woensdag 6 april 2011

Havenstad en euw land


Afgelopen weekend was erg bijzonder. Nu eens niet afgereisd naar Ooster- of Zuiderburen, maar Westwaarts gegaan voor een Kacoweekendje. Toerist spelen in Havenstad en rondneuzen op de 2e Maasvlakte, een enorm stuk nieuw land in de Noordzee. Spectaculair, alles eigenlijk. De Euromast gaf de havenstad in al haar details prijs, maar bezorgde mij een constant gevoel van ongemak, hoogtevrees. Ik heb 44 jaar tegen die mast op staan kijken, maar eindelijk boven geweest, nooit meer.











Stoere foto met lach, maar het biertje moest toch echt helpen om de hoogtevrees te onderdrukken. Dat lukte een beetje, maar ik was toch blij om met twee voeten op de begane grond te staan.





In een Havenstad draait alles natuurlijk om water en scheepvaart, vandaar dat we beiden veel gezien hebben. Een bezoek aan de Loveboat met de watertaxi (kan iemand mij het prijsverschil uitleggen tussen de heen- en terugreis?), gelukkig liepen we Captain Stubing en Vicky niet tegen het lijf, alhoewel ik wel behoefte had aan de diensten van Isaac, het was prachtig,dorstig, weer! 


















Overnachten in het stadje waar Alva op 1 april zijn bril verloor, bijzonder mooi vestingstadje. Hotel Atlas had niet de mooiste kamers, maar wel uitzicht op deze mooie kerk, een lekker bed en uitstekend ontbijt. 












Nieuw land!Enige jaren geleden was hier nog zeebodem, nu een bloeiende haven.






De aanleg van de Tweede Maasvlakte is in volle gang. In 2033 moet het klaar zijn, maar we namen alvast een kijkje in de Futura Express, een mooi woord voor een tractor met twee aanhangers. Helaas mochten er niet uitgestapt worden onderweg, wie weet waren we dan wel een mammoetkies tegengekomen.  






Wel tegen gekomen, het wrak van de Cornelia Maersk










Verkenning van het haventerrein met de snelboot van de RET, een aanrader! Voor pakweg 5 euro een uur lang rondvaren, zeker op een zonnige zondag als het rustig is! 



























Verdere verkenningstochten per Mannetje.











 Als afsluiter lekkere biertjes proeven bij Brouwertesij Pelgrim, naast de kerk waar de "founding fathers" vertrokken naar de States...




Eindelijk eens samen op de foto....

2 opmerkingen: