dinsdag 30 juni 2009

ijdel

Hij is een van de ijdelste mensen die ik ken, de bekende advocaat Kippenkontje. Altijd voor de microfoon en nu ook op de foto. Vanochtend de hele tijd zitten luisteren naar zijn boosheid over de vervolging van zijn cliënt. Mijn beenspieren doen zeer van de pogingen om mijn schaterlachen van tijd tot tijd in te houden.
Cliënt, voorzien van een absoluut Lombroso voorkomen, is betrokken geweest bij een vechtpartij. Er blijft één iemand liggen, pogingen om hem te reanimeren mislukken en in het plaatselijke ziekenhuis komt hij te overlijden. "Een trek- en duwpartijtje met een stuk menselijk wrakhout" aldus Kippenkontje.
De advocaat doelt daarmee op de uitslag van een autopsie. Het slachtoffer is een natuurlijke dood gestorven, had een afstervend hart en longen die inmiddels zo opgezwollen waren dat ze de twee kilo overschreden. "Gezonde longen wegen een halve". Cliënt zit 68 dagen vast en komt vrij als de uitslag van de autopsie binnen is.
Cliënt beschikt over een strafblad met geweldsveroordelingen, een rode uitgaanskaart en een stel bijzonder botte hersens. De vervolging wegens doodslag wordt afgeblazen, maar er komt een nieuwe, voor mishandeling. "Alhoewel meneer de dood niet veroorzaakt heeft, is het wel het laatste dat het slachtoffer heeft meegemaakt" aldus officier van justitie Roodhaartje. Ze is van mening dat de stervende pijn heeft gehad van de duw of klappen en komt tot geen andere conclusie dan een bewezenverklaring van eenvoudige mishandeling.
De opmerking over het "menselijk wrakhout" komt Kippenkontje op een reprimande te staan van rechtbankvoorzitter Ikkijkheelstreng. Hij moet "rekening houden met de gevoelens van de nabestaanden". De opmerking schiet in het verkeerde keelgat, maar dat komt later pas naar buiten.

Lees en beluister (later) het bericht en de mening van Kippenkontje.

1 opmerking:

  1. Kan Lombroso zich zo'n ijdele advocaat dan wel veroorloven, of is dat heel naiëf van mij?

    BeantwoordenVerwijderen