zondag 27 januari 2008

winterbbq


En zo was het weer tijd voor de jaarlijkse winterbbq. Het moment in de winter waarin de hele straat bijeenkomt voor een gezellig dagje buitenzijn. Precies, een gezellig dagje buiten zijn. Klootschieten en barbeknoeien op een winterse dag, wat wil je anders op de helft van een nog niet echt winters seizoen?
Het klootschieten, dit jaar op een nieuwe locatie, was een spannende happening. Zoals Mr. T-Rex ook al omschreef, de twee teams, de Zakkenwassers en het andere, gingen de wedstrijd aan met een nek-aan-nek-race. Uiteindelijk werd het hele parcours in een gelijkstand van 59 tegen 59 worpen afgelegd en moest een laatste verre worp de beslissing worden. De uitslag was voor mij een goede, ik zat in het winnende team.
Na een afsluitende borrel op een bekende locatie, de school van Buuf Krattenstapelaar en tevens startpunt van de zondagse fietsklup, ging het gezelschap op pad. Terug naar de Pieperdepiepstraat voor de barbeknoei. Al snel laaiden de vlammen van de bbq en de vuurkorven hoog op en kon het feest beginnen.
Een beschaafd feest, vergeleken met vorig jaar, dat wel. Geen gebonk op ramen met een bezemsteel bij Mevrouw de Voorzitter, buurtbewoners gingen netjes recht en op tijd naar huis. Hebben we kunnen aantonen dat het niet altijd uit de hand loopt. Geen harde muziek, geen geschreeuw, gewoon een boel buren die gezellig buiten staan en vlees van de bbq eten. Gezellig drankje erbij, kletsen, klein vuurwerkshowtje, gewoon gezellig.


Oh No! Oh My! - BBQ Ballad [empeedrie]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten