maandag 31 maart 2008

40

Bij het afrekenen is het altijd hetzelfde liedje, ook op de vorige locatie. Zeker als Harry zelf achter de kassa staat. "En dan kun je nog even een kopje koffie en een stukkie krentenwegge nemen, even lekker rustig zitten en bijkomen van de drukte. Ja in een week gaan er 900 kopjes koffie, 700 plakjes krentenwegge en 20 flessen amaretto door. En omdat het vandaag maandag is, hebben we roomboter op de krentenwegge, anders zit er gewoon margarine op, hahaha. Volgende week hebben we taart bij de koffie, dan bestaan we 40 jaar, ja, 400 stuks hebben we dan, kom maar even langs dan hè?"


Dus, iemand volgende week zin in een kopje koffie met taart in een bijzondere omgeving? Zo bijzonder dat mensen van ver weg en over de grens er kilometers voor rijden?

into the great wide open


Oli4Kat is balloos, het is lente, de zon schijnt en dus mag meneer even naar buiten...

...

een weekend vol jarigen


Zaterdag collega Bartjen, 40 jaar geworden, groots feest in een Koekstadse antikraakschool. Gezellig, leuk, laat (zeker met oog op de zomertijd) en onverwachte ontmoetingen met oude rotten uit het vak.

De tweede verjaardag van de zondag (de eerste nog een keer van harte Jeroen en Diana met de gezamenlijke 100) de derde dit weekend, Opavandeoverkant. Altijd een feest om de versgebakken zelfgemaakte appeltaart te eten van Omaandeoverkant.

Een vaste klacht tijdens verjaardagen, de gehaktballen bij de dames worden niet opgegeten terwijl de heren hun schaal binnen no time ophebben. Dus deze keer alles anders, een lange tafel, iedereen door elkaar heen en voor de heren wordt de tafel gedekt.

Allemaal een bord voor de neus, bestek ernaast. dan komen de ballen. Groot is de verrassing en hard is het gelach als de ballen kikkererwtgroot blijken uit te vallen. Mini dus. Als de miniballen met smaak zijn opgegeten komt de schaal met normale omvangballen op tafel. Tsja, niet voor de heren, die hebben hun portie reeds gehad. het wordt stil aan tafel.
Dan komt Omavandeoverkant met een schaal met grote megaballen. "Krijg nou tandjes" aldus vaste gast Willum. Vanaf nu geen klachten meer...


En zo waren we allebei sportief in een verder bijzonder druk en gezellig weekend. Zaterdag ga ik Krien inschrijven voor de Engelse Mijlloop in Höksebargen. Krien moet werken en het inschrijven kan alleen nog maar live ter plekke. De zon schijnt en ik spring op de reesfiets voor een ritje. Het komt mooi uit, de rit naar het hardloopdorp gaat recht tegen de wind in. Ik geniet, op de kale vlaktes is het vechten geblazen met de wind, twee keer raak ik even naast de weg door een harde windvlaag.
Na het inschrijven knoop ik er meteen een lekker tochtje aan vast en met de wind dan weer tegen, dan weer mee fiets ik tegen kwart over vijf langs het kanaal Beschuitstad-Noordhoorn. Het is uitgestorven, geen mens te zien op de lege vlaktes. mijn jasje heb ik al vijftig kilometer geleden uitgedaan, ondanks de wind is het heerlijk lentewarm. Uiteindelijk ben ik op tijd in Industriestad om Krien op te halen. Samen fietsen we naar huis. Tot Krien haar grote teleurstelling tégen de wind in.

Zondag is het tijd voor de eerste echte seizoenstocht van de Zondagse Fietsklup. Vorige week viel die in het water vanwege sneeuwval en gladheid, nu staat er niets in de weg, behalve de zomertijd en een beetje wind. Buurman Krattenstapelaar heeft voornamelijk last van de zomertijd. Als ik hem om een minuut of wat voor tienen een smsje stuur met de vraag waar hij toch blijft, blijkt dat hij 's nachts iets is vergeten. "K#t uur te laat" verschijnt er tot drie maal toe in het schermpje van mijn telefoon. We spreken af hem thuis af te halen om vervolgens direct de grens over te steken.
Ik fiets aan kop en doe blijkbaar daarom de route. We maken een mooi rondje door het grensgebied en zijn een kilometer of vijftig (een deel van de "langzame" ploeg zat afgelopen maanden niet op de fiets) later weer op ons honk. We drinken een sportdrankje en bespreken de toestand in de wereld. Dan is ook deze tocht weer achter de rug.

75!


"Oh, dan heb ik het niet eens heel slecht gelopen! Vijfenzeventigste van de tweehonderenzes! En ik dacht nog wel dat ik bij de laatsten hoorde"
Krien bekijkt de uitslagen van de Engelse Mijlloop in Höksebargen. Gisteren liep ze de vijf mijl. En dat ging voor geen meter vond ze na afloop. Verkondigde ze ook luidkeels. Ben benieuwd of ze nu ook luidkeels gaat verkondigen dat ze best goed was.

zaterdag 29 maart 2008



Het is vrijdag 28 maart 2008, tijd voor de vierde ronde in het PieperdepiepstraatSjoelkampioenschap 2007/2008!
De door scheids Opavandeoverkant opgestelde uitslag wordt bekend gemaakt door mijn sjoelmaat, Buur#15!

vrijdag 28 maart 2008

live!


Vanaf nu is Harm Job ook live in de rechtbank! Een nieuwe leptop en een HetePlekkaartje van de PTT en klaar is Kees!

winnaar!


Een stralende winnaar!

Presentator(t) Ger-Zon heeft zojuist zijn prijs in ontvangst mogen nemen. Ger-Zon gaf het goede antwoord in de eerste prijsvraag van dit jaar! En wat won onze goede-antwoordgever? Een prachtige wekkercombinatie! Vanaf nu zal hij zich nooit meer verslapen!

donderdag 27 maart 2008

spijkers zoeken



Tijdens een bezoek aan de Bataviawerf in Polderstad blijkt dat veel van onze spreekwoorden hun oorsprong hebben in de scheepvaart. Zo ook het alom bekende "spijkers op laag water zoeken".
Op de terugweg naar het Oosten wil Baasje het verschijnsel wel eens in het echt meemaken. Gelukkig staat het water van Den Issel lekker hoog. De auto aan de kant en....

nieuwe prijsvraag!


PRIJSVRAAG NIEUWE PRIJSVRAAG!!!

De zon schijnt, de thermometer laat zien dat het ook boven de nul graden kan zijn, tijd voor een nieuwe prijsvraag dus!


Rara!

Doe mee en maak kans op mooie prijzen!!!

Geef het antwoord. Wat is dit?

woensdag 26 maart 2008



Heb jij dit ooit gedaan? Ik kan het iedereen aanbevelen...


friends



...



smeltlente



Funmurgee frueg vekker vurdee met ueetzicht oop iee zunneege-a, veette-a vereld. De-a veermun oop de-a redeeu heefft het oofer veenterse-a booeeee ee zegt det het fuurjeer fulgende-a veek zel eunbrekee. Ik huup het, de-a rusé steet tenslutte-a el kuood ee ik sta te-a pupelee oom el leeggende-a in de-a hungmet de-a zun oop meejn gezeecht te-a fuelee.

Met oop meejn kupteleffuun de-a Mubeeoos Bund...


Mubeeoos Bund - Helleee-a

Mubeeoos Bund - Freeends Leeke-a Zeese-a

Mubeeoos Bund - Zee Lufeeng Suoond ooff Stetic

Mubeeoos Bund - Deegitel Lufe-a [Defft Poonk cufer]

Mubeeoos Bund - Yeer Ooff Zee Preseedent

Mubeeoos Bund - Beby, Ve'll Be-a Feene-a

In els ik deer genueg fun heb...

Zuuey Deschunel & Leun Redbone-a - Beby, It's Culd Ooootseede-a

M. Verd & Zuuey Deschunel - Vhee I Get tu zee Border

Zuuey Deschunel & Semuntha Sheltun - Velk Reeght Beck

Zuuey Deschunel & Semuntha Sheltun - Sturmy Veezeer

Zuuey Deschunel - Dreem a Leettle-a Dreem ooff Me-a

Zuuey Deschunel - Hellu Dully

M. Verd & Zuuey Deschunel - Breeng It Oon Hume-a tu Me-a

M. Verd & Zuuey Deschunel - Megeec Treeck

Zuuey Deschunel & M. Verd - Thees Is Nut A Test

Zuuey Deschunel & M. Verd - Bleck Hule-a

Zuuey Deschunel & M. Verd - Chunge-a Is Herd

You Really Got a Hold on Me (live)




dinsdag 25 maart 2008



In het Grachtengordelse Sarphatipark staan twee Verreoosterlingen te schurken tegen een boom. Is er iemand die mij kan vertellen waarom?

lente? een disclaimer


Beste lezers,

Het moment is gekomen om duidelijk te maken dat Harmjobinhetwild (kopierecht) op generlei wijze verantwoordelijk gehouden kan worden voor de huidige weersomstandigheden. Harmjobinhetwild wil benadrukken in het geheel niet achter het huidige weerbeeld te staan en geeft aan zich uitdrukkelijk te distantiëren hiervan. Harmjobinhetwild is dan ook niet aansprakelijk te houden voor geleden overlast, in welke vorm dan ook.

bijna botsing!



Op de terugweg van de verjaardag van schoonzus Selien belanden we even na Koekstad in een sneeuwbui. De snelheid gaat omlaag, de weg wordt onzichtbaar en dan is daar opeens de ANWB, knipper en zwaailichten aan. De bestuurder van de auto voor ons schrikt en gaat aan het glijden met als gevolg dat wij dat ook doen. Krien blijft uiterst cool en manoeuvreert Mannetje er tussendoor. Pfjoei!

zondag 23 maart 2008

paasvuuur



Het duurt even, maar met behulp van een paar bladblazers en een paar stralen peut begint de boake langzaam te branden. Gelukkig maar, de warmte van het vuur verdrijft de late winterse lentekou.

uitslag prijsvraag


Eerste paasdag, een mooi moment om de uitslag van de laatste prijsvraag bekend te maken...

Tatatataaaa!

De jury heeft zich er eens over gebogen en de gelukkige winnaar is........


BUURVROUW KRATTENSTAPELAAR!!!

Zij zal binnenkort een mooie prijs in ontvangst mogen nemen!

Na de pasen een nieuwe prijsvraag, nieuwe rondes, nieuwe kansen. hou deze site dus goed in de gaten!

zaterdag 22 maart 2008

lenteviering



Vrijdag 21 maart, het einde van de winter, het begin van een nieuwe lente. In de Pieperdepiepstraat maken buren zich op om de nieuwe lente te vieren. Onder bezielende leiding van de nieuwe straatvoorzitter Harm Job genieten ze van een laatste avondmaal, een tocht langs 14 lentestatiën, een volwassen eierzoekcontest en een ouderwetse avond youtubekaraoke!
In het Kluphuis komt iedereen aan de beurt en aan het einde van de avond worden de winnaars bekend gemaakt. Zonder op de zaken vooruit te lopen, Krien werd derde, Kletskopje van #15 tweede en Mevrouw de Voorzitter verdiende met haar spetterende opreden absoluut een eerste plek!
Kortom, een supergeslaagde straatviering van de nieuwe lente, met dank voor de inzet en al het enthousiasme van alle buren

donderdag 20 maart 2008

bierpotje


Hmm, koken met bier! Een spannende Zuiderbuurse improvisatiestoofpot. met een paar flesjes Leffe blond, een kilootje runderlappen, uitjes, cornichons, een Vlaamse snee met Moutarde een hoop geduld en veel plezier.




Het smaakte het Koekstadse Kaco-duo, op verlaat verjaarsbezoek, uitstekend! En dat was nou net de bedoeling...

brakke leptop (de redding is nabij)


Mr T-Rex is er maar druk mee, met de computers van Krien en Harm Job. Hielp hij een dag of wat geleden met de aanleg van een draadloos netwerk en toverde hij van alles op en aan de nieuwe leptop, gisteravond kwam hij in aanraking met een echte brakke XP bak.


Onze oude leptop was niet meer zo top, sterker nog, was onwerkbaar geworden door zijn traagheid en foutmeldingen. Even een berichtje tikken duurde drie kwartier, even de mail checken zeker tien minuten. XP opnieuw installeren concludeerde buurman T-Rex. "Een half uurtje werk, ben zo terug" heeft hij Wiefke gezegd.


Het gaat al snel mis als alles van de leptop af is. Het ding gaat steeds uit, patsboem, halverwege een bewerking. Dan valt op dat het kreng superheet is aan de onderkant, een probleem met de koeling is de conclusie van buurman Rex. Even later ligt het ding buiten, af te koelen en kan ik het net op tijd redden uit een hagelbui.
Het werkt, maar niet lang. Bij de derde mislukte installatie gaat de deksel van de ventilator eraf, de machine komt op een tandenborstel te staan voor iets meer koeling en net als we zitten te fantaseren dat we buiten in de kou voor extra koeling onder een paraplu (het hagelt) met de machine verder moeten, doet ie het. "Welkom bij een nieuwe belevenis" staat er op het scherm.
Uiteindelijk loopt het halve uurtje uit tot meer dan drie, maar dan beschikken we plots over twee werkende leptops.
Mr. T-Rex bedankt! En daarom een klein muzikaal kadootje:


LUCK ON STRIKE vs JACKSON & HIS COMPUTER BAND - ARPEGGIO

MUNK - MEIN SCHATZI (ZONGAMIN'S BONUS BEATS)

KEYSHIA COLE - SHOULDA LET YOU GO (DJ DSTAR'S BASSLINE MIX)

CHAZ JANKEL - GLAD TO KNOW YOU (TODD TERJE RE-EDIT)

THOMAS BANGALTER - LOVE


woensdag 19 maart 2008

ballen in de buik


Arme Oli4kat. Hij had er echt één, een bal in de buik. Geen grap van De Vieze Man, maar een serieus probleem. En dus werd het een echte operatie, met een echt stuk garen in de buik.
Oli4Kat is bij de dokter blij ons te zien, hij zit rustig in zijn mandje. Thuis, eenmaal vrij, begint hij als een bezetene te trekken aan zijn hechtingen. Binnen drie minuten zit ik weer op de fiets richting dierendokter.


Tien minuten later heeft Oli4Kat een plastic ding om zijn hoofd. Arm ding, hij loopt overal tegenaan, schept er zelf zijn eten mee op en zit even later klem onder de bank. KlaasKat vindt het maar niets, zijn vriendje ruikt naar dokter en dat doet hem alleen maar herinneren aan zijn eigen balverlies. Wegwezen dus, of wegjagen!
Inmiddels is de rust teruggekeerd, over tien dagen mogen de hechtingen eruit.

oli4


Arme Oli4Kat snapte er helemaal niets van op weg, in een mandje op de fiets, naar de dokter. Hij miauwt van ongenoegen als we naar binnen lopen bij de dokter. Weer thuis kijkt KlaasKat mij aan met een vragende blik. Hij zoekt in mijn handen naar een mandje en lijkt te zeggen "waar heb je mijn vriendje gelaten!"

liedjes voor achter het stuur


ballen


Oli4kat snapt er helemaal niets van. Vol ongeloof kijkt hij mij aan als ik KlaasKat eten geef en hem buitensluit. Oli4Kat moet nuchter blijven voor zijn bezoek aan ome dokter. Vandaag zal hij bal-loos worden. Arm ding...

bijkomen



Ik heb de hele nacht achter het stuur gezeten, het zweet staat me nog op de rug. Ongelukken, fietsers van rechts, noem het maar op, alles heb ik geraakt. Vooral op het moment dat ik plots de aangewezen bestuurder ben om een vakantiegezelschap weg te brengen breekt het zweet aan alle kanten los. Ik ben blij als om half vijf de wekker ging. Wakker, gelukkig, ik hoef niet meer.
En hoe echt ging? Zie het filmpje van mijn thuiskomst.

dinsdag 18 maart 2008

broembroem



"Hele lieve, lieve, lieve buren", denk ik als ik achter het stuur gezeten de straat uitrij. Ik ben net overvallen door mijn buren die mij als kado een proefles hebben aangeboden en wel per direct.
Ik heb net een superstressvolle dag achter de rug in twee rechtbanken, met zaken die giga uitlopen, een Provinciehoofdstadse rechtbank die besluit eerder te beginnen met zaken en dan, als ik daas en bezweet uit de trein kom rennen, besloten heeft het toch niet te vervroegen waardoor het verschrikkelijk uitloopt.
Dat er "iets" gaat gebeuren blijkt als ik Krien eerder op de dag vertel dat het nog wel eens erg laat kan worden vandaag. Aarzelend komt er uit dat er iets gaat gebeuren en wel om zeven uur scherp. Wat er ook gebeurt, ik moet om zeven uur thuis en paraat staan. De stressfactor schiet nog een beetje verder omhoog, zeker als de zaak van kwart voor vier zich tergend langzaam voortsleept, in tegenstelling tot de kogels die als aanleiding van de zaak rondvlogen door de Provinciehoofdstadse binnenstad.
Ik kan uiteindelijk niets anders doen dan de zaak de zaak te laten en voor de eerste keer in mijn carrière zonder eis de rechtbank te verlaten. Op het station gaan de deuren van de trein naar Textielstad voor mijn neus dicht en blijf ik achter. het gaat goed, het gaat lekker!
In een, volgende, trein terug beginnen de telefoontjes. Ik moet iets makkelijks en comfortabels dragen draagt Buurman Krattenstapelaar me op. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren, maar ideeën van droppingen aan de andere kant van de grens komen in me op. Zeker als ik een kaartje krijg van de voltallig uitgerukte buurt met de tekst "goede reis, paspoort mee".
Dan moet ik meekomen naar buiten. Nietsvermoedend loop ik mee en kom een man tegen die zich voorstelt als zijnde een Hans en mij vertelt dat ik met hem meega. Dan pas zie ik de lesauto voor de deur staan. Een BMW 5-serie voor de liefhebbers. kans om me zorgen te maken heb ik niet en even later zit ik, na een kort omweggetje langs het bijrijdersportier (gewenning), achter het stuur. Ik krijg een verhaal over motoren en schijven die elkaar raken en dan gaan we met een flinke vaart op pad. "Even de buren imponeren" zegt de Hans, die tijdens het wegrijden de pedalen bedient. Driehonderd meter verder, uit het zicht van de buurt, maar net niet ver genoeg om te voorkomen dat ze zien dat ik bijna een van rechts komende auto ram, krijg ik uitleg.
Links koppeling, rem in het midden, te bedienen met de rechtervoet merk ik even later als ik beide pedalen tegelijkertijd moet bedienen en tot slot het gaspedaal rechts. Dan nog een verhaal over versnellingen, spiegels en ver vooruit kijken en we gaan echt op pad.
In een droom rij ik, met horten, stoten én af en toe een snelheid van 20 kilometer naar Grensdorp. Het is moeilijk, koppeling in, versnelling in z'n twee, drie of wat dan ook, in combinatie met sturen, letten op verkeersborden, fietsers zonder licht, geparkeerde auto's en meer.
Het zweet staat me op de handen die krampachtig het stuur vasthouden. Als op de reesfiets wil ik bochten insturen, binnendoor en scherp. Het mag niet. Ondertussen praat de Hans door terwijl hij instructies geeft en af en toe het stuur corrigeert. Ik heb een afwijking naar rechts merk ik als ik tijdens het schakelen een hand van het stuur haal. De Hans grijpt gelukkig in en stelt me op mijn gemak. Ik heb het stuur zo krampachtig vast dat het vanzelf wegschiet als ik loslaat. "Je zult morgen wel spierpijn hebben" zegt de Hans, "het stuur hoeft niet in tweeën".
We rijden verder en komen op rustige achteraf weggetjes terecht. Fietsweggetjes, hier ken ik de weg goed en op slag ben ik wat zekerder. In mijn hoofd voel ik het ruisen van de wind en ik durf het gaspedaal verder in te trappen. De Hans moet mij temperen, in een auto ben ik een fan van verkeersdrempels. Kaboem, we vliegen er over heen.
Ik probeer echt goed mijn best te doen, in mijn hoofd repeteer ik vast de handelingen die ik over vijfhonderd meter moet uitvoeren. Het lijkt goed te gaan. Dan rijden we de stad weer in. Bij de chicanes rij ik langs het digitale snelheidsbord. "Dank U" geeft het aan. Ik durf bijna niet zeggen waarom het bord zo vriendelijk is. Zevenendertig rij ik, en geen kilometer harder.
Thuisgekomen staat de hele buurt op straat. Applaus klinkt en ik besluit dat ze "hele lieve, lieve buren" zijn.

beter


De zon schijnt, het is goed, ik ben weer beter! Dat ge-lig in bed, bah!

noorderlicht?


Een vreemd verschijnsel boven Textielstad. Het is geen regenboog, maar wat is het wel? Iemand een idee?

maandag 17 maart 2008

puf...


Veel heb ik nog niet gehad, een glas water en een halve met vruchtensap (Oli4 gooide de rest om), ik heb een zere keel, al mijn spieren ook en ik ben al dagen misselijk en aan de ...
Volgens mij ben ik ziek. Grrr!

zondag 16 maart 2008

zondagochtend



Zondagochtend, het regent dus wordt er niet gefietst. Last FM op, ontbijt en een draadloos blogje op bed. Fijne zondag!

Sunday Morning- Acid House Kings

Sunday Morning - Download

Pet Politics - Sunday Morning

Beirut - A Sunday Smile (Son Lux Remix)

eels

Afgelopen vrijdag speelde Eels in het Textielstadse muziektheater. Eels! Krien en ik hadden al kaarten vanaf het allereerste gerucht dat ze tijdens het Crosslinx-festival zouden optreden. Na een check op de MySpacepagina van de band voor 19 euro gekocht!



In de hal van het muziektheater verzamelen zich steeds meer bekende zondagsefietsklupleden. Eels doet het blijkbaar erg goed op de racefiets. De zaal gaat open en via het omroepsysteem komt de mededeling dat het verboden is om te fotograferen. Wat!?!? Hallo, dit is Eels, een van de weinige bands waar ik alles grotendeels legaal gekocht of geleend op ceedee heb! dan mag ik toch wel een aandenken van dit optreden meenenem?



Als het optreden begint wordt de eerste bezoeker door een beveiligingsmedewerker uit de zaal gehaald. Zaklantaarntjes en mannetjes met oortjes in rennen rond de zaal bij het zien van een verlicht telefoon/cameraschermpje. Een uitdaging dus!
Uiteindelijk weet ik ongezien (ook niet door het oortje dat zich verschuilt achter een pilaar naast me) een paar filmpjes te schieten en een groot deel van het concert in geluid op te nemen. De kwaliteit van de filmpjes is niet erg sterk, maar het geeft wel een idee van een fantastisch, prachtig, intens en bijna tot tranen roerend optreden van E. en drummer/pianist/gitarist Butch.

zaterdag 15 maart 2008

beter


Vanaf nu gaat alles beter...

De nieuwe laptop...

Even geduld dus, ben even spelen...

vrijdag 14 maart 2008

Prijsvraag!


Vrijdag 14 maart, tijd voor een nieuwe PRIJSVRAAG!!!

RARA!!!

Wat is dit????

Geef het goede antwoord en

MAAK KANS OP FANTASTISCHE PRIJZEN!!!!


Let wel, geef het goede antwoord! In deze competitie wil ik graag een exact antwoord...

Succes!

donderdag 13 maart 2008

windje


Flapflapflapperflap gaat mijn nieuwe fietswindjack. Ik ga recht tegen de wind in en mijn nieuwe jas klinkt als een zeilschip op volle zee. Ik vind het prachtig. Het is windkracht 5/6 en ik hoef er niet eens stiekum over te doen, ik geniet van weer als dit. Helemaal onderin het stuur vechten tegen de wind, de handen krampachtig om het stuur en de armspieren gespannen om de plotse windklappen op te vangen. Het grote blad voor blijft erop en ook achter weiger ik te licht te gaan. Kracht, stoempen, dat moet ik.
Uiteindelijk rij ik er 40 en ben best trots op mijn gemiddelde van 29,30!

verrassing


Ik dacht dat ik met mijn (inmiddels al niet meer zo) nieuwe fiets al een heel erg mooi verjaardagskado van Krien had gekregen, maar ze dacht er zelf toch anders over. En zo zaten we tegen het einde van de ochtend in Mannetje, op weg naar die superfantastische Oosterbuurse fietsenwinkel.


Krien had mij een hele mooie kadobon gegeven, ik mocht gaan uitzoeken wat mijn hartje begeerde in mijn favoriete winkel. En zo liep ik dus even later wat te dralen door de winkel. Want ik had wel een wensenlijstje, maar ja, als ze mogen uitkomen, is het toch een ander verhaal.
Het mandje bleef dus lang leeg. Een gereedschapsbidon was de makkelijkste keuze, de rest werd wat ingewikkelder. Eerst voors en tegens afwegen. Uiteindelijk kreeg het mandje wel deels vol, wat mij de opmerking opleverde dat ik me wel erg had weten in te houden.
Vond het zelf nog wel meevallen. Een windbreakertje, een nieuwe bandana en een paar dunne overschoentjes voor als het net te warm, maar toch net te koud is. Alles in maagdelijk wit. Past mooi bij mijn zwarte fiets vond ik.

Editors!

Ik heb een beetje een lamme arm van het omhoog houden van mijn telefoon, maar hier is ie dan, een overzicht van het concert dat de Editors gisteravond op mijn verjaardagspartijtje gaven in het GrachtengordelseBierKluphuis! Veel plezier, zing mee, dans mee, doe gek...

















verjaardag

Ik had het nog nooit meegemaakt, zo ontzettend veel mensen die mijn verjaardag kwamen vieren. Uit het hele land waren ze naar het GrachtengordelseBierKluphuis gekomen, zelfs op de radio was er aandacht voor.
Ik moet ook zeggen, ik had het ook leuk geregeld. Drie bandjes, waarvan de eerste beduidend minder was, maar de tweede mij overhaalde om hun laatste ceedee aan te schaffen en de uitsmijter de tent letterlijk en figuurlijk afbrak!



Omdat het mijn feestje was, stonden we natuurlijk mooi vooraan en konden we zo alles goed volgen.

En Leo uit Grensdorp wilde dit nummer graag nog even voor op haar iPod...

woensdag 12 maart 2008

prijsvraagoplossing!


"Gezien de styling van de letters iets uit de discotijd. Hmmm, misschien een draagbare radio?"
Co van het Koekstadse KaCo-duo heeft het bij het rechte eind! Een walkman met AM/FM radio van het prachtige (mijn eerste 3-in-1 stereo was ook van dit merk) Erres!!!
Van harte Co! Een mooi cadeau komt jouw kant op!

Later deze week een nieuwe prijsvraag!

Jarig!


dinsdag 11 maart 2008

koffie



Het lekkerste kopje koffie van de dag...

maandag 10 maart 2008

prijsvraag


Beste prijsvraagoplossers, ik heb de goede oplossing nog steeds niet binnen!!!

Dus doe nog een beetje uw best, denk eens een andere richting op (hint!) en maak mij blij met een mooi antwoord!
Enne, u mag in de herkansing!!!

verjaardagsfeestje



En zo, terwijl het nog een dag of wat duurt, voel ik me ontzettend jarig. Het huis is vol familie, buren en vrienden en ik kom armen, geestesvermogen en kijkscherpte tekort om alles en iedereen fatsoenlijk te woord te staan, te bedanken en te vragen naar hoe het gaat. Krien raust rond met schalen, bordjes, bakjes en glazen, ik ben verbaasd over de hoeveelheden drank die ik tevoorschijn weet te toveren, op gaan, maar ook die ik cadeau krijg.
Daarom lieve mensen allemaal, dank jullie voor alle gulle gaven, vergeef me als ik je maar even heb gesproken en gezien, weet dat ik jullie aanwezigheid, vrolijkheid, warmte en dies meer enorm op prijs stel.
En weet ook dat ik op deze manier geen enkele moeite heb met het feit dat ik woensdag mijn 41ste levensjaar begin. En daarom een mooie vriendenmix, voor jullie allemaal!

Loch Lomond - All Your Friends Are Smiling

Fekko Dietrich von Ompteda - I'd Like To See My Old Friends

Mobius Band - Friends Like These

Danny Schmidt - Company Of Friends

Bob Fietsam - For Friends

Bob Fietsam - For Friends no.2

The XYZ Affair - All My Friends

The Diamond Teeth - Friends Forever

Nada Surf - Imaginary Friends

Steven Wright - Friends of Mine Song

Zookeeper -- Ballad of My Friends

The Stooges - You Can't Have Friends

Franz Ferdinand - All My Friends (LCD Soundsystem cover)

Of Montreal - Friends of Mine (The Zombies cover)

R.E.M. - All the Right Friends

The Go - Invisible Friends

Morrissey - Hold On To Your Friends (live)

Julianna Barwick - Dancing with Friends

Dresden Dolls - My Alcoholic Friends

Justice - We Are Your Friends (Radio Slave & Spencer Parker Re-Edit)


zaterdag 8 maart 2008

feestje


Uitnodiging!

Zondag vier ik, drie dagen te vroeg, mijn verjaardag. Eenieder die trek heeft om mij te assisteren bij het vieren van deze heugelijke gebeurtenis is welkom. Vanaf 15.00 uur is de deur los en het huus open!


K I M - Party Machini

Charlie - It's My Party

Pink - Get This Party Started

vrijdag 7 maart 2008

rectificatie



Nadat Harm Job er voor uit was gekomen dat hij een sukkel is, zijn excuses heeft gemaakt aan Eazy, is het tijd voor een nieuwe winnaar.
Wie het is? Kijk maar snel naar de bovenstaande live-uitzending!

En vergeet niet mee te doen met de nieuwe prijsvraag!!!

Want wie niet waagt...

Precies!!!!

aanbieding!


Kijk eens wat er al in de aanbieding ligt in de winkel!
Het is echt bijna lente!!!

sukkel


Beste lezers, Harm Job is een sukkel!

Serieus, hij is het echt. Is er eindelijk weer eens een prijsvraag op de site van de man met het kale hoofd/grote koptelefoon op, wijst ie een verliezer als winnaar aan! Winnaar
Eazy was wel zo vriendelijk om, en blij verrast te zijn, en eerlijk toe te geven dat hij het eigenlijk toch fout had.
Na uitgebreid onderzoek van de jury is besloten tot een nieuwe trekking van de winnaar. De strijd zal dus opnieuw losbranden en de spanning zal voor de drie juiste kandidaten zeer spannend zijn. Opnieuw in de race komen dus: Advocaatje Pleitmevrij, collega RadioJaap en collega Praatradio (dit blog is ook te lezen op Hyves, voor hen die niet snappen waar sommige winnaars zo plots vandaan komen) !
Met nederige excuses aan Eazy, zal de trekking later vandaag opnieuw plaatsvinden...

donderdag 6 maart 2008

de uitslag!!!

PRIJSVRAAG!!! DE UITSLAG!!!

Ik verklap vast dat er meerdere inzenders het goede antwoord gaven, maar liefst vier zelfs, spannend dus!

Maar wat was het nou voor een machientje? Inderdaad een stoeptegelschoonmaakborstel? Of een handig ding voor in de disco?

Als er spinnen zitten wel, want dit apparaat is een heuse "Spider Catcher"! Voor hen die angst voor spinnen hebben, maar het wel zielig vinden om de nuttige beestjes dood te maken.

Maar dan de uitslag! In een spannende trekking tovert Harm Job live de winnaar uit de hoed! Kijk snel of JIJ gewonnen hebt!




En dat achter de rug hebbende, direct een nieuwe prijsvraag! Jawel, opnieuw een kans om iets moois te winnen!



Deze keer een moeilijkere, je ziet een plaatje met een naam, een hele spannende, STREETMACHINE. Het is slechts een klein stukje van een machientje. Weet jij wat voor een?

Doe mee!

Maak kans op mooie prijzen!