zondag 25 januari 2009

winterfestijn


In de supermarkt kijkt het meisje van het vlees verbaasd op als ik haar vraag om 25 speklappen. Haar collega werpt een korte blik op mij en zegt "oh ja, die gaan barbecueën". Ze kan het weten, ze heeft ons eerder gezien bij het bestellen van een nog veel grotere hoeveelheid vlees.
Gelukkig blijft het droog zaterdag, zodat we met veertien buren kunnen klootschieten in een prachtig stuk bos, net buiten de stad. Het is gezellig, er komt maar af en toe een kloot in de sloot, Buurman Krattenstapelaar ziet kans om de beroerdste schoten van de dag te maken, zo ketst een van zijn eerste worpen af op een boomtak tiem meter hoog. Omavandeoverkant is uiteindelijk de "Kloot van de Straat", haar laatste schot gaat het verst van iedereen.


Na het klootschieten is het tijd voor de winterBBQ. Er is genoeg vlees, Buur#15 heeft een onuitputtelijke voorraad moppen, De Voorzitter blijkt in een eerder leven "Pappa van de Maffia" geweest te zijn en de Sukkelvan18 maakt zijn dreigement dat hij om 22.01 uur de politie belt bij het horen van maar een heel klein beetje geluid, niet waar. En voordat we het in de gaten hebben is het winterbuurtfestijn voorbij en over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten