zondag 23 december 2007

inkopen


Nog een paar dagen en dan breekt het grote kerstspektakel weer aan. (Bijna) overal in de wereld worden tafels mooi gedekt voor maaltijden met familie en vrienden. Krien en ik gaan dat ook doen. Alleen een beetje anders. En daarom waren we vanmiddag op pad om zo veel mogelijk verschillende borden, glazen en ander servies op de kop te tikken. De beste vondst deden we toch wel op de aartsdonkere zolder van de Snuffelhal.
Was dat tijdens mijn studentenleven een plek waar ik vaak kwam, op zoek naar moois, nu kom ik er bijna niet meer. Maar vandaag wel. Kruip, sluip en overvol is een goede omschrijving van het pand. Maar staande op een bedbodem, na een geslaagde kruipsluiptocht op een onverlichte zolder, vonden we wel een mooie stapel borden én een prachtige Dortmunder Union bierpul, inhoud zeker één hele liter!
De rest van ons tafelservies, inclusief het nodige zilver, vonden we bij de Rommelmarkt Handje Twee en de Kringloop. Vintage is vet dit jaar namelijk, lang leve tweedehands! En bij H.T. kregen we er nog een mooie glimlach bij ook. Gratis.
Het moet dus wel een hele mooie kerst worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten