vrijdag 26 mei 2006

Dauwtrap

(update......nieuwe luisterlink.....klikken en aanwijzingen volgen!)


Dauwtrappen begon pas rond half tien. Het was de ochtend na de regiotap. Dan sta je niet om 6 uur op. Bijkomen dus. Daarnaast waren de broodjes pas om half 10 af te halen bij de bakker. Oftewel rustig op pad. De halve straat mee. De tocht, zo was eerder besloten, zou gaan richting de camping van Buufnr15 en Omavandeoverkant. Daar zou ontbeten worden voordat er over de grens bier gedronken ging worden. Want dat moest, had ik ook al begrepen, toch wel het einddoel zijn. Op de camping in het Burenzand waren de broodjes op tijd gearriveerd. Happen dus. Lekkere verse Oosterbuurse harde bolletjes om bij te komen en de maag wat rust te geven.

Daarna door naar de Oosterbuurse watermolen met Biergarten en blaaskapel. Voor een gezellig samenzijn en samenzang ( luister hier!). Qua kilometers nog niet veel afgelegd, maar wel tijd om het te vieren met een drankje. Twee glazen later opnieuw op pad. Richting huis blijkt. Oeps, maar we zijn nog helemaal niet nat geregend!

Samen met de Krattenstapelbuurtjes besluiten we om toch maar wat verder te gaan. Opnieuw de grens over, onder leiding van K-stapelman himself. Zodat we een uur of wat later wederom aan het bier zitten. Dan de trapmachine weer aanzetten. Op zoek naar de apen in Netoverdegrensstadt. Die vinden we probleemloos, krijgen een mooie stevige plensbui op de kop en eindigen uiteindelijk in een Oosterbuurse TexMexvleesschuur, nog geen 3 meter over de grens. Uiteindelijk hebben we 10 uur over 52 kilometer gedaan. Een gemiddelde snelheid waar ik niet trots op ben. Maar wel voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten