maandag 29 maart 2010

men in trees



"Nen dwazen in nen boom". Aan de rand van Textielstad zit een man in een boom. Hij is gezekerd (gewapend zoals het zelf in een interview met presentator Hans Oudeman zegt), heeft een plu, een regenpak aan, dikke kleren, sinds woensdag honger vanwege de gelijknamige staking en een fles voor zijn plas. Alles goed voorbereid.
Nou ja alles, aan zijn verhaal is weinig touw te knopen. Hij wil zijn kinderen terug van de Jeugdbescherming. Die beschuldigen hem en zijn vrouw van kindermishandeling en haalden ze uit huis. Nu zit hij in de boom totdat er iets gaat gebeuren.
Hoe dat moet gebeuren daar heeft de man nog niet echt over na gedacht. "Ze" moeten actie ondernemen, "ze" krijgen genoeg betaald "blijkt uit alle computerdossiers". Met "ze" praten wil hij niet. Maar "ze" moeten wel gaan handelen. Naast de man hangt een oranje strop. Als "ze" niets doen dan "hebben de kinderen alleen nog maar een moeder".
Even later verdwijnen de journalisten, collega Janneke met Cameramichel en hun hoogwerker, de paparazzifotografen, enkele nieuwsgierigen, de echtgenote en een vaag figuur dat bij haar hoort en de boswachter. Eenzaam en alleen blijft de man zitten.
Veel succes zo'n actie. Het valt zo weinig op dat een voorbijganger op zijn fiets niets merkt van de man in de boom. Ben bijna geneigd om vannacht met een flinke zaklamp even te gaan kijken. Of hij niet stiekem thuis in zijn eigen bedje slaapt.

3 opmerkingen:

  1. Als Krien nou gaat filmen .... gaan wij 'm aanmoedigen ..... is mooie live televisie als ie de stekker eruit trekt? Gaan de beelden de wereld over ... al was het alleen maar in het programma dom, dommer, domst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en dus is ie 's avonds gewoon naar huis gegaan; met alleen ene afspraak met bureau jeugdzorg op zak. Die gaat hem vermoedelijk vanmorgen vertellen dat deze domme actie ertoe geleid heeft dat ie zijn kinderen helemaal niet meer thuiskrijgt. Hij wilde geen kinderen shockeren door op een bewoonde plek in de boom te gaan zitten, maar zijn eigen kinderen confronteren met een vader die zichzelf in brand wil steken is zeker niet shockerend..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik dacht ie ophangplannen had ... gezien het oranje touw met een strop daarin? Of was dat de lont? Ik kijk nergens meer van op. Beetje hysterisch dus. ik houd niet van hysterisch. Dussss!

    Strak plan van Janneke BTW om die hoogwerker te huren. Als jij ooit hoogwerkerplannen hebt. Zorg dat ie waterpas staat. Anders blokkert dat ding. erg leuk als je gabber bovenin staat. Gewoon een stevige wig onder 1 poot. Altijd lachen. da's de categorie k*tgrappen van pleitmevrij!

    BeantwoordenVerwijderen