermatje aan hem kwijt. Dus wie weet.

Interesse? Doe een bod op de

HarmJobInHetWildKerstpakkettenRuilbeurs
(kopierecht & de enige echte!).
en wie weet heb jij binnenkort wel jouw perfecte kerstpakket!!!

beterschap


Kijk, en dat is lief. KlaasKat kreeg vandaag zelfs een kaartje van BenzieHond, van een paar deuren verderop. "Maar gauw beter worden!" aldus dit hondje van Klaasformaat.
'T mooiste is dat het ook nog echt heeft geholpen, KlaasKat komt er al aardig bovenop. Hij is, gelukkig, weer terug in het land der levenden. Wil weer eten en drinken, denkt met deze kou al aan buitenspelen en wil zelfs al even achter een speelgoedmuisje aanrennen. Het medicijnenkuurtje, dat ik voor de zekerheid nog meekreeg, kan volgend jaar retour naar dokter Jan.

vrijdag 21 december 2007

ziek (updated)



Achter het gordijn klinken hoestgeluiden. KlaasKat is ziek. Rochelen, hoesten, viezigheid opgeven, onze arme KlaasKat is enorm zielig. Tijd dus voor een bezoekje aan dokter Jan.

UPDATE

KlaasKat heeft een fikse virusinfectie aldus de dokter die KlaasKat heeft onderzocht. Een fikse spuit antibiotica, en een kuurtje voor als dat niet werkt, dat is wat hij heeft (mee)gekregen. Het duurt een paar daagjes, maar dan moet onze KlaasKat opgeknapt zijn.
Omdat zijn neus verstopt is, kan hij niet goed ruiken waardoor hij minder tot geen zin heeft in eten. Vandaar dat ik hem zodirect een speciaal prutje ga klaarmaken, met een spuitje erbij om het in zijn bek te stoppen. Vandaag ben ik dus maar verpleeghulp.

mooi


Het is inmiddels echt winter aan het worden. Nou kan ik gaan zeuren en zaniken over de lente, maar dat zal ik voor een keer eens niet doen. Ik laat het bij een mooi plaatje en een paar sneeuwliedjes. Veel plezier.

Surefire Broadcast - Let It Snow!

Magnet - Let It Snow!

Joe Williams - Let It Snow!

Her Space Holiday - Let it Snow!

Javier Alberto Morales - Let It Snow!

Ned Muffleburger - Let it Snow!

The Brian Setzer Orchestra - Let It Snow!

A Fine Frenzy, Let It Snow!

The Big Wu ~ Let It Snow (live)!

donderdag 20 december 2007

stoomtrein


Ik zat gisteren, op weg naar de verjaardag van mijn broertje, in een heuse stoomtrein. Een onbedoelde dat wel. De verwarming in de, in Oosterburen gehuurde, trekduw-eenheid naar Grachtengordel, begaf het waardoor de stoom uit het systeem floot. Wel spectaculair om te zien, maar het leverde wel weer 15 minuten vertraging op.
De vertraging van 20 minuten op de terugweg was minder spannend. Heb gewoon zo lang staan wachten op een Koekstads station zonder aanleiding.

boompje


Mijn broertje in Grachtengordelstad heeft zijn boom ouderwets met zilveren, secondhand, kerstballen behangen. Is hij daarmee een kanshebber voor de MOOISTEBOOMVAN2007 uitdaging?
En doe jij mee met deze uitdaging? Maak kans op een mooi prijzenpakket en stuur je boom in!

huh?



Wat is er nu met mijn blog aan de hand? Klik foto voor meer en let niet op de taalfouten (of wel...)

(met dank aan Mr.T-rex)

dinsdag 18 december 2007

binnenfiets



Van zondagse fietsvriend VakbondsHenk heb ik een binnenfietsmachientje geleend. Voor in de winter. Op donkere en natte dagen fiets ik vanaf nu gezellig binnen mijn rondjes in het kluphuis. Comfortabel met een dvdtje erbij, of een gezellig muziekje.
Vanavond heb ik mijn eerste 35 minuten gedaan, met af en toe een tempoverwisseling. Even experimenteren. In één ding heeft VakbondsHenk gelijk, na twintig minuten zweet je als een otter. Maar dat is met een paar minuten onder de douche verholpen. Ik weet het zeker, hier zit ik nog vaak op, niets geen sportscholen voor mij, gewoon lekker kilometers maken op de thuistrainer! Tenslotte moet ik komend jaar verschillende hele hoge bergen in Stokbroodkaasenwijnland op.

Kaco's kerstmix

Ook Beschuitstad raakt meer en meer in kerstsfeer. Met een grote kraan wordt de bouwplaats tegenover de rechtbank opgevrolijkt terwijl het portiersloge van de rechtbank langzaam veranderd in een echte kerststal. Vrolijkheid alom dus.


Om de vrolijkheidsfactor wat te verhogen heb ik het genoegen jullie een zestigtal vrolijke kerstliederen aan te bieden. KaCo uit Koekstad stelde deze supermix samen en geeft eenieder de gelegenheid om daar van te genieten. Het zipbestand bestaat uit drie delen. Voor het uitpakken heb je WinZip nodig (hier gratis te downloaden ), neem contact op met mij voor uitpak/download hulp. En dan voor de muziek, hier (via Yousendit):

deel 1

deel 2

deel 3

druk...


En zo is het al een paar dagen rustig op dit blog. Alle verhalen over alle spannende belevenissen ontbreken, verjaardagen, straatbijeenkomsten en ga zo maar door, niets online, helemaal niets. Het probleem is vrij simpel, er gebeurt te veel waardoor er geen tijd over blijft om er nog over te bloggen, iets dat past bij de drukke decembermaand vol vieringen, feesten en verjaardagen.
Dus over de "ad hoc" Klupavond op donderdag, de verjaardag van voormalig Buuf#15 op vrijdag, het Kerstboomhalen en het Indrinken van de keuken van "Onze Voorzitter" op zaterdag, de start plus finish van de Winterfietstocht vanuit het Kluphuis en het Sinterkerstdobbelen op zondag zult u weinig meer lezen dan hier.
Niet omdat er niets aan was, in tegenstelling, de "ad hoc" Klupavond donderdag was druk bezocht en supergezellig met het grootste kluphuiskoor ooit en een nieuwe harenknipweddenschap. Voormalig Buuf#15's verjaardag was dito gezellig en met zeer smakelijke hapjes, alhoewel er iets meer chocoladestickjes met witte vulling hadden mogen zijn. Het Straatgebeuren op zaterdag, de roemruchte Straatkerstboom en het Keukenindrinken bij de Voorzitter, laat ik er maar over ophouden, zij die er bij waren zullen het nooit vergeten.
De zondag met een ijskoude maar geslaagde Winterfietstocht, warme soep, hartige taart en koud bier in het Kluphuis zal ook niet worden vergeten, nooit eerder waren er zoveel bont uitgedoste en bevroren fietsers in het Kluphuis en ik weet zeker waardoor dat komt. Precies, de nieuwsgierigheid naar het Kluphuis. Het Sinterkerstdobbelen met een stel manke, gehandicapte en zieke collega's en een enorme stapel bijzondere cadeaus, hoe leuk is het toch om het grootste pakje af te pakken en weg te geven en uiteindelijk verrast te worden met een set knipperlampjes of ceedeesingles met piratenmuziek of een kleurkleiset. Vandaar..

maandag 17 december 2007

ruilen! (updated!)

Ongewilde items in je kerstpakket? Plaats het in de KERSTPAKKETTENRUILBEURS op harmjobinhetwild en ruil het met iemand!


Buurman Krattenstapelaar heeft zijn pakket gekregen. De gemeente Höksebargen heeft er een mooi eet- en drinkbaar pakket van gemaakt, maar niet alles valt bij K. in de smaak. Vandaar zijn aanbod, een pot boerenjongens, een dito glazen geval met boerenmeisjes en een pot mannenmosterd! Interesse? Bied jouw ongewilde en ongewenste kerstartikel aan op de KERSTPAKKETTENRUILBEURS en Harm Job zal bemiddelen in de ruil!


UPDATE!

De pot mannenmosterd is inmiddels van eigenaar veranderd. Krien had nog een prachtige vloermat over uit het "Proathuuske"pakket, dat wij beiden van onze werkgever mochten ontvangen.

zondag 16 december 2007

straatboom



Tegen het einde van november begint het bij de meeste buurmannen in de straat al te kriebelen. De tijd voor een echte kerstboom in de straat staat voor de deur. Als Sinterklaas het land uit is, gaan de buurmannen uit de Pieperdepiepstraat op pad met bijlen en zagen.
Uiteindelijk wordt, ergens buiten de stad, een boom uitgezocht. Dat gaat niet zonder slag of stoot, felle discussies, Buurman Krattenstapelaar wil altijd bomen van minimaal 25 meter hoog. Het kost de nodige overredingskracht, maar uiteindelijk overwint het gezonde verstand.
Dan gaat de bijl in de boom, net zolang totdat de boom tegen de vlakte ligt. Het gesjouw kan beginnen. De boom moet op een te kleine aanhanger, tot grote hilariteit van het overige verkeer onderweg. In de straat gaat de boom met man en macht de grond in, gaan we de strijd aan met het lichtsnoer en als alles klaar is komt Omavandeoverkant met een pan met snert. Het kerstfeest kan beginnen!

vrijdag 14 december 2007

kluphuisgezang



Het was weer tijd voor een ouderwets gezellige klupavond. Ad hoc, deze winter geen vaste openingstijden, gewoon één keer in de maand op een nader te bepalen datum. Het was dus gezellig druk, het bier was bijna niet aan te slepen en om tien was het weer tijd voor een liedje. Want zo gaat dat. Veel luisterplezier...

donderdag 13 december 2007

drunk X-mas?



Vanavond is het klupavond, in kerstsfeer, met kerstklanken, Glühwein en daar hoort natuurlijk een muziekje bij. Deze was wel toepasselijk...
John Denver -
Please daddy, don't get drunk at christmas
Veel plezier!

toetsenbordkat


Uit de kamer klinken onheilspellende computergeluiden, "tung!tung!tung!tungtung!". "Oh dit is niet goed" denk ik en ga snel een kijkje nemen. Op het toetsenbord van de laptop ligt een zwart ding, Oli4Kat. Heerlijk ontspannen op het warme toetsenbord. Op het beeldscherm een zoekvenster, "zoekopdracht YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY" niet gevonden.
Ik haal Oli4Kat er snel af en herstel de schade. Dan ga ik verder met waar ik mee bezig ben. Als ik me omdraai ligt meneer en weer. Dus als u binnenkort rare en vreemde mailtjes, logjes of oproepen onder ogen krijgt, met de groetjes van Oli4Kat dan alvast.

tannenbaum (updated)



En dit is dan "onze" boom. Geen kleurenthema, geen slingers (maar dat deden we toch al niet), gewoon alleen maar vol met datgene waar wij van houden. En dus hangt er een kikker in, zitten er vogeltjes op takjes, is er ergens een "Gürken" verstopt en is de kerstman himself in ruime mate vertegenwoordigd, met en zonder glitter.
Ik ben er helemaal blij van.

(heb er ook maar even een sfeerplaatje bijgeplakt, wel zo gezellig)

Jouw boom ook hier? Doe mee met de "Mooisteboomvan2007" uitdaging en maak kans op een hip kerstkado! Stuur snel een foto van jouw boom in, of nodig Harm Job uit voor een glaasje Glühwein bij de boom. Aarzel niet, doen!

heterdaadje!



Het is een uur of één en we zitten beiden nog lekker naar een filmpje te kijken. Buiten klinkt wat gerommel en als de katten ook opkijken, krijgen we argwaan. "Volgens mij zijn ze wat op de ramen aan het doen" zegt Krien. Voorzichtig sluip ik naar de gordijnen en steek mijn telefoonfotoapparaat door een kier.
BETRAPT!
Omavandeoverkant en Buur#15 staan met een sjabloon kunstsneeuw op het raam te spuiten. Ze willen de Straatsjoelbeker, die Krien afgelopen weekend samen met haar maatje won, afdekken. Aan het zicht onttrekken! "We dachten dat jullie allang zouden slapen, maar, verderrie, zijn ze nog op!" aldus een d
ubbel van het lachen op straat liggende Omavandeoverkant. In haar handen nog steeds de bus kunstsneeuw en op het raam een spuitsneeuwkerstboom.
De twee biechten op dat ze al enige dagen van plan waren om de beker aan het zicht van iedereen te onttrekken en dat dat moment nu gekomen is. Helaas is het snode plannetje mislukt. We drinken er één op en concluderen voor de zoveelste keer dat we een hele bijzondere buurt hebben...

(en dan even een excuusje aan Buuf#13, het onterecht beschuldigen van kerstvandalisme was een onderdeel van de grap, neem het ons allevier maar niet kwalijk en vanavond is het eerste Glühweintje gratis in het Kluphuis!)

woensdag 12 december 2007

slaapbenen


Het ging allemaal nog een beetje gespannen en voorzichtig, maar vannacht had ik ze toch allebei op schoot liggen. Ik ben maar heel stil blijven zitten en had na een dik half uur echt prikkelbenen. Soms moet je er wat voor over hebben.

dinsdag 11 december 2007

grapje


"Straks roepen we nog een keer de verkeerde om" aldus bode Mar-Ko als ik weer eens de microfoontjes dubbelvouw. Het is zo één van de grapjes die ik uithaal met de dames en heren van de bodedienst. Net als het op slot doen van het hekje en meer van dat. Maakt het soms lange wachten op en tussen zaken door wat aangenamer. Voor ons allemaal.

warning

woorden



Het loopt weer tegen het einde van het jaar, oftewel het is weer tijd voor de lijstjes. Zo is het ook weer tijd voor "het woord van het jaar". Mijn stem heb ik al uitgebracht, maar vanmorgen in de trein kwam ik er ook een paar mooie tegen in een aantal van de gratis kranten.

maandag 10 december 2007

TIP! "Der letzte deutsche schnee"


(klik op de foto voor een prachtig en gratis muziekje en filmpje. DOEN!)

met dank aan Kaco

boominzending


En de eerste inzending voor de grote "Mooisteboomvan2007" uitdaging is binnen. Collega Ger Son was afgelopen weekend al druk met het versieren van zijn boom. Zwart/wit met lampjes, lijkt het thema, zonder slingers. Hij maakte er zelfs een filmpje van. "Als ik nu niet win weet ik het ook niet meer…" schrijft hij.
We zullen zien!

Jouw boom ook hier? Doe mee met de "Mooisteboomvan2007"uitdaging en maak kans op een hip kerstkado! Stuur snel een foto van jouw boom in, of nodig Harm Job uit voor een glaasje Glühwein bij de boom. Aarzel niet, doen!

x-ray tas


En dan is het eindelijk zover. Ik heb er weken op zitten wachten, mijn tas mag door de X-raymachine van de Beschuitstadse rechtbank. Ik ben niet de enige die er zo over denkt. Als ik binnenloop veren drie bodes verheugd overeind. Eindelijk mogen ze in mijn tas kijken!
Al jaren krijg ik opmerkingen van de beste mensen van de bodedienst als ik weer eens een kop koffie, een mega koptelefoon of wat anders uit mijn overvolle rugzak tevoorschijn tover. En de afgelopen weken hebben ze me ook allemaal gezegd dat ze hoopten de eersten te zijn die mijn tas mochten x-rayen. Ik geef ze geen ongelijk.
Het resultaat, nadat de tas een tweede keer door de machine is gegaan voor een beter plaatje (wat een service), is prachtig. Nu pas zie ik waarom mijn tas, in het veel onvriendelijker Provinciehoofdstad, altijd zo'n ophef veroorzaakt. De eerste de beste bomtas zal er niet veel anders uitzien. Overal draden, verdachte vormen, ik zou zelf alle alarmbellen laten rinkelen bij het zien van deze plaat.
Samen met de drie bodes buig ik me over het resultaat. Kijken of we kunnen herkennen wat er allemaal inzit. De score is aardig goed. Herken jij zeker tien dingen in mijn tas? Maak dan kans op een prachtige kerstceedee in empeedrieformaat!

meisjes met rode haren

(klik voor groter)

Ruim 35 jaar nadat zijn ‘Meisjes met rode haren’ een grote hit was, trekt Arne Jansen nog altijd volle zalen. Zijn act heeft nog niks aan kracht ingeboet. Naast zijn hits ‘July’, ‘Zeven Brieven’ en ‘Als een meeuw in de wind’ zingt hij tegenwoordig ook Duits- en Engelstalig repertoire. Uiteraard brengt hij tijdens het Eindejaarsfeest ook diverse nummers van zijn laatste album ‘Ik wil nog meer’.

Arne Jansen is niet meer. "Een zelfverkozen dood" aldus zijn manager. In Stadskanaal weten ze nog van niets (zie bovenstaand citaat). En bij het boekingskantoor zijn ze ook nog niet op de hoogte, "met zijn ongekende enthousiasme en feestrepertoire maakt de sympathieke zanger in een handomdraai elke locatie tot een dampend feestpaleis" aldus de wervende tekst op de site. Het zal een vrolijke boel zijn dus.
Wikipedia is beter op de hoogte en weet reeds te melden dat Arne niet meer onder ons is. Afgelopen week was hij nog bij ons in de studio. Misschien dat de Telegrof daarom in eerste instantie een verkeerde foto van Arne plaatste (zie boven). Ze hadden beter een foto van de beste man in zijn foutste trainingspak kunnen plaatsen.

zondag 9 december 2007

mooisteboomvan




Kerst 2007 staat voor de deur. Natuurlijk is ook HarmJobinhetwild weer in kerststemming! Binnenkort weer met de Kerstpakkettenruilbeurs (en hier) (copyright HarmJob 2005), de beste plek op het internet om jouw ongewilde kerstpakketinhoud te ruilen met andere lezers. Maar ook met een nieuwe uitdaging... de "Mooisteboomvan2007"!
Hoe werkt het? Nodig Harm Job uit bij je boom of maak zelf een foto van je boom en mail deze. Reageer massaal en ga met HarmJobinhetwild de discussie aan over de kersttrend van 2007! Maak kans om de winnaar van de "Mooisteboomvan2007" te worden en ontvang een hip en trendy kado!

De eerste boom is die van nummer 12. "Ik heb de kinderen de boom laten optuigen, verder kan het me niet veel schelen" aldus AnKrien. En een sfeervolle, al zeg ik het zelf.

Jouw boom ook hier? Met kans op een prachtig geschenk? Doe mee met de Mooisteboomvan2007 !!!