vrijdag 24 september 2010

dubbelgangers en andere wilde avonturen


Ergens in de avond wordt er een man met een jas over zijn hoofd binnengebracht bij MacBerlijn. Het is tijd voor een onthulling aldus een breedlachend pasgetrouwd koppel. Voor mij, want onder de jas zit mijn dubbelganger verstopt. De jas gaat er af en het klopt. Kaal, bril, fanatiek fietser (reed afgelopen zondag per ongeluk de 150 km Dam tot Dam omdat hij afslag 100 km miste), maar het gaat tot grote verbazing van het echtpaar nog veel verder. Beiden zijn we geboren in Torenstad en beiden gingen we naar de zelfde school! Ik iets eerder dan hij, maar het schept een duidelijke band.


Het is de avond van de geplande twittermeet, een Textielstadse tweetup. Met lekker weer eerst buiten , kijken wat er allemaal langskomt op het plein bij het station. Aangenomen zoon Guus schuift aan, net als krantenman Lucien, Specht1973, Zunne, RickdeKikker, Niek. Anderen zijn verhinderd, maar het is een dolle boel.


Als de eerste regendruppels vallen gaat de tweetup binnen verder. Voor de beamer waar druk gestreden wordt wie het eerst zijn tweet op het WWW krijgt en dus de projectiewinnaar is.


Als Krien en ik uiteindelijk naar huis rijden verschijnt in het scherm van haar Zwarte Bes een uitnodiging om nog even aan te schuiven bij Cristel en Auke, voor een glaasje wijn. We draaien zonder veel overleg om en even later zitten we in het gesloten Jou en Mij achter een mooi glas. Deze onverwachte nazit is zo gezellig dat we een gat in de nacht kletsen en nog maar weinig slaap overhouden. Met zulke leuke enthousiaste mensen over eten en drinken praten, met een grappige tekkel op schoot en een dronken student aan tafel, dat moeten we nog maar een keertje doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten