vrijdag 15 mei 2009


Ze is net een opstandige puber aldus de deskundigen. Het verschil is alleen dat ze bijna 20 is en terecht staat voor de bijzonder gewelddadige overval op haar eigen moeder. Tijdens de zitting komen de foto's even voorbij, de schoenafdruk van het verslaafde vriendje is nog op het, verder onherkenbaar bont en blauwe, gezicht van moeders te zien.
De Beschuitstadse zaak trok landelijke aandacht vanwege de functie van pa. Assistent-trainer bij de Beschuitstadse prof FC. Het is ook een schokkende zaak, los van het feit dat het slachtoffer de eigen moeder is, valt vooral het extreme geweld op. Ma moest zo snel mogelijk K.O. zodat ze Bianca *niet zou herkennen als ze in de ouderlijke woning spulletjes ging jatten. Drogensucht zeggen de Oosterburen zo mooi, er was geld nodig om de snuifroes voort te zetten.
Twee dagen eerder viel er al een ander slachtoffer, een oud-lerares van Bianca. Deze dame deed ook de deur los en ontving al snel een paar klappen en zag haar laptop onder de arm van haar belager het huis uit lopen. Zij kwam er genadig vanaf, de schrik in de benen en een zere elleboog.
Een opstandige puber, aldus de onderzoekers. Op jonge leeftijd al het huis uit na een lading van zelfveroorzaakte problemen, moeder van een kind op haar zeventiende. Een kind dat ze vanwege de Drogensucht weinig zal zien omdat het al snel bij haar weg wordt gehaald. Niets is haar schuld, iedereen heeft het gedaan en alles moet wijken voor haar behoeftes.
De conclusie is een jeugd-tbs, behandelen is beter dat simpelweg afstraffen, aldus officier van justitie Paardenstaart. Anders gaat het helemaal mis en komt het echt nooit meer goed. En alles via het jeugdstrafrecht, vanwege de geestelijke leeftijd. Misschien dat Bianca haar dochtertje dan nog eens te zien krijgt. Of dat er weer enig contact met haar ouders zou kunnen ontstaan. Dat laatste zal nog wel eens een hele zware dobber kunnen worden, de ouders hebben aangegeven dat ze Bianca nooit meer willen zien.
Over twee weken horen we wat de rechtbank met de zaak gaat doen. Of de vriend de geƫiste 6 jaar aan zijn broek krijgt. Ook hij had een beetje moeite met het erkennen van zijn eigen fouten. Het was weer de maatschappij...

* naam verzonnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten