zondag 5 oktober 2008

culinair



Op bezoek bij de Zuiderburen is altijd een feest, maar zeker als het gaat om de gastronomische aspecten. Koken en bier maken, dat kunnen ze in dat kleine Bourgondische landje. Van een lekker glas in de zon aan de boulevard tot een goed gevuld bord in de brasserie van de Ultra-brouwerij. Ze hebben daar niet alleen goed bier, maar uit de keuken komen fantastische lamskoteletjes! Het lekkerste glas van de afgelopen week komt uit Gand.
In het Waterhuis aan de Bierkant schenken ze een straf eigen biertje, Klokke Roeland. Drink er twee en je hebt een prachtige middag, drink er drie en je hebt een vrolijke, maar wazige middag. Ik heb het er bij eentje gehouden, er stond nog het nodige op de agenda. Verder kan ik niet om de Charles Quint heen. Heerlijk en in het kroegje waar we vrijdagmorgen koffie dronken werd het wel erg mooi geserveerd, in een vierorige beker met een schaaltje kaas en selderiezout.
Te zien aan de glimmende oogjes van de Baas heeft hij ook met volle teugen genoten van de Oosterbuurse geneugten. Blonde biertjes, borden vol vis, alles werd met smaak opgegeten. Op de gamba's en de stinkkaas bij het ontbijt na natuurlijk. Terug in het regenachtige Textielstad of Bloemencorsodorp is het wel weer even wennen. Doet verlangen naar een nieuw bezoek aan het prachtige Zuiderbuurse land.

2 opmerkingen:

  1. Klokke Roeland luidt! Het wordt tijd om naar het mooie Gent op bierbedevaart te gaan. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw mensen ziet er geweldig uit!!!! leuk leuk!!
    Groetjes uit bodemvandezeedorp

    BeantwoordenVerwijderen