donderdag 11 mei 2006

Te laat


Het zat ze vandaag niet mee in Provinciehoofdstad. De rechtbank had er even wat tijd voor nodig, maar was kort en duidelijk in het oordeel. De zaak waar ik voor was gekomen ging niet door. Helemaal niet. Het OM (Openbaar Ministerie) heeft veel en veel te lang gewacht met het vervolgen van een van fraude verdachte verzekeringsadviseur uit Schevebeek. Een zaak pas na drie jaar voor de rechter brengen en zonder reden, forget it! Er zijn grenzen. Helemaal gelijk. Lullig voor de eventuele slachtoffers, maar een zaak vergeten en dan opeens terugvinden in het archief, nee zo zit onze Vaderlandse rechtsstaat niet in elkaar. Stel je voor dat je opeens een boete krijgt wegens openbare dronkenschap tien jaar geleden, slaat toch ook nergens op.
Het OM was niet de enige die vandaag te laat was in Provinciehoofdstad. Ook de straatveegmachinedienst was een beetje te laat. Slimme ambtenaren hadden bedacht dat je de straat pas echt goed schoon kan maken als er helemaal geen automobielen staan. Op zich hulde voor die gedachtengang. En dan denk ik alleen maar terug aan de jungle onder de auto van ex-"Ohdiebuuv!". Dus stonden aan het begin van elke straat borden met "niet parkeren ivm straatreiniging".
Toch was het nog behoorlijk slalommen geblazen voor de meneer op de straatveegmachine. Om geparkeerde automobielen heen. Want ja, als je die borden pas vlak voor negenen op de dag van de veegaxie plaatst, dan heeft het natuurlijk weinig zin. Die ziet niemand meer.
Gelukkig was mijn trein vandaag wel op tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten