donderdag 8 mei 2008

op tv


"Wat lijkt ie groot als ie daar zit". Aan het woord Advocaatje Ooitwasikookjournalist. Samen met Krien zitten we in de teeveestudio van de baas. Vanachter de schermen volgen we de opname van het discussieprogramma IDW. Aan tafel bij presentator Hans zitten een woordvoerder van de politie, regio Provinciehoofdstad, en Advocaatje Pleitmevrij.
Onderwerp van de discussie is de registratie van kentekens op de snelwegen in het Noordelijke deel van de provincie, een heikel punt. Officieel voor het opsporen en in de gaten houden van de georganiseerde misdaad, maar mag de overheid alles maar registreren of wordt dat wel heel erg Big Brother? De standpunten zijn natuurlijk helder, de politiewoordvoerder is voor en Advocaatje Pleitmevrij is tegen.
Voor de goede verstaander geeft Pleitmevrij goede tips hoe deze registratie te vermijden. Huur een auto, maak kentekens van andere auto's, na, rij een andere route en nog meer van dat. Zelf kan ik daar nog aan toevoegen, neem de fiets. De presentator verspreekt zich een keer als hij Pleitmevrij aankondigt als architectje P., maar na een minuut of tien is het afgelopen en gaan de lampen aan en kan P. opgelucht adem halen. Zo zit je nog met je hoofd in de dossiers, zo opeens met de geschminkte kop op teevee. Het leven, vol verrassingen.

1 opmerking:

  1. hihihihi ik schiet met muggen hihihihi op muggen hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen