maandag 31 maart 2008

een weekend vol jarigen


Zaterdag collega Bartjen, 40 jaar geworden, groots feest in een Koekstadse antikraakschool. Gezellig, leuk, laat (zeker met oog op de zomertijd) en onverwachte ontmoetingen met oude rotten uit het vak.

De tweede verjaardag van de zondag (de eerste nog een keer van harte Jeroen en Diana met de gezamenlijke 100) de derde dit weekend, Opavandeoverkant. Altijd een feest om de versgebakken zelfgemaakte appeltaart te eten van Omaandeoverkant.

Een vaste klacht tijdens verjaardagen, de gehaktballen bij de dames worden niet opgegeten terwijl de heren hun schaal binnen no time ophebben. Dus deze keer alles anders, een lange tafel, iedereen door elkaar heen en voor de heren wordt de tafel gedekt.

Allemaal een bord voor de neus, bestek ernaast. dan komen de ballen. Groot is de verrassing en hard is het gelach als de ballen kikkererwtgroot blijken uit te vallen. Mini dus. Als de miniballen met smaak zijn opgegeten komt de schaal met normale omvangballen op tafel. Tsja, niet voor de heren, die hebben hun portie reeds gehad. het wordt stil aan tafel.
Dan komt Omavandeoverkant met een schaal met grote megaballen. "Krijg nou tandjes" aldus vaste gast Willum. Vanaf nu geen klachten meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten