woensdag 19 november 2008

(on)begrip


Ik was er al bang voor, de rechtbank spreekt de verdachten in de Textielstadse kindermoordzaak vrij. Onvoldoende bewijs. Niet dat de rechtbank twijfel heeft dat het kind door zijn stiefvader of zijn moeder of beiden zo mishandeld is dat het aan de gevolgen daarvan overleed, nee de rechtbank weet niet wie het heeft gedaan.
Geen van de twee hebben iets willen bekennen, niemand heeft iets gezien en er is alleen technisch bewijs. Mishandeling, meermalen gepleegd, blauwe plekken, afgescheurde organen, langzaam doodbloeden, het is bewezen, maar wie heeft het gedaan?
En daarom wordt er niemand veroordeeld. Stel je voor dat er iemand onschuldig achter de tralies gaat is de redenatie van de rechtbank, die overigens alle begrip zegt te hebben voor "maatschappelijke onrust" als gevolg van hun beslissing.
In zaal C, waar de vrijspraak om 14.27 uur wordt uitgesproken, is sprake van boosheid en vreugde. Vreugde bij de moeder en haar zussen, die niet weten wat ze horen. Boosheid bij de familie van de vader, hun kind, neefje, familielid is dood zonder dat er een schuldige gestraft wordt.
Een hoger beroep dus. Wordt vervolgd in Brugteverstad.


Lees ook het vonnis...

1 opmerking:

  1. als het om een inbraak ging, waren er gewoon twee veroordeelden gekomen. maar ja.*haalt zijn schouders op en zucht*/

    BeantwoordenVerwijderen