donderdag 20 maart 2008

brakke leptop (de redding is nabij)


Mr T-Rex is er maar druk mee, met de computers van Krien en Harm Job. Hielp hij een dag of wat geleden met de aanleg van een draadloos netwerk en toverde hij van alles op en aan de nieuwe leptop, gisteravond kwam hij in aanraking met een echte brakke XP bak.


Onze oude leptop was niet meer zo top, sterker nog, was onwerkbaar geworden door zijn traagheid en foutmeldingen. Even een berichtje tikken duurde drie kwartier, even de mail checken zeker tien minuten. XP opnieuw installeren concludeerde buurman T-Rex. "Een half uurtje werk, ben zo terug" heeft hij Wiefke gezegd.


Het gaat al snel mis als alles van de leptop af is. Het ding gaat steeds uit, patsboem, halverwege een bewerking. Dan valt op dat het kreng superheet is aan de onderkant, een probleem met de koeling is de conclusie van buurman Rex. Even later ligt het ding buiten, af te koelen en kan ik het net op tijd redden uit een hagelbui.
Het werkt, maar niet lang. Bij de derde mislukte installatie gaat de deksel van de ventilator eraf, de machine komt op een tandenborstel te staan voor iets meer koeling en net als we zitten te fantaseren dat we buiten in de kou voor extra koeling onder een paraplu (het hagelt) met de machine verder moeten, doet ie het. "Welkom bij een nieuwe belevenis" staat er op het scherm.
Uiteindelijk loopt het halve uurtje uit tot meer dan drie, maar dan beschikken we plots over twee werkende leptops.
Mr. T-Rex bedankt! En daarom een klein muzikaal kadootje:


LUCK ON STRIKE vs JACKSON & HIS COMPUTER BAND - ARPEGGIO

MUNK - MEIN SCHATZI (ZONGAMIN'S BONUS BEATS)

KEYSHIA COLE - SHOULDA LET YOU GO (DJ DSTAR'S BASSLINE MIX)

CHAZ JANKEL - GLAD TO KNOW YOU (TODD TERJE RE-EDIT)

THOMAS BANGALTER - LOVE


Geen opmerkingen:

Een reactie posten