maandag 25 juni 2007

Lekker bruin, vakantie gehad?




(Harm Job neemt een duik in het water)

Buiten schijnt gelukkig af en toe de zon, lichtstraal bij een langevakantiemaarnuweerthuis-gevoel. Meer dan duizend kilometers op de fiets door Stokbroodkaasenwijnland hebben we er op zitten, Krien en ik. Drie weken vanaf de grens van Sinterklaasland tot de voet van de Ventoux. Met een hoop heen, weer en rond-gefiets. Twee kapotte voordragers, idem ketting, twee idem fietsstandaards, een door droogte lekke band, losse remmen en zadelmetspierpijn. Langs prachtige berg,rots en zand-paden, kusten, kanalen, dijken, rivieren, berghellingen, natuurgebieden (met en zonder flamingo's) en meer.



(fietsen langs zee...)

Dit jaar hadden we besloten om lekker te fietsen maar ook echt vakantie te doen. Dus geen dagenlange fietstochten die eindigen met vroeg naar bed en vroeg weer op, maar leuke plekken, zwemmen in bad of zee, etentjes en terrasjes, musea en bezienswaardigheden. Goede combi blijkt achteraf. Het halve litertje rosé op het dorpsterras, het bezoekje aan een spannend oud fort en de frisse duik in zee, zo vanaf de fiets, SUPER!



(in de bergen...)

Drie weken in een tentje (en die dan steeds weer afbreken en opzetten), op een dun "self-inflatable" bedje, alles in een achttal fietstassen, koken op een enkelpits gasding (veel improviseren en kantklaarvoer dus), oploskoffie, maar ook vers stokbrood, met jam of kaas, smakelijke wijntjes, olijven en meer lekkers.




(het begin van de zomer in een klein autootje)

Drie weken op campings, grote, kleine, mooie, drukke, afschuwlijke, dure. Alles prive delen met anderen. Tentdoek verhuld weinig, douche en toilet naast elkaar. Wat maken die inwoners van Stokbroodkaasenwijnland een hoop lawaai bij hun dagelijkse behoeften. Zingen onder de douche en dan heb ik het nog niet eens over de geluiden die je op andere momenten naast je hoort. Oehaaaah! Hrmmsprutelplut...




(muzikaal intermezzo aan het begin van de zomer)

Drie weken met steeds weer ander weer. Wolken die opzetten als de eerste stappen in zee worden gezet, de zon die onbarmhartig brand en mij langs de het zwembad binnen 15 minuten vuurrood maakt, wind met zulke snelheden dat er in een leuke afdaling nog behoorlijk bijgetrapt moet worden of die ene dag met regen.



(tsjilptsjilptweettweet...)

Drie weken ook om alles vast te leggen in beeld en geluid. Daarom een paar gezellige filmpjes en later nog meer opmerkelijks uit Stokbroodkaasenwijnland. Met een land als dat heb ik meer dan genoeg!!!

2 opmerkingen:

  1. Welkom weer thuis geniet weer van de luxe die de homested jullie bied. Maar wat kan dat genieten zijn he kramperen

    BeantwoordenVerwijderen