zondag 30 april 2006

S-anne

Bepakt en bezakt kwam ze aan. Tassen vol met lozeerspullen en prachtige oranjevoetbalWKkadoos! Ondertussen hebben we de katten al nat gespoten met de minisupersooker en zijn we het er over eens, er moet een echte grote supersupersooker komen! Ook hebben we de straat al onveilig gemaakt met de voetbal, en virtueel, op de playstation.

En, ze heeft een nieuwe bril! Onze S-anne!
Een rooie!

Zonnetje in huis!


Al te best zijn ze niet voor vandaag. De weersvoorspellingen. Koud, nat en grijs. Toch maakt me dat vandaag niet al te veel uit. Vandaag hebben we ons eigen zonnetje in huis,
S-anne komt loseren! Dus gaan we dansjes doen, bingoën, playstationnen, snoepen, KlaasKatsjouwen en nog veel meer. Feest!
( en speciaal voor iedereen een vrolijk muziekje om de dag mee te beginnen...)

zaterdag 29 april 2006

Nat feest!

Bonie M.

De twee dansmariekes!


Oranjenacht in Textielstad! Met als topattractie Bonie M. op het hoofdpodium. Er staat een oude man wat te schokken op het podium en af en toe mompelt hij wat en draait een rondje. Ik heb zelden zo'n beroerd optreden gezien als dit! Het duurde nog geen 17 minuten en omdat de geluidsman stokdoof was heb ik geen idee wat ze zongen. Hoorde alleen maar boemboemboem. Genoten!

30 april is opeens een dag eerder...

Jahaa! Koninginnedag 2006. 30 april kikker in je bil en de wereld staat even stil! Joepie! Feest, vrijmarkt, verkleden want de koningin is jarig! Toch?
Daarom een feestliedje!

vrijdag 28 april 2006

Fiets!


Zo, twee wielen, een stuur, een zadel, bagagedrager, ketting, slot, bel, voor- en achterlamp, banden, trappers, Harm Job heeft een nieuwe fiets!
(is ie bijna 40, is dit zun eerste echte nieuwe fiets! en niet gejat!)

Vrijdag de dertiende

Even denk ik dat ik me vergist heb. Is het echt geen vrijdag de dertiende? Of staat de gelukskat weer zonder stroom? Want alles lijkt mis te gaan op deze vroege ochtend.
Het begint er mee dat ik geen verbinding met het internet krijg, de modem doet vreemd, wil niet aan, wil niet uit en krijgt geen contact. Terwijl ik probeer het probleem op te lossen breekt in de keuken de hel los. Tenminste zo klinkt het. En het klopt wel een beetje.
KlaasKat heeft het klaargespeeld om de koffiekan om te gooien en dus druipt het aan alle kanten koffie. Heb onze prachtige Porsche wel uit gezet, maar ben vergeten de kan dicht te doen. Drie grote bakken koffie gaan verloren en de muur heeft een nieuwe verflaag nodig.
Vervolgens moet ik haasten om de trein te halen want mijn eerste zaak begint een half uur eerder dan ik dacht. In de trein kom ik bij. Met een vers bakje zelfgezette koffie en een iPod die eerst "Dance away" van Brian Ferry speelt om dat op te volgen met het prachtige "Heartbeats" van José Gonzales (u weet wel, van die stuiterballenreclame, zie link). De zon schijnt, ik haal eens diep adem en bedenk dat het gelukkig geen vrijdag de dertiende is.

wappervlag


Wapperende vlaggen overal. Tenminste gisteren. Badmeester WillemLex gaf een koninklijk feestje en daarmee het startschot voor een aantal dagen met een oranje tintje. Snap er alleen helemaal niets van dat we morgen, 29 april, koninginnedag vieren, voor een koningin die helemaal niet jarig is en we voor de viering van de echte koninginnedag simpelweg een dag TE VROEG zijn. Belachelijk, ik wil zondag pas feest!
(omdat we toch vlaggen laten wapperen op de verkeerde dagen, hang ik 'm vandaag op dit log maar in top! met een verstopte feestmix erbij!)

donderdag 27 april 2006

Reisje

Kwam erachter dat alle boeken die ik op dit moment aan het lezen ben, en dat zijn er meestal meerdere, op de een of andere manier over reizen gaan. Maar dan wel allemaal in een heel andere betekenis. Aanrader "Wereldreis in de jaren dertig (met de fiets op weg naar de Oriënt)" is een letterlijke. De titel zegt het al, met de fiets, op pad.
Anders is het in het geval van "Spandau, the secret diaries" van Albert Speer. Deze architect van Snorreman's Derde Rijk bracht bijna twintig jaar door in de gevangenis in OostWestStadt. Zijn reizen vonden vooral in zijn hoofd plaats terwijl hij duizenden kilometers over de luchtplaats liep.
Tenslotte "Mensensmokkel" een journalistenboek over de (moderne) geschiedenis van de mensensmokkel. Gaat ook over reizen, maar dan angstige en gevaarlijke reizen op wrakke scheepjes of duistere zeecontainers.
Viel me opeens zo op. Zal wel komen omdat ik morgen mijn nieuwe fiets kan ophalen bij de fietsenboer. Kan ik ook op pad...


(ben ondertussen ook met een vierde boek begonnen, over de jacht op oorlogsmisdadiger Menten, ook hier komen de nodige reizen in voor)


["Wereldreis in de jaren dertig (met de fiets op weg naar de Oriënt)" van Boeskoler Monnik ligt op dit moment bij de Slegte voor maar 499 eurocentjes! Een aanrader!]

Op de vlucht!

Ben er nog niet echt blij mee als ie aan de andere kant van de schutting verdwijnt, maar kan het niet altijd tegenhouden. Het rooie gevaar weet donders goed wanneer mijn aandacht even afgeleid is. Zit ie direct bovenop de schutting en gaat ie, samen met KlaasKat, op pad richting de familie Krattenstapelaar.
Was vanmiddag dus echt de rooie kwijt. Totdat ik opeens een rood ding met een enorme sprong door de lucht zie vliegen, met in zijn kielzog de zwarte KlaasKat. In paniek sprinten ze naar binnen. Als ik op zoek ga naar de reden van hun plotse vlucht, tref ik een grommende, hoogharige grijze KrattenstapelKat aan. Was duidelijk niet blij met onaangekondigd bezoek!
Geef ze de volgende keer wel een koel flesje mee...

Tejater!

Mijn speelgoedcameraatje kan een hoop aan. Eigenlijk heeft ie alleen een hekel aan het tejater. Daar is het altijd zo donker dat ie bijna niets kan vastleggen. Gisteravond ging ie precies twee keer af. Bij de uitverkochte voorstelling van JeeJee v/d W., B(e)(a)SU(you)(a)R(e). Heb anderhalf uur lang genoten van een gedreven verteller. Misschien een beetje teleurstelling voor de mensen die hem als de grappige hazenlip van TV kennen, maar er zaten ook lachmomenten in. Geen pauze dit keer, was ook maar goed. Want net als bij treinreizen is het vervelend om halverwege over te moeten stappen als je net zo lekker zit...

Blikveld!


De natuur ontploft bijna van schoonheid. Ik hou echt van de lente. Alleen jammer dat het vandaag, volgens zeggen, niet echt lenteweer is. Dan maar even niet achterover in de tuin, maar met de blik naar de natuur. Geniet!
(met een lekker muziekje op de achtergrond...)

woensdag 26 april 2006

Targetpractice


Vandaag was onze gelukskat voor het eerst even stil gevallen. En da's niet best. In de straat ging er direct van alles mis, maar zelf bleef ik ook niet buiten schot. Op weg naar het station moest ik om de paar meter auto's, fietsers en voetgangers ontduiken. Alsof er met grote letters "doelwit" op mijn hoofd stond geschreven, zo fanatiek probeerde men mij steeds opnieuw te scheppen. Gelukkig doen mijn remmen het goed anders had ik zeker een motorkap van dichtbij mogen aanschouwen. De volgende keer moet ik de batterijspanning dus maar beter in de gaten houden. Vraag me alleen af hoe het moet in de vakantie...
Update!
(ook het boodschappen doe ging volledig mis. het meisje van de kassa sloeg niet alleen bij mij verkeerde bedragen aan, maar ook bij verschillende klanten na mij. "ik weet niet wat ik heb vandaag" mompelde ze met een rood hoofd, terwijl ze druk bezig was met het vergelijken van kassabonnen en winkelwageninhoud. durfde haar niet te zeggen waardoor het kwam...)

Stralende lucht!


(gewoon een mooi plaatje met een leuk liedje...)

Чорнобиль!


Kan me de paniek nog goed herinneren. Twintig jaar geleden at niemand spinazie of andere bladgroenten en was er in de supermarkt geen blik groenten meer te krijgen.
Чорнобиль 1986.
Lichtgevende elanden in Ikealand, opgehokte koeien op het platteland en de tekendocent die niet wilde dat ik door de regen fietste en me daarom zijn regencape leende. Kwam vervolgens op mijn fietstocht door het donker niemand meer tegen. Iedereen zat angstig achter de gordijnen. Kon niemand mij uitlachen over de belachelijke uitmonstering waarmee ik over straat ging.
(Ze zeggen dat het nooit meer kan gebeuren. ter geruststelling, op nog geen 25 kilometer hiervandaan, aan deze kant van Beschuitstad, staat een verrijkingsfabriek. Iets dichterbij, aan de andere kant van de grens, in Ahüs, slaan we kernafval op en verderop staan gewoon centrales. Maar er zal niets gebeuren. Toch?)

dinsdag 25 april 2006

Lente in de tuin!



Voor beest en baas is het fijn als de zon schijnt....

Natte wens

Geen speelgoedfabrikant die ooit bedacht had dat het een mooi speelgoedding voor katten was. Maar KlaasKat en Hilbertkat zijn er echt dol op, het waterpistool. Als idioten rennen ze achter de waterstraal aan om zelf ook kletsnat te worden. Prachtig!
Nu hebben ze alleen 1 wens... een echt groot superwaterpistool. Want het groenoranjehalvelitergeval wat de baas nu heeft is te snel leeg...

Voor de voetballiefhebbers

Als ik de sausverkopers aan de andere kant van de grens mag geloven zal "der Mannschaft" er weinig van bakken komende WK. Liep gisteren in een Oosterbuurse supermarkt tegen een heel vak met "Oranje Sauce" op. En..., nergens dan ook maar 1 pot of fles met "Mannschaft-sauce" te zien....
(zelf heb ik de fles met de oranje al lang in de kast staan natuurlijk...jij ook?)

Blosjes

Op het station staat een jongedame in een mantelpakje. In haar hand houdt ze een bordje met daarop het logo van ons plaatselijk biermerk. Door mijn hoofd schiet de opmerking "nou, als je er op staat, graag!". Weet de opmerking echter voor me te houden. Ik zal vast niet de eerste zijn, lees ik af aan de blosjes op haar wangen en de ongelukkige blik in haar ogen. Ach. en daarnaast, 't is er eigenlijk nog een beetje te vroeg voor.
(voor een lekker muziekje is 't echter nooit te vroeg!)

maandag 24 april 2006

De benen bloot!


De thermometer gaf 21,4 graden aan. Toen hield ik het niet meer. Korte broek aan en op de fiets de grens over. Even rondje Altdurpke - Ahoes - NetoverdegrensStadt met een uitloop richting Industriestad om Krien op te halen. Heerlijk om de buitenlucht langs de blote benen te voelen terwijl het zweet (!!!) over de rug loopt. LENTE (in hoofdletters) . Heb nu alleen wat moeite om de oogjes open te houden. Zoveel frisse buitenlucht ben ik niet meer gewend...

De lucht was uit de zender

Blogger Status
Monday, April 24, 2006
All publishing is broken right now. We’re working on fixing it.


Update, 10:15AM: We have Blog*Spot publishing working again. External publishing coming soon.

Update, 10:41AM: External publishing is working again as well. Plus users, we haven't forgotten about you.

Posted by Pete at
09:42 PDT

(Maar gelukkig doet ie het weer...En voor de mensen die maar liefst 4 keer hetzelfde stukje zagen, ik kon er niets aan doen)

Spel!


Image hosting by Photobucket



Het grote shuffle-spel! Pak je iPod of zet iTunes aan, zet de "shufflefunctie" aan en doe mee! Geef eerlijk antwoord op de volgende vragen aan de hand van de songs die je muziekspeler aangeeft en laat jezelf verrassen! Plaats de uitkomst in de "comments" en laat ons allemaal meebeleven! Hieronder de uitslag van mijn shuffle-spel! En nee, ik heb werkelijk niet lopen sjoemelen!

Hoe kijkt de wereld tegen je aan?
"More than a woman"- Tavares

Zal ik een gelukkig leven hebben?
"Crimes of Paris" - Elvis costello

Wat denken mijn vrienden eigenlijk over mij?
"Changes" - David Bowie

Heeft iemand stiekem een oogje op me?
"Modern Don Juan" - Buddy Holly

Hoe kan ik mezelf blij maken?
"Postage Stamp World" - Rogue Wave

Wat zal ik doen met mijn leven?
"St. Elmo's fire" - John Parr

Zal ik ooit kinderen krijgen?
"Liberal Education" - New Model Army

Wat is een goed advies voor mij?
"Look Me Over" - M. Ward

Hoe herdenkt men mij?
"Square One" - Coldplay

Wat is mijn danslied?
"Gimme Some Salt" - Clap Your Hands Say Yeah

Wat is mijn huidige themasong?
"Loneliness Finds Her Own Way" - Clem Snide

Welk lied draait men op mijn begravenis?
"God Put A Smile Upon Your Face" - Coldplay

Welk type man/vrouw val ik op??
"He'll Have To Go" - Brian Ferry

Hoe zal mijn dag er uit zien?
"The Story of Someone's Shoe" - The Style Council

Bloei!

Maandagmorgen. Zucht, diepe zucht. Maar kijk eens goed om je heen. Overal beginnen de bloempjes en de blaadjes aan de bomen te komen, de tuin wordt met de dag groener. Kortom het is lente!
(en een relaxed muziekje om bij wakker te worden...)

zondag 23 april 2006

K-stapelmarathon

Buurman Krattenstapelaar had de marathon van Textielstad niet gewonnen, vertelde hij. We hadden dan ook op de verkeerde plek gestaan om hem aan te moedigen. Da's wel jammer, want nu heb ik hem niet kunnen aanmoedigen. Want "het ging helemaal niet goed vandaag" zei hij. Vraag me alleen af of hij echt de hele halve marathon met dit krat bier heeft lopen sjouwen. Ten slotte zijn het onafscheidelijke maatjes, die twee...

En om er vast voor te zorgen dat hij aan het einde van de dag een stuk in de fiets had stuurde onze vlugge K-stapelman zijn K-dame op een kaduke fiets op pad. Verjaardag vieren. Reparatiewerkzaamheden vonden plaats, maar sneuvelden halverwege. Vrees dus het ergste voor hun thuiskomst. Op handen en voeten verwacht ik.

Partijtje


Verjaardag in Veenkanaaldorp. M-niek en Lex hielden een buitenpartijtje in de zon. Met veel hapjes, heel veel hapjes. En hondenplezier, een Leo die niet op de plaat wilde (maar er stiekum wel opstond) en aan het einde drie regendruppels. Ach ja. En dat terwijl M-niek nog niet eens jarig is. Is wat!

(iemand nog 18 knotwilgen? niet al te groot, maar M-niek&Lex willen er vanaf...)

Op bed


Buiten schijnt de zon, de wekker geeft al bijna 10 uur aan, tijd voor een ontbijtje op bed...
(enne, onder het dienblad zit nog wat verstopt...)

zaterdag 22 april 2006

Open Dag


Je moet wel gek zijn om op je vrije zaterdag naar je werk te gaan. Zou je denken. Maar als het gaat om de open dag van de rechtbank, dan wordt het toch een ander verhaal. Na al die jaren in de rechtbank ken ik het gebouw wel een beetje. Ben overal wel eens geweest. Maar op één plek mocht ik nooit komen. Het cellenblok. En ondanks de verhalen van de parketpolitie, die afgelopen week dreigden me op te sluiten in een cel en pas maandag los te laten, wilde ik die plek wel heel erg graag zien.
Laat ik er vervolgens kort over zijn. Op die plek wil je nooit verplicht zitten! Kan me eigenlijk maar één reden bedenken om er wel te zijn en dat is als je mobiel wil bellen. Want de ontvangst in cel 5 is beter dan waar dan ook in het gebouw.
Wat wel vreemd was om, vanaf mijn vaste plek vooraan in de zaal (want dat waren nog de enige vrije plaatsen), een nagespeelde zitting bij te wonen. Was helemaal vergeten om mijn schrijfblok mee te nemen en ik had geen dagvaarding. Gelukkig was het vandaag juist toegestaan om foto's te maken in de rechtbank.

En daar maak ik dan dankbaar gebruik van. Collega Joyce van het opsporingsprogramma "Door het vergrootglas" is duidelijk bekend met het werk van een blogfotograaf. Geroutineerd bracht ze haar eigen balkje voor de ogen aan. Na jaren van justitiële contacten kan het ook niet anders

(Had aan het eind van de middag alleen wat moeite om Krien van de politiemotor af te krijgen. Blij als een driejarige wilde ze er echt niet vanaf! Daarvoor kreeg ik haar pas na veel gepraat uit de boevenwagen en daarvoor had ze zich al bijna in de cel opgesloten...Gelukkig was er een vriendelijke meneer die er een mooie foto van wilde maken. Ook van Harm Job, die moest er ook even op.)


Happy shiny people

In de zon ziet het er prachtig uit. Is ook de bedoeling. Waarom zou je anders zo'n fleurig geval op de markt brengen? Bij de eerste zonnestraaltjes, eerder deze week, hing ie er plots, tot grote vreugde van de katten. De vreugde bij Krien was nog veel groter. Uitgelaten stond ze in de tuin te dansen.
(En dat terwijl je bij het liedje van de dag juist je rollerskates moet dragen!)

Oranje


Ben ook maar even polshoogte gaan nemen bij Buurman Krattenstapelaar. Vernam dat hij vast de boel aan het oranje schilderen was. Bleek gewoon dat hij zijn drankkast in een duidelijk herkenbare kleur aan het schilderen was. Voor die momenten dat je alles niet meer zo duidelijk ziet. Behalve iets oranje's. Goed idee! Altijd verzekerd van succes! Vieren dus...

vrijdag 21 april 2006

De boom in

"Just hangin'around...."

Knal!

Even was het stil in en om de tuin. Toen klonk er, vanuit het fietsenhok, een hartgrondige vloek. @#$%$#@! De deksel van de groencontainer die ik sta aan te stampen, vol goede moed in de tuin bezig, knalt met een enorme klap tegen mijn bovenlip! Auw!

Voor(r)uitzicht!

Buiten loopt de temperatuur al op. Op de radio zegt de opa van Giel dat het "blotevoetenweer" wordt. Ik wil daar verder niet te veel woorden aan vuil maken. Laat het maar komen! De tuinstoelen staan al buiten en ik ben volledig bereid om vanavond buiten te eten! Leg vast een lekker pilsje klaar!
(update.... Krien heeft zojuist besloten om opa's advies op te volgen... "zomer, kijk nu is het zomer" roept ze blij)

donderdag 20 april 2006

Afhaalservice

Of ik, als ik toch de stad in ging, even wilde kijken bij de B-King, vroeg Krien. Was een melding op P2000 dat er iets was. Dan ga ik wel kijken. Aangekomen is het enorm druk op straat maar bij de Snel-VoerGigant is niets aan de hand. Loos alarm dus. Heeft wel een voordeel, weet opeens wat ik vanavond eet.
Op de weg terug zie ik ook wat er waarschijnlijk aan de hand was. Achter de Vrom und Drek wemelt het van de politie-agenten. En balende pubers. Eigenaren van te vlotte brommachines die in de groots opgezette brommerval trapten. En zien hoe hun trots ook op de rollenbank ruim 90 kilometer per uur aangeeft. Gaat boel geld kosten...

GRMBL!


De krant had het al opgegeven. Om een uur of twee vanmiddag kwam hij luidkeels de rechtbank binnen. "Zijn zaken stonden stonden in de agenda van kwart over twee tot kwart over drie", verkondigde hij, "en wie was de aanklager!". Daarna heb ik hem nog een paar keer tijdens schorsingen over de gang zien marcheren, maar toen "zijn" zaak eindelijk begon met een vertraging van ruim twee uur was de krant spoorloos.
Ik had me in de voorafgaande uren verschrikkelijk zitten verbijten. De nieuwe rechter uit Regeringsdorp had er geen enkel probleem mee om van de geplande vijftien minuten anderhalf uur te maken. Heb ik zelf ook niet, als het érgens over gáát. Helaas was dat niet zo en zat er alleen een brutaal joch met een antisociale persoonlijkheidsstoornis van hier tot gunter. En die wilde daar niet bij geholpen worden. Niet moeilijk doen dan, gewoon de maximumstraf van één jaar, klaar! Dus niet en werd de "aanklaagster" live eropuit gestuurd om te achterhalen wat de mogelijkheden waren. Dat kost een half uurtje, maar dan heb je ook wat.
Als we dan veel en veel te laat beginnen met de zaak van een zielig kind, dat in de keuken van een stichting voor zwakbegaafden een mes pakt, krommen mijn tenen zich helemaal. De jonge jongen heeft een klotejeugd gehad. Klote met een grote K. Wil daar niet over praten, hoeft ook niet, is niet van belang voor de zaak en staat uitgebreid beschreven in de rapporten. Klaar dus, zou je denken. Niet dus. Na de opmerking dat verdachte "er inderdaad niet graag over praat" barst mevrouw de rechter los en doet niet anders dan steeds weer opnieuw herhalen wat voor een liefdeloze klotejeugd de jongen heeft gehad. "Maar dat weet u zelf ook wel!" voegt ze er vervolgens aan toe.
Ten slotte spreekt de voormalig Regeringsdorpse rechter ook nog één van Textielstad's grootste veelplegers vrij van computerdiefstallen van de kinderafdeling van het ziekenhuis. Ik heb genoeg gehoord en storm de zaal uit. Kan nog net een trein halen. Als ik bijna thuis ben mis ik opeens mijn sjaal. Verloren of laten liggen, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik zo op de fiets spring om een nieuwe te halen. Grmbl!

Buitenspelen


Zonder ballen mag ook HillieBillieKat lekker spelen in de tuin...
(dank u, het gaat goed met het rooie gevaar, kan weer springen en kijkt Krien ook weer aan...)

Liedje voor de dag


Zo, als eerste gaat de tuintafel naar buiten vandaag. Met vooruitzichten van 16 tot 20 graden ga ik niet meer in een gammel stoeltje zitten. Nee, dan blijft er maar 1 ding over, groots aanpakken. Verder heeft het lenteschoonmaakvirus zich van dit huis meester gemaakt, dus er zal een hoop stof gaan vliegen.
(en dat terwijl Londen, verstopt onder de foto, maar blijft roepen...)

woensdag 19 april 2006

Blog-einde

Ook een manier om veel bezoekers op je blog te krijgen. Kevin Underwood
vermoorde zijn 10-jarig buurmeisje en sneed haar in stukken. Da's niet mooi. Maar moet je eens kijken hoeveel reacties hij heeft bij zijn laatste blog!

Beet op de trap


Daar zit hij dan weer. Deze keer was het de jonge thuishulp. Net als ze op een keukentrapje staat te wankelen grijpt hij haar vast en begint tegen haar op te rijden. Het geschrokken meisje krijgt vervolgens te horen dat ze haar baas niets mag vertellen over het voorval.
Een klein, gedrongen mannetje. Pak 'm beet een meter of 1.60. Met een grote snor. Eén en al vriendelijkheid hobbelt hij de zaal binnen. Bekent direct, zegt "ik val vrouwen lastig" om dat aan te vullen met "het gebeurde buiten mijn wil".
De toon is gezet. In 1996 eigenlijk al toen hij na zijn scheiding alleen kwam te staan. Omdat hij "een beetje zwakbegaafd" is, wordt normaal contact met vrouwen lastig. En pakt hij ze dus maar beet. "Ach" zegt de politierechter die ooit zijn voorzittershamer naar een verdachte smeet, "de één houdt van koffie, de ander valt vrouwen lastig".
Dan zegt de man weer "ik beloof dat het nooit meer zal gebeuren". En de 300 euro die het slachtoffer van hem wil hebben, voor geleden emotionele schade? "Ik geef dat meisje 25 euro meer, dat doe ik. Want ik was heel erg!"
Dan vonnist de rechter. Een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden en een werkstraf van 240 uur. Met een portie begeleiding en zorg, plus een verhuizing naar een beschermde woonvorm. "Ik doe alles wat jullie willen" zegt hij en loopt de zaal uit. Voor de deur draait hij zich nog even om en zwaait. "Bedankt en tot ziens" roept hij.
(ook eens een rechtszaak bijwonen? ga naar de open dagen van de rechtbanken aanstaande zaterdag! klik "link" hieronder voor meer informatie. echte rechtszaak bijwonen? de meeste strafzittingen zijn openbaar!)

Wie de schoen past...

GRATIS AF TE HALEN
1 paar gloednieuwe werkschoenen met stalen neus en veiligheidszolen. maat 44.
(heb ze ooit eens gekregen, maar voeten zijn te klein. hebben alleen een stof/poetsbeurt nodig.)

Prijswinnaar!

"Zullen we hem samen maar een keer opdrinken dan?" zegt ze als ik haar de prijs in handen druk. Ze won met haar gesmolten kaarsen de ***Lente2006Fotowedstrijd***. En daar hoort wat bij, de hoofdprijs, de fles rosé met een lentemix op CD. Voor in de tuin. Lekker in de zon "chillu"...

Doorbraak

Vergeet vandaag je zonnebril niet als je op pad gaat!

(en natuurlijk een lekker muziekje erbij)

dinsdag 18 april 2006

Als de zon ons verlaat

Wat een mooie stemmige, maar zonnige, lucht voor een lekker liedje. Al zeg ik het zelf. Veel plezier ermee!

Gesprekplek

Kom het de laatste dagen opeens overal tegen, een nieuwe trend. Mannen die op het toilet met hun mobieltje staan te bellen. Gisteren, ik wilde even rustig plassen in een Koekstads resaurant, loop ik op het toilet pardoes een bellende meneer omver. Vandaag in de Beschuitstadse rechtbank, op de publieke toiletgroep, ja hoor. Een familielid van een verdachte belt de stand van zaken door naar het thuisfront.
Wordt het dan toch tijd voor zogenaamde "stiltetoiletten"? Plekken waar alleen geklater en geplons te horen is? Zou het bijna gaan denken.

Pasen 2006


Zo, da's ook weer voorbij. Pasen tweeduizendenzes. Acht flessen wijn, vier flessen bier, 34 eieren, 28 bladerdeeghapjes, twee zakken paasschuimpjes, vier zakken chocoladepaasfiguren, drie krentenbollen, vijf sneden paasbrood, zeven harde bolletjes, zestien brownie's en een volledige mexicaanse maaltijd.
Voelde me vanmorgen helemaal niet slecht toen ik wakker werd. Na een aantal heftige eet en drinkdagen viel me het juist alleszins mee! Een meevaller dus. Daarom in twee filmstroken de complete paasdagen, hebben we dat ook weer gehad. Ga nu maar weer eens aan de eieren, ben vergeten om de overgebleven te verstoppen in de straat. Zit er niet anders op dan ze zelf maar op te eten. En als ik eerlijk ben? Met plezier!

maandag 17 april 2006

Prijswinnaars!!!!



Zo! De jury is er uit. Het was een moeizaam proces met felle emotionele discussies en gekrenkte ego's, maar de eerste prijs gaat naar.............(tromgeroffel)................BUUF#15!!! Haar gesmolten kaarsen geven perfect weer wat de kracht van lente is.



Omdat dieren in de zon het ook altijd goed doen, heeft de voorzitter van de Fanklup op persoonlijke titel besloten om ook de zonnige hondeoogjes van Omavandeoverkant en de katten van Grensdorper Leo te verrassen met een "dierenindezonlente2006award" prijs!



Deze ereprijs, zo laat de voorzitter weten, zal beloond worden met een droge lentemix, dwz, de alcoholvrije muziekmixvariant. Hulde voor alle winnaars!

Eitje tikken

Uit de keuken komen heerlijke bakgeuren, aankondiging van een gezellige en jaarlijkse paasbrunch. Zal zelf zo ook aantreden. Hapjes maken, brood smeren, eieren koken en ga zo maar door. Maar eerst het liedje van de dag en het uitspreken van de wens op een hele fijne (2e) paasdag voor iedereen!
Om deze dag nog vrolijker te maken vieren is er ook nog iemand jarig vandaag! Ka van Co uit Koekstad viert vandaag dat ze weer een jaartje erbij krijgt. We gunnen het haar van harte en zeggen heel hard "hiephiephoera!"

zondag 16 april 2006

Fire!

De geur zit de rest van de nacht in mijn neus. En ik reed er alleen maar in een auto langs. Zo'n 50 paasvuren langs de weg van L.A. naar Textielstad. Mooi gezicht, lekker geurtje.

(foto met dank aan Krien die op een 80 kilometer weg even 60 wilde rijden zodat ik mijn camera kon richten...)

Pasen


Pasen 2006. Tik een eitje of twee en kijk eens naar buiten. Precies grijs. Dat geeft niet. Voel aan mijn water dat het vanmiddag lekker weer wordt. Rond een uur of twee stopt de regen en met temperaturen tussen de 10 en 15 graden is het al goed toeven buiten. Een glaasje rosé zit er bij mij meer in, die flessen zijn gisteren buiten al allemaal opgegaan. Op de ene na ntuurlijk, die van de prijsuitreiking morgen.
Fijne pasen!

zaterdag 15 april 2006

Oranje?

Eerste buurtoverleg. Aangaande het komende voetbal-WK! Hoe oranje wordt de straat. En hoe. Ergens schijnt nog een vuilniszak met (zelfgemaakte) vlaggetjes te staan. Schijnt. Binnenkort dus overleg over de vraag of er een vergadering volgt over de agendapunten aangaande de oranjestraatversieringvergadering. Denk ik, kan ook vooroverleg worden. Of informele bijeenlkomst om in de wandelgangen te bespreken wat er gaat gebeuren. Denk ik.
(Buuf K. staat nog in ochtendjas, na bezoek aan de .... (zie link))

Get fresh @ the weekend



"De man die sneller schiet dan zijn schaduw!"

(& in de verwachting dat het prachtig zonnige paasdagen worden een lekker mixje in de foto!)

vrijdag 14 april 2006

Zing mee!

De bekendmaking van de winnaar der ***Lente2006Wedstrijd*** zal tweede paasdag plaatsvinden, de jury heeft nog niets besloten, om 12.00 uur sluit de inzendtermijn pas, dus tijd om nog wat in te zenden. Let op, meerdere inzendingen toegestaan, dus meer kans!

Tijd voor een geheel nieuwe uitdaging dus! En die heet..... SING-A-LONG! Zing mee met je favoriete nummer, leg het vast op beeld of geluid en stuur het in. Harm Job ging jullie al voor met zijn versie van "Sandy" uit Grease. (zie link) En wees nou eerlijk, Dat kan beter!

Stuur je filmpjes of liedjes naar harmjobfanklup@gmail.com en wie weet ben je straks wel de winnaar. En de hoofdprijs? Misschien wel een persoonlijk optreden van.....? Of de kans om een hele CD te maken met jouw eigen meezingliedjes? Wie weet, aarzel niet en stuur ze snel in.

(Voor tips en truck hoe zoiets vast te leggen neem even contact op met Harm Job )

Persen

Het was weer druk vandaag. Niet alleen waren de meeste ambtenaren vrij, ook bij onze Oosterburen was het land op slot. Dus trokken ze massaal op naar het centrum van onze prachtige stad. Over de hoofden lopen, dat kon je. En met zo'n drukte gaan mensen rare dingen doen om een beetje rust te zoeken.
En zoals een klein kind zich al kan verstoppen achter zijn oogleden, zo dachten deze dames en heren in de pasfoto-automaat op adem te kunnen komen. Paste niet echt, met vijf man in zo'n cabine. Want, uit ervaring weet ik, er passen maximaal vier hoofden op de foto!

Geniet

Gelukkig moest ik er nog even op wachten. Op de trein. Stond zo heerlijk in de warme zon, ogen dicht, koptelefoon (mét muziek, dit ter verduidelijking voor de jongste van Naastdebuuv) op. In de wetenschap dt ik nog een volle tien minuten moest wachten. Had me er zelfs voor gehaast, om even te mogen staan. Hmm. Heerlijk.