maandag 1 november 2010

Blije boodschap



Eigenlijk moeten we het hier hebben over de Heidelbergse Catechismus. Of over Jackson Browne, Nelson Piquet Jr. die hier geboren werden. Of belangrijker, George Patton die hier het leven liet. Of het prachtige kasteel, het Apothekersmuseum of de mooie Altstadt.













Maar nu niet. Want Heidelberg heeft meer, veel meer. Een hoop militairen, waarvan er veel uit de US of A komen. En die wonen in afgeschermde woongebieden, Amerikaanse dorpen, door hoge hekken en gewapende bewakers afgesloten van de buitenwereld. En daar hoeven de bewoners van Partick Henry Village helemaal niet te komen, die buitenwereld. Want alles is in hun dorp aanwezig.
De Commissary bijvoorbeeld. Een grote supermarkt vol Amerikaanse producten. Met dank aan Soldaataltijdopkop, die gelegerd is in het prachtige Heidelberg, konden we daar zondag uitgebreid shoppen. Complimenten voor Soldaataltijdopkop, die eigenlijk door het leven zou moeten gaan als Adjundantaltijdopkop of Stip, want met twee losgeslagen dames (Kriene en Buurvrouw Krattenstapelaar) en heer op pad in een winkel als dit, daarvoor moet je stevig in je schoenen staan!


Gelukkig heeft Soldaataltijdopkop de zaak goed in handen. Rustig staat hij te genieten van het enthousiasme, de gillen van vreugde bij het zien van weer een bijzonder Amerikaans iets dat thuis in de voorraadkast hoort. Zoals de Payday, Baby Ruth, Mountain Dew en noem maar op. Bij de kassa, twee uur later, wordt alles door een stel Packers ingepakt en gaat er een wagen vol de kofferbak in.
Dank Soldaataltijdopkop voor het mooie weekend! 

wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten