Het gerinkel van lege bierflesjes in de (vroege) ochtend. Nee, geen wild feest gehad gisteravond, maar de voorbereidingen voor het brouwen van het Twents Schuttingbier. Bier smaakt goed in een mooi glas, maar het zal toch eerst in de fles moeten. Dus gaat het hele huis op de kop op zoek naar mooie flessen (niet heel erg lastig). Het gaat een combi van ouderwetse flesjes en grappige, afwijkende beugelexemplaren, wier oorsprong zich in het mooie Ooster- en Zuiderburen bevindt.
En wanneer gaan we brouwen? Dinsdagavond gaan de heren brouwmeesters aan de slag. Het duurt dan een week tot 12 dagen totdat er gebotteld kan worden. Vervolgens duurt het nog een tijdje voordat we kunnen proosten met een echt Twents Schuttingbiertje, maar dan heb je wel wat.
En het mooie? Als de de brouwketels leeg zijn, kunnen we direct beginnen met de tweede brewskibrouw. Mooi!
Ik heb op mijn balkon nog anderhalve krat Grolsch pijpjes staan en een (bijna?) volle krat Grolsch beugelflessen. De oude bruine flessen heb ik het dan over... Hebben?
BeantwoordenVerwijderen