zondag 17 februari 2008

straatsjoelen



Op de volle winteragenda van de straat stond dit weekend weer een nieuwe ronde van het Straatsjoelkampioenschap. Een heel geregel, nu de buurt zich steeds verder uitbreidt over de stad en er zelfs van over de stadsgrens volk wordt ingevlogen. De "straat" als zodanig heeft inmiddels ook een nieuwe naam; "Vriendenklup van de Pieperdepiepstraat".
Zaterdagavond reisde een heel gezelschap af naar het naastgelegen Carnavalsdorp alwaar in de woning van Mister Supermarkt op een wel heel bijzondere plakbandbak gespeeld ging worden. Zoals gewoonlijk ging het er weer bloedserieus aan toe, vanaf de zijkant toegejuigd door teamgenoten en streng in de gaten gehouden door scheidsrechter Opavandeoverkant. Zelf bakte ik er weinig van, alhoewel ik progressie bespeur. De komende tijd maar eens flink aan de oefen.
Het sjoelen leek voor velen ook een aardige aanslag op de fitheid. Het kan zijn dat het in de lucht hing, maar links en rechts waren vermoeide gezichten te zien. Sport en "het huis even stevig aangepakt" waren verklaringen die mij ter ore kwamen. Voorjaar in de lucht dus.
Na een aantal beurten en een laatste worp begon de scheidsrechter met rekenen. Tijd voor de uitslag. In stilte zit iedereen aandachtig met droge mond van de spanning af te wachten. Wie heeft er gewonnen? Als de uitslag (zie filmpje) bekend is volgt een traditionele felicitatieronde. Prachtig.
Wordt vervolgt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten