woensdag 31 mei 2006

versierselen

De eerste oranje uitingen zijn zichtbaar in de Pieper ter Piepstraat. Heel subtiel en bijna onopvallend werden aan de overkant op nummer 15 de groene lentekaarsen vervangen door twee robuuste en oranje exemplaren. Volgende week woensdag slaan we helemaal door. Maar liefst 500 meter vlaggetjes is er ingekocht. We mochten eens een metertje te kort komen...

bergen

Alsof ik al op vakantie was, zo'n prachtig uitzicht had ik gisteren aan het eind van de middag in de trein. Deed me denken aan het fantastische gevoel dat je, op weg naar je vakantiebestemming, hebt bij het zien van de eerste bergen. Opeens is het gedaan met de plattigheid en is het "echt" vakantie. Heb er gisteren van genoten, wetende dat de "echte" bergen niet ver weg meer zijn...
(het liedje van de dag is een engelstalige vertaling van een vakantiebestemmingslied, veel plezier)

dinsdag 30 mei 2006

gratis


Kreeg bij de aankoop van mijn nieuwe plaatjesschietmachine ook nog een gratis oranje teesjirt. Met songtekst. Had ik eigenlijk bij mijn vorige log moeten dragen. Met een feesthoedje op, of een oranje opblaasklomp. Was wel zo feestelijk geweest voor mijn 250ste log op deze plek (!!!). Maar ja, vergeten. Daarom vieren we nu maar de 251ste. Is ook feest.
Ondertussen ben ik erg in mijn sas met mijn nieuwe instamatic. Had 'm vandaag even mee genomen, voor als de gelegenheid zich voordeed. Ik zie de plaatjes namelijk altijd, dag in, dag uit, maar heb niet steeds een vastlegmachine in de binnenzak. Vandaag dus wel. Resultaat? Kijk maar eens op plaatjesmaker. En laat weten wat je er van vindt.

grappig


Ach, ze zijn toch zo grappig. KlaasKat en HilbertKat. Weten precies wat ze aan elkaar hebben, ieder zijn eigen wijsheid, de zwarte iets meer dan de rooie. Zo kijkt het rooie exemplaar goed naar zijn wat oudere vriendje en doet het dan (want technisch eigenlijk nog een kitten) twee of drie keer zo wild na. Of het nou de schutting opklimmen , bij de buren voer roven, achter de birdies aan zitten of vanaf een veilige plek honden bestuderen is, HilbertKat heeft een groot voorbeeld. Toch heeft ie ook zijn unieke trekjes. Als meneer van buiten naar binnen wil springt ie net zo lang tegen de deur op totdat hij er in mag. Een meter verder zit het zwarte roofdier dan rustig toe te kijken hoe zijn vriendje de kolen uit het vuur haalt.

ochtendbloei

Bijna een meter hoog is deze klaproos in onze tuin. Groeizaam weer zou je dus zeggen. Maar deze rooie reus ziet er dus prachtig uit in het ochtendlicht. Voorzichtig heen en weer bewegend in de morgenwind. Alleen zo jammer dat ie maar zo kort zo mooi is...
(het liedje van de ochtend verdwijnt niet zo snel)

maandag 29 mei 2006

nieuw


Sorry, druk, werken, hek slopen, nieuwe camera. Zoek nog model om te poseren....
(zie liedje van de dag...)

zondag 28 mei 2006

kleur


We hadden er al vaker voor in de rij gestaan. Tevergeefs en te laat. Vanmiddag mochten we er dan wel in. En we wilden er eigenlijk niet meer uit. Wat een feest, wat een belevenis en wat een kleurenpracht.
Het opblaasproject van de
"architects of air" was zo fantastisch, daar zou je echt een stukje van in je tuin willen hebben. Nooit meer depressieve klachten over te weinig zonlicht of kleur, maar energie en rust.

Mag ik nog een keertje?

(dat kan, want dit luchtproject is van 22 totenmet 24 september te zien op het Textielstadse Rockarty festival)

Schrob!

Heel enthousiast bood ik het aan. Die palen zaag ik morgen wel even om. Zijn ze tenminste weg was de achterliggende gedachte. Met dat zelfde enthousiasme stond ik even later de groene aanslag van de stoep te schrobben. Ruim een uur bezig geweest, heerlijk. Echt het gevoel van ruimte nu de gevangenisafrastering verdwenen is... enorm. Komen er morgen potten met bloemetjes bij, wordt het een vrolijke boel.
Nogmaals, "blagen van de overkant", bedankt!

zondag


Het is iets wat ons Lagelanders bezig blijft houden. Het weer. Dag in, dag uit, bijna nooit is het goed. Dan te grijs en nat, dan weer te warm en benauwd. Ook dit log doet regelmatig verslag van heugelijke en minder prettige weersituaties. Toch zijn er ook weer lezers die eens wat anders willen lezen/horen en/of zien. Een verborgen commentaar van inzender MartinBroerse. Hij mailt "Iets anders dan het weer. ;-)" en voegt daar een link bij. ( (klik hier voor filmpje).
(toch gaat het muziekje van de dag opnieuw over een weerverschijnsel, qua plaatsbepaling dan. op deze plek ben je het liefst met mooi weer...)

zaterdag 27 mei 2006

L.O.L.


Of ie nog naar de Oosterburen moest met zijn nieuwe Ovlov-voiture vroeg ik K-stapelaar. Binnen vijf minuten had ik antwoord. Tien minuten later waren we al op weg naar Netoverdegrensstadt. Naar de ka-und-ka. En wel de grootste, dus die helemaal aan de andere kant, nog achter de MecDrek. Want de grootste staat natuurlijk garant voor de grootste lol. Denk wel dat de andere bezoekers daar een ander idee over hadden, maar ach.

En de Ovlov? Die is helemaal goedgekeurd!

Weghek

Nog geen paar dagen geleden had ik hem aan de telefoon, onze hoogbejaarde buurman van 83. "Ik heb de politie al gebeld want die blagen van de overkant hebben mijn steen omgegooid.... En als ze zo doorgaan zet ik er 220 volt op of ik span er prikkeldraad, ik doe ze wat, woon hier al 75 jaar rustig en ze moeten mij dit niet flikken op mijn 83ste." Ik kom erachter dat er een stoeprandje omgevallen is omdat er, waarschijnlijk een kind, op heeft gestaan. "En wat denken ze wel! "
Groot is dan ook mijn verbazing als ik vanmorgen opeens een hoop lawaai hoor in het gangpad. Het hek wordt gesloopt. Moet opeens weg. Even later zit ik driftig mee te knippen. Graag, pokkehek weg, Krien blij. "Kunnen we er mooi bloemetjes neerzetten!"
"Blagen van de overkant", bedankt!

6 - 0

Ik moest heel nodig naar de wc en stapte bijna in de 6 - 0 van KlaasKat...

Plenskleur

Mooi luchtje, toch? Diep en dreigend, een ideaal fotobehangetje voor een frisse lenteochtend. Het idee dat je je kan warmen aan de kleur. Heerlijk. Warmte is natuurlijk iets waar we nog steeds naar op zoek zijn, alhoewel ik het net buiten best lekker vond, met 15,3 graden.
(daar past dan een mooi muziekje van de dag bij, deze keer uit de 80's revival-hoek, dus Buuv, Nicovriend en vermoed ook buurman K-stapelaar, opgelet!)

vrijdag 26 mei 2006

Ja, en als je dan zo te keer gaat en met je fiets door plassen en blubber gaat rijden, dan kan het wel eens duftig poetsen worden. Dus mocht ik vandaag "onze" fietsen poetsen. Heb ik nooi echt heel veel problemen mee, is wel leuk zelfs. Zeker met een muziekje en Krattenstapelaarbezoekje erbij. En een biertje voor de moeite...
(en nee, ik ga andermans fietsen niet poetsen, dat is een vreugde die je zelf moet ervaren!)

Dauwtrap

(update......nieuwe luisterlink.....klikken en aanwijzingen volgen!)


Dauwtrappen begon pas rond half tien. Het was de ochtend na de regiotap. Dan sta je niet om 6 uur op. Bijkomen dus. Daarnaast waren de broodjes pas om half 10 af te halen bij de bakker. Oftewel rustig op pad. De halve straat mee. De tocht, zo was eerder besloten, zou gaan richting de camping van Buufnr15 en Omavandeoverkant. Daar zou ontbeten worden voordat er over de grens bier gedronken ging worden. Want dat moest, had ik ook al begrepen, toch wel het einddoel zijn. Op de camping in het Burenzand waren de broodjes op tijd gearriveerd. Happen dus. Lekkere verse Oosterbuurse harde bolletjes om bij te komen en de maag wat rust te geven.

Daarna door naar de Oosterbuurse watermolen met Biergarten en blaaskapel. Voor een gezellig samenzijn en samenzang ( luister hier!). Qua kilometers nog niet veel afgelegd, maar wel tijd om het te vieren met een drankje. Twee glazen later opnieuw op pad. Richting huis blijkt. Oeps, maar we zijn nog helemaal niet nat geregend!

Samen met de Krattenstapelbuurtjes besluiten we om toch maar wat verder te gaan. Opnieuw de grens over, onder leiding van K-stapelman himself. Zodat we een uur of wat later wederom aan het bier zitten. Dan de trapmachine weer aanzetten. Op zoek naar de apen in Netoverdegrensstadt. Die vinden we probleemloos, krijgen een mooie stevige plensbui op de kop en eindigen uiteindelijk in een Oosterbuurse TexMexvleesschuur, nog geen 3 meter over de grens. Uiteindelijk hebben we 10 uur over 52 kilometer gedaan. Een gemiddelde snelheid waar ik niet trots op ben. Maar wel voor herhaling vatbaar.

rustig beginnen

Zo, vrijdag 26 mei. Buiten is het zonnig maar fris en het zicht is negen kilometer. Heb een welverdiende nachtrust achter de rug terwijl ik ook vier dat mijn vader vandaag jarig is. Een verjaardagsbezoekje zit er niet in, de Mont Ventoux is nu net even te ver fietsen voor een glaasje. Doe ik binnenkort wel.
En de apen? Da's gewoon een leuke foto die ik gisteren aan de andere kant van de grens maakte...
(ondertussen is het muziekje van de dag van een van mijn all-time favoriete bands...)

donderdag 25 mei 2006

fans

Arme jongens, die artiesten. Werden na hun optreden bij de Regiotap belaagd door een drietal buurvrouwen. Want de ene zag er wel een lekkere schoonzoon in, de andere ging puur voor de lekker.
Hoop dat ze lekker gedroomd hebben, de dames. Ga ik nu lekker dauwtrappen. Verdere foto's van dit prachtige, voor herhaling vatbare, muziekfestijn volgen nog.
(en in mijn hoofd zit dan een liedje...)

woensdag 24 mei 2006

Fiets in de wind



"vertel me is, gaat het de komende anderhalf uur regenen boven Textielstad, wil
ff fietsen, maar de eerste druppels vallen al
...."

" je kan het beste ten noorden van Textielstad gaan fietsen, maar zorg dat je
om 15.00 uur weer terug bent
Groet KS
"

"okee! want dan gaat het plenzen?"

"jep"

Ondanks deze mailwisseling met weerleverancier Krattenstapelaar heb ik het bijna helemaal droog gehouden. Een uur en twintig minuten lang heerlijk met de kop in of tegen de wind in gereden. Pas bij binnenkomst van de stad krijg ik een paar druppels op mijn kop.

(bij thuiskomst tref ik dit mailtje aan in de mailboks..."sorry HJ naar het zuiden bedoelde ik KS". ben ik blij dat ik uiteindelijk maar mijn eigen plan heb getrokken)

ochtendzon

Rond een uur of zeven ziet het er prachtig uit buiten. Zonnig, blauwe lucht, kortom het ideale weer. Totdat ik een blik op de thermometer werp. Het is net zo warm als dat het laat is, zeven graden. Alsof het winter is. Op de radio heeft de weerman het over buien "later op de dag". De voorspellingen voor morgen zijn iets beter, "met in de middag kans op regen uit zuidwestelijke hoek".
De conclusies die ik trek zijn;
A - vanavond een plu mee
B - morgen op de fiets regenpak mee
(conclusie C laat ik nog even achterwege, die heeft meer iets te maken met emigratiewensen naar warmere omstreken....)
en omdat ik het zo fijn vind om af en toe wat somber te zijn over het weer, een mooi liedje voor de dag...

dinsdag 23 mei 2006

Geld kosten



Er staan twee meisjes voor de deur. Allebei met een lijst in handen. Of ik wil sponseren. Ze gaan voor een goed doel rondjes rennen. "Vooruit dan" denk ik, en vul wat in, wens beide dames succes en sluit de deur.

Nog geen 3 minuten later gaat de bel weer. Voor de deur staan de twee jongsten van nr. 13. Met een lijst in de hand. Daar sta je dan met je goeie fatsoen. invullen dus. Een paar seconden later gaat de bel opnieuw. Die met dat mooie streepjeskapsel van nr. 17. Precies, ook met een lijst.

In donker Afrika wordt binnenkort een prachtige school gebouwd. Op mijn kosten...

Brrr

We kennen 'm allemaal, de vieze man van Koot & de Bie. Het is alleen zelden dat de echte vieze man er uit ziet als het tiepetje met de ballen in de buik. Nee, in doorsnee ziet de vieze man er uit als de vriendelijke buurman, de aardige vader van het vriendinnetje of de voorganger in de kerk.
Zoals deze meneer uit Beschuitstad. Ziet er uit als een echte aardige vader. Maar haalde wel midden in de nacht het logerende vriendinnetje van zijn dochter uit bed. En hield ook zijn handjes niet thuis toen ie even alleen was met de vriendin van zijn zoon.
Zijn advocaat wil dat ie zo snel mogelijk naar huis gaat want "zijn gezin staat wat onder druk en zijn werkgever gaat ook niet zo lang meer op hem wachten". En de officier van justitie? Die eist gewoon 2 jaar, waarvan een deel voorwaardelijk.

5 - 0


Had er net even naar staan kijken. Samen met HilbertKat. Naar het bosje musjes wat zojuist neerstreek bij de buren. Nog geen dertig seconden later hoor ik een hoop gedoe en zie ik uit een ooghoek hoe KlaasKat van de schutting afspringt. Oh, nee, 'tis 5 - 0.
In mijn pyjama zet ik door de regen en tuin de achtervolging in. Krijg 'm niet te pakken. Zie voor me hoe ik de hele ochtend bovenstaand beeld zie elke keer als ik naar buiten kijk. Uiteindelijk krijg ik de zwarte jager in de bijkeuken. Mijn bedoeling, even laten rusten, wie weet verstopt ie het arme beestje en kan ik het zo afpakken.
Een paar minuten later ga ik kijken. KlaasKat heeft niets in zijn bek, dus ik doe hem snel aan de andere kant van de deur en ga op zoek naar het slachtoffer. Maar wat ik ook zoek, in wasmachine, wasmand, op, onder, achter en in alles waar ik maar kan zoeken, niets. In de kamer ligt een tevreden knorrende KlaasKat. Ben bang dat ie het arme beestje met huid en haar verorberd heeft. Hmm.

Avondrood

Ik had er nog wel zo op gehoopt. Mooi weer. Maar zoals ik heb begrepen zit er niet meer in dan een mooie lucht. Op de radio hoorde ik de weerman somber voorspellen. Grijs, nat en koud tot zeker halverwege volgende week. En dat terwijl ik zulke prachtige fietsplannen had. Maar als een verzopen kat op het werk aankomen, dat wil ik niemand aandoen.
(wel dit liedje, om te vergeten dat het buiten grijs en grauw is)

maandag 22 mei 2006

Kentekenen

Aan het begin van de straat staat een enorme groene Ford Scorpio, model Oostblok, geparkeerd. Met de neus tegen de richting in. Gezien het kenteken denk ik met grote nood neergezet. Op weg naar de dames van plezier, een paar meter verder om de hoek.

Van de regen in de...?


Weer of geen weer, Krien stapt op de fiets en gaat. Vanmorgen was het ultravies. Koud, nat en winderig. Dus van top tot teen in regenkleding. Nog geen 20 minuten later schijnt de zon. Volop.

Zing mee!



Heb nog steeds geen inzendingen gehad voor de sing-along-uitdaging. Valt me vies tegen om eerlijk te zijn. Vandaar deze nieuwe poging. Zing mee, neem 't op en stuur het naar Harm Job. Zo moeilijk is dat toch niet?

Mondaymorning

Consternatie alom. Twee katten vliegen met de staart tussen de benen van het bed terwijl de baasjes elkaar met slaperige ogen aankijken en vragen wat er in g**snaam aan de hand is buiten. Want even lijkt het wel of de wereld vergaat. Donder en bliksem in de lucht terwijl er echte knoeperds van hagelstenen naar beneden kletteren. Lekker fijn begin van een maandag!
(moet de "Pelvis" ook gedacht hebben toen hij het liedje van de dag zong...)

zondag 21 mei 2006

Telefoon

"Tring tring" gaat de telefoon. Ik neem op. "Hallo?" "Hallo, kun je me verstaan? Met je moeder!" "Ja, hallo moeders." (moeders staat in een franse telefooncel, met vaders achter haar) "Alles goed in Textielstad?" Op de achtergrond hoor ik mijn vader sputteren "nog maar 72 tikken en ik moet nog naar Bulgarije bellen". "Jaha, dat gaat snel he die tikken, ze vliegen er echt doorheen" zegt mijn moeder tegen me en begint over het weer. Mijn vader blijft wat sputteren. "Ik hang zo op" hoor ik haar tegen hem zeggen, "wil alleen even zijn stem horen".

Your votes please!

"May I haven your votes please?"

De beste manier om het Euroviziezongvestifal te bekijken is met goed gezelschap en een puntenlijst op schoot. Hoe anders kun je een avond vol ellendig saaie, voorspelbare "goh, dat lijkt echt op abba" deuntjes overleven zonder? Niet kijken, ja da's een mogenlijkheid. Maar daar is natuurlijk helemaal niets aan. Het Koekstadse KaCo-duo had ons uitgenodigd om de avond gezamelijk door te brengen. Bij aankomst lagen de lijsten al klaar, pruttelden de pasta-pannen op het fornuis en stonden de "bokjes" al koud. Super dus.

(en dit was mijn lijst)

1 - Lithuania (met het prachtige "We are the winners of the Euroviziezongvestifal")

2 - United Kingdom (een nummer met echte hitpotentie)

3 - Germany (ik weet het, maar d'r zat echt wat in)

4 - Romania (Gordon in vermomming, echt zomerhitje)

5 - Latvia (onverstaanbare a-capella in combinatie met de moonwalk)

6 - Spain (Ketchup-beach-hit)

7 - Moldova (van badpak naar trouwjurk, hoe kom je er op?)

8 - Ukraine - ("Show me your love, talk to my heart, tell me my name" door een Oostblokse Shakira)

9 - Switzerland (ik verstond echt "it's a giver, it's a liver")

10- Bosnia-Herzegowina (lekker authentiek voor bij de griek...)

Helaas dacht het overgrote deel van de stemmers er anders over. De monsters uit Juhaland, met hun foute hardrock, gingen er met de hoofdprijs vandoor. "Oh great, next year another cold festival" aldus de presentator van de BBC die het duidelijk niet eens was met de keuze. Ach, niet getreurd, volgend jaar nieuwe rondes, nieuwe kansen. Ondertussen zoeken we in ons Lagelandje een hardrockgroep met bizarre kostuums. Om volgend jaar mee te doen....

Wegzicht

Het was echt verschrikkelijk gisteren. Voor de tweede keer op pad richting Koekstad overvallen door zulke ernom heftige regenbuien dat harder rijden dan plusminus zeventigtachtig onverantwoord was. Terwijl er vlak ervoor toch nog hier en daar wat blauwe lucht te zien was. Maar echt, wat een weer. Mag toch hopen dat het een keertje afgelopen is met de gewaterballet.
(voor het geval je binnen noodgedwongen binnenzit een liedje van de dag. lekker hard afspelen...)

zaterdag 20 mei 2006

Grijze zaterdag

Moest er zelfs even over denken vanmorgen vroeg. Doe ik een verwarming aan of negeer ik de frisheid binnenskamers. Heb voor het laatste gekozen. Het is tenslotte 20 mei. Wel een hele grijze en natte dag in mei, maar ja, hoef je ook niet na te denken wat aan te doen. Want dat staat wel vast. Een regenpak. Easy en droog. En ziet er niet uit, maar dat doet het buiten ook niet.
(en het liedje van de dag past er goed bij...)

vrijdag 19 mei 2006

souvenirrol!

Tijd voor een nieuwe uitdaging op harmjobinhetwild-at-blogspot. De stroom van wc-rolhouders droogt op maar de zomer komt eraan. Daarom de nieuwe uitdaging! Ga de uitdaging aan en doe als het Hetliefstezusje en breng van je vakantietrip een rol wc-papier mee voor Harm Job !!! De mooiste, exotiste, kleurigste, geurigste of grootste rol wordt beloond met een toepasselijke prijs!
Dus aarzel niet en maak plek in je koffer of rugzak voor een rol! En het mooiste is, je hebt er de hele zomer tijd voor!!! Sluitingsdatum 21 september!

Zoekplaatje

Ergens op de foto moet ze te zien zijn. Mijn Krien. Onderweg in de regen van Textielstad naar Industriestad. Vaak passeren we elkaar op dit punt. Meestal ben ik dan de snelste. We hebben ook een (geheime) code. Ik druk een gratis ochtendblad tegen het treinraam en Krien speelt het dan klaar om die niet zien. Onze ontmoetingen zijn daardoor meestal erg eenzijdig. Maar niet minder aangenaam.

Roze

Vanmorgen bij het wakker worden wist ik het al. Ben vandaag in een roze bui met mijn nieuwe rozeruitjessokken aan. En dan ontkom je er niet aan om dan ook zoiets fleurigs te gebruiken ter illustratie van het liedje van de dag. In ieder geval een beter liedje dan gisteravond tijdens de voorrondes van het Eurovieziezongvesifal te beluisteren. Eigenlijk gewoon een liedje om heerlijk mee het weekende in te gaan...

donderdag 18 mei 2006

Eurovieszongvestifal

En, genoten van onze nationale trots Trebbel op het Euroviezigfestival? Dit keer geen blote voeten maar "een beetje apart" met trommels en verzonnen woordjes. Haalt het natuurlijk niet bij de monsterlijke verschikking van Finland of de regelrechte Abba-klonen van het halve Oostblok. Dus of we de hele finale halen?

Aan de voet!


Vlak na negenen belde ze me. Vanaf het werk, zo'n 15 kilometer verderop. Of ik vrij was vandaag. Want zij wel. Kwestie van vergeten om goed op het rooster te kijken. En dus was ze een beetje voor niets naar Industriestad gefietst, mijn Krien. Met een drie kwartier was ze weer thuis. Konden we mooi de even in de stad kijken naar wat "dingetjes die we nog nodig hadden".
We hadden even contact gehad met de fietsbusreisagent. Die kon ons heugelijk mededelen dat er voldoende deelnemers voor de reis zijn en de reis door gaat! Dus de missie ... nieuwe schoenen voor de vakantie, een nieuw hempje voor op de fiets en voortassen voor de fiets.
En geslaagd dat we zijn! Krien zag kans om (bijna) de hele winkelvoorraad hempjes en topjes van de Zweedse klerengerijzaak op te kopen, terwijl ik drie keer de stad door ben geweest om (sport)schoenen te vinden. Niet dat ik ze nog niet gevonden had, dat allang, maar dat drong wat langzaam door. Niet de eerste keer zullen we maar zeggen.
Met het uiteindelijke resultaat ben ik zeer in mijn nopjes. Die heeft niet iedereen. Speciaal ontworpen bladieblablabladie. Enzovoorts. Klik voor de grap eens op de link voor een filmpje. (HIER!!!)
(het liedje onder de foto is vandaag speciaal voor de Grote Baas. kan altijd zo gezellig met hem skypen ...)

Buitennat

De luchtDe lucht is grijs. Lijkt alsof de langvoorspelde regen dan toch is gekomen. Toch ruikt 't heerlijk buiten, met 16,3 graden is het lekker zacht en 't wordt vast wel weer droog.
(Mocht het nu allemaal te veel voor je zijn, zing dan maar lekker hard mee met het liedje van de dag!)

woensdag 17 mei 2006

Lange dag

Een lange dag vandaag. Eén zaak, ingewikkeld en tegelijkertijd heel simpel. Leugenaar, manipulator, narcist en stadsgenoot doet waar hij goed in is, namelijk liegen, bedriegen, mishandelen, verkrachten en smokkelen. Slachtoffer? Een meiske, eveneens uit Textielstad. Deze medewerkster van het plaatselijke casino zit pakweg 5 maanden na de eerste ontmoeting in een Engelse politiecel. Met 6 kilo heroïne, verstopt in een accu, bij de grens gepakt. Ruim 8 maanden blijft ze in de Engelse cel zitten, totdat een jury overtuigd is van haar onschuld. In de tussentijd is ze overspoeld met dreigbrieven uit ons Lageland door mijn stadsgenoot. De strekking van de schrijfsels komen op één ding neer..."bek houden, anders wordt je in stukjes gehakt aan de varkens gevoerd".
'T meiske is doodsbang. Heeft al het nodige met haar "prins" meegemaakt. Grof misbruikt, vastgebonden in de badkuip gelegen en benzine over zich heen gegoten gekregen, bedreigd door een verzonnen Zuiderbuurse maffia-organisatie om maar een heel klein tipje van de sluier op te tillen. Een heel klein tipje.
De Textielstadse prins heeft haar volledig gebrainwashed met zijn verhalen.'T meiske weet van gekheid niet wat ze moet doen om haar prins rustig te houden. Haar prachtige trots op vier wielen wordt halsoverkop verkocht om geld bij elkaar te krijgen teneinde de liquidatie van haar jongere zusje te voorkomen.
Lekkere prins. In het Domtorenstadse PBC komen de deskundigen er wel uit. De prins heeft geestesstoornissen maar, opmerkelijk, is volledig toerekeningsvatbaar voor zijn handelingen. Met andere woorden, zijn schofterig gewelddadig gedrag komt omdat hij het zelf echt wil.
De prins is onschuldig. Zegt ie. Een opmerking die officier van justitie Loesheuvel doet ontvallen dat meneer hem aan een tekenfilmfiguur doet denken. "Aan Calimero, alle mensen zijn groot en ik ben klein..." en eist 8 jaar celstraf. Zodat de wereld even verlost is van deze donkere prins.
Ondertussen is het drie uur. Mijn krantencollega's zijn er al vandoor. Ik zit vanaf een paar minuten over negen al in de zaal. Als de advocaat aan het woord komt ren ik snel naar buiten. Bericht doorbellen. Dan ga ik de zaal weer in. Even luisteren of de advocaat nog wat te vertellen heeft. Heel veel blijkt al snel, tenslotte is zijn cliënt onschuldig.
Ik voel in mijn rechterzak één van mijn speelgoedcamera's. Snel en onopgemerkt schiet ik een plaatje. Vanuit de jaszak. Sta ik d'r zelf ook eens op.

Verse lucht

Zo zag het er vanmorgen uit. Vlak voordat ik met grote haast richting de Beschuitstadse rechtbank vertrok. Had er een prachtig verhaaltje bij willen vertellen over hoe heerlijk het buiten rook en hoe fris en fruitig het voelde om in pyjama buiten te staan. Helaas, kwam er niet aan toe.
(dus dan doen we het liedje van de dag maar iets later...)

dinsdag 16 mei 2006

Wraak

Echt iets om op een heugelijke dag (12 jaar!) als dit te doen. De hele dag in zaal A van de Provinciehoofdstadse rechtbank gezeten. Bloedige taferelen en gewelddadige relaties. De ene zaak een jaloerse vriend die denkt zijn (veel) jongere vriendin te betrappen met een andere man om haar dan met een samoeraizwaard van 50 centimeter te lijf te gaan. Handig, niet?
De tweede zaak een te vaak geslagen vrouw die vriendlief na de nodige klappen uiteindelijk maar een mes in de rug stak. En dat allemaal na een feestavond als gisteren (zie hier!). Had af en toe flink moeite om de ogen open te houden, na zo'n korte nacht.
(heb je af en toe gewoon even een muziekje als dit nodig om wakker te blijven...)

Bloemetje voor Krien


Deze bloemetjes zijn vandaag voor Krien. Net zoals het liedje van de dag. Hebben wat te vieren, twaalf jaar om precies te zijn. Dus weersverwachtingen als bewolkt, kans op een bui, of kans op zon en opklaringen, maken me vandaag niet zoveel uit. Ben gewoon al blij. Wat er ook vanuit de lucht naar beneden komt, ik heb gewoon een mooie lentedag.

maandag 15 mei 2006

I don't like mondays...


"I don't like mondays". Het schiet me door het hoofd als ik over het Beschuitstadse perron ren om toch nog mee te kunnen met de plots verschenen vertraagde intercity richting Textielstad. Zat al een half uur te wachten als opeens de stoptrein op een ander perron binnenkomt. "Dan die maar, anders kom ik nooit thuis" denk ik en loop met versnelde pas naar het stinkende dieselding. Net als ik ga zitten verschijnt, onaangekondigd, alsnog de vertraagde trein. Rennen dus, ondertussen wil ik wel weg uit Beschuitstad.
Was er al een aantal uurtjes. Grotendeels voor niets. Achter elkaar gaan 3 rechtszaken niet door en heb ik niets te schrijven. Met 1 bericht in de tas kom ik het gebouw uit. Niet echt fijn. Risico van het vak.
Eenmaal thuisgekomen blijkt de tussendeur bij mijn vertrek per ongeluk in het slot gevallen te zijn. Binnen kijken twee paar kattenogen mij aan. Ze moesten nodig en konden niet bij hun bak. Midden in de kamer ligt het kleed opgehoopt. "Oh nee" denk ik, en grijp meteen midden in een kattendrol. En kan dus mijn handen wassen en een kleed schoonmaken.
Nee, ik hou echt van maandagen....
(voor de muzikale begeleiding klikt u op het plaatje...)

Tuinperikelen

Onder toeziend oog van Krien en groendeskundige buurman Krattenstapelaar stond ik een halve meter diep te wroeten in de tuin. Er moest een kruidentuintje komen op een plek waar alleen tegels lagen. Lelijke tegels. Dus moest er geschept en gegraven worden. Er kwam een hoop commentaar vanaf de zijlijn. Beste tuinlui staan naast de kuil natuurlijk. Ook mijn archeologische opgravingen (serviesscherven, puin en kolen van vroegere bewoners en een ondefinieerbaar stukje metaal) worden met schamper gelach ontvangen.

Aan het eind van de dag is het klaar. Zeven soorten kruiden en een mooi olijfboompje staan in de grond. Rond het zuidelijke boompje de vier opgegraven scherven en een in La Douche France "gevonden" botanisch bordje maken het af. Ik ben tevreden. Nu de rest van de tuin nog...

Vaarwel

Nog niet zolang geleden had ik ook al foto's van de sloop van de Kanondorpse brouwerij. Nu een plaatje van de ontmanteling van deTextielstadse afdeling. Gevolg van de samenvoeging van beide biermakers in het nieuwe complex in Bierdorp. Weer een vertrouwd punt in de stad verdwenen. Niet dat ik het ooit een mooi gebouw vond, ben niet echt dol op plaatstalen wanden. Ben trouwens ook niet al te dol op het Lentebokje van deze brouwerij. Een beetje te zoet eigenlijk. Jammer.
(ben wel dol op het liedje van de dag, lekker hard draaien!)

zondag 14 mei 2006

Ingezonden koelkast!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een koelkast plaatste. Totdat ik deze tegenkwam. Mijn eigen drankkoelenvriescombi! Had er een op de kop getikt. Moest Baasje toch helpen met het plaatsen van een nieuwe bij Ag-nes. En als je toch met zo'n ding gaat sjouwen, waarom dan niet gewoon richting de eigen garage?
Dus staat ie soort van waterpas en mocht ie vandaag, na 24 uur rust, aan. En gevuld worden natuurlijk.
Dat het een lange, hete zomer mag worden!

Zoef!

"Ben even een half uurtje weg" vertelde ik Krien. "Even een stukkie fietsen". Het werd wat langer, een goede vijf kwartier. En heerlijk. Echt een "Headstart for Happiness" (luister naar de foto...) En, geen vogels aangereden deze keer!

Zondag

"Kijk, een hele blauwe lucht" zegt Krien als ze naar buiten kijkt. Ik weet het, stond net al in mijn blauwwitgestreeptenachtkledij naar de hemel te turen. 'Tis zondag hé, dan doe je dat. Naar de lucht turen. In de hoop dat het de hele dag prachtig weer blijft. Om lekker buiten te kunnen zijn, in de tuin ploeteren of op het vriendelijke reesfietsje rond te scheuren. Of om met een glaasje rosé in handen heerlijk languit in de zon te liggen. Naar de hemel turen...
(en het liedje van de dag past daar helemaal perfect bij)

zaterdag 13 mei 2006

Reesfiets!

Vandaag werd een jongensdroom werkelijkheid toen een schuinnaastachteronsbuurman op het garagedak verscheen. Vanaf dat dak maakte deze voormalig (motor)fietsenboer even een praatje en liet achteloos vallen dat hij nog een racefiets in de aanbieding had. Een oudje, maar wel een mooi dingetje. Kom maar eens kijken.
"EEN RACEFIETS!!!" klonk er in mijn hoofd, "EEN RACEFIETS!!!". Als 14/15 jarige wilde ik er al eentje. Dat vonden ze thuis geen al te best idee, met als resultaat een oerdegelijke tweedehands bruine Gazelle. Met een stevige bagagedrager voor de schooltas. En zonder versnellingen. En, het stuur in de "reesstand" zetten was er, bij gebrek aan gereedschap in huis, ook niet bij.
Ik ben direct gaan kijken. Samen met Baasje, Krien's vader. Hij is net zo nieuwsgierig. Ik zie zijn ogen fonkelen. De schuinnaastachteronsbuurman haalt de fiets tevoorschijn en barst los. Een Batavus Professionel uit 1984. Heeft 'm zelf in elkaar gezet. Met G40 velgen en een ....?groep, erop. En Vredestein draadbandjes.
In mijn hoofd klinkt het liedje van de videoclip hieronder. Ik ben 300 % verkocht. We worden het eens over de prijs en even later sta ik thuis mijn nieuwe reesfiets te poetsen. Na het eten maak ik mijn eerste rondje. Het eerste stuk gaat beresnel. Zo snel dat ik net buiten de stad mijn eerste botsing al heb. Met een vogel! Die vliegt, geschrokken van mijn plotselinge verschijning, tegen me aan en wordt meerdere meters meegenomen. Verder vermaak ik me fantasties. Met de wind in de haren. Heerlijk!

Dertiennulvijf


Dertien mei tweeduizendzes. Exact zes jaar na deTextielstadse vuurwerkramp. Net zoals nu, een dag die begon met zonneschijn en zomers weer. Blijft altijd een dag om even bij stil te staan.
(daarom een stemmig liedje van de dag)

vrijdag 12 mei 2006

Natte plens

Als ik in zaal D van de Beschuitstadse rechtbank zit hoor ik het buiten donderen. Ach jee, heb ik helemaal geen jas bij me. Ten slotte is het al dagen heerlijk weer en dat blijft natuurlijk ook zo. Toch loop ik even later met een iets stevigere pas richting station. Als ik het perron oploop regent het grote druppels. De straten veranderen in waterplassen en het is bijna stikdonker.
15 minuten later, ik schuif Textielstad per trein binnen en zie dezelfde wolken. Ik vlieg naar huis. De kussens uit de tuinstoelen, parasol naar binnen, potverdorie, als ik maar op tijd ben. Als alles veilig en droog opgeborgen is werp ik een blik op de lucht. En zie dat de donkere wolken wegtrekken. En de zon begint te schijnen.
(om dat te vieren een fantastische link onder de foto, zomerse melodiën van hier tot in la douche franche. gewoon klikken en link volgen. voor in de tuin bij een glaasje rosé....)

Taakelauwtoo

Het leek alsof gisteravond de buurt werd afgebroken. Van twee tuinen verder kwam een enorme bult lawaai. De familie Krattenstapelaar was aan het kunsten bleek. De heer des huizes had iets gedaan met een fietswiel op een stok, terwijl mevrouw K. creatief was geweest met soldeer. Beiden waren erg trots op hun verrichtingen. En als gediplomeerd plaatjesmaker kan ik elke vorm van kunstzinnige uiting natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Hulde dus! Goed zo, ga zo door!

05.12 (the last one)

Heb voor de zekerheid maar even gekeken of ie ook naar buiten stond te turen. Buurman Krattenstapelaar zegt dat ie gisterochtend om 05.11 uur wel een hele minuut naar de lucht heeft staan kijken. Gisteren misschien dan, maar net was er geen krullenbol te zien. Wel een prachtige en steeds roder wordende lucht met de belofte van een prachtige dag.
(en morgen? als het regent dan draaien we toch gewoon het liedje van de dag heel hard...!)

donderdag 11 mei 2006

vliegding

Twee katten in paniek. Boven hun hoofd draait vliegt een helicopter met een hoop kabaal rondje na rondje. Het is niet de traumahelicopter. Die komt 1 keer over voordat ie gaat landen. Nee dit is een ander ding. Maar wat voor één? Ik heb 't niet kunnen zien, kon de verrekijker zo snel niet vinden. Iemand enig idee wat dit vliegding hier deed? En waarom

Te laat


Het zat ze vandaag niet mee in Provinciehoofdstad. De rechtbank had er even wat tijd voor nodig, maar was kort en duidelijk in het oordeel. De zaak waar ik voor was gekomen ging niet door. Helemaal niet. Het OM (Openbaar Ministerie) heeft veel en veel te lang gewacht met het vervolgen van een van fraude verdachte verzekeringsadviseur uit Schevebeek. Een zaak pas na drie jaar voor de rechter brengen en zonder reden, forget it! Er zijn grenzen. Helemaal gelijk. Lullig voor de eventuele slachtoffers, maar een zaak vergeten en dan opeens terugvinden in het archief, nee zo zit onze Vaderlandse rechtsstaat niet in elkaar. Stel je voor dat je opeens een boete krijgt wegens openbare dronkenschap tien jaar geleden, slaat toch ook nergens op.
Het OM was niet de enige die vandaag te laat was in Provinciehoofdstad. Ook de straatveegmachinedienst was een beetje te laat. Slimme ambtenaren hadden bedacht dat je de straat pas echt goed schoon kan maken als er helemaal geen automobielen staan. Op zich hulde voor die gedachtengang. En dan denk ik alleen maar terug aan de jungle onder de auto van ex-"Ohdiebuuv!". Dus stonden aan het begin van elke straat borden met "niet parkeren ivm straatreiniging".
Toch was het nog behoorlijk slalommen geblazen voor de meneer op de straatveegmachine. Om geparkeerde automobielen heen. Want ja, als je die borden pas vlak voor negenen op de dag van de veegaxie plaatst, dan heeft het natuurlijk weinig zin. Die ziet niemand meer.
Gelukkig was mijn trein vandaag wel op tijd.

Bi? (kentekenen in het wild)

Zo mooi als deze zal ik ze vandaag waarschijnlijk niet zien. Het is meestal toch allemaal wat saaier in Provinciehoofdstad. Ga ik vandaag mijn kop maar weer eens laten zien. Daar staan financiële zaken voor het rechtbankgebeuren. Hoop alleen dat ik mijn ogen open kan houden. Want als ze met cijfers en polissen gaan strooien gaat bij mij al snel het licht uit.

Licht!

Ik zag het direct. Het is vandaag om 05.12 uur lichter dan gisteren. Een stuk warmer ook. Als het zo door gaat zit ik echt morgenochtend in mijn pyjama buiten koffie te drinken.
(en anders gaan de voetjes van de vloer met deze remix...)