zaterdag 22 november 2008

burgerparticipatie


Een aantal zaken wordt wel duidelijk, afgelopen vrijdag op het participatie congres in Regeringsstad. Een wetenschappelijk congres over burgerparticipatie en opsporing. Krien en ik zijn er op uitnodiging van het Beschuitstadse OM en omdat het nooit weg is om wat op te steken, zijn we op pad gegaan.
De lezing van strafrechtdeskundige Ybo Buruma is een interessante. Tijdens de vragenronde, de toespraak van OM topman Brouwer en andere sprekers is duidelijk dat er in opsporingsland veel gekeken wordt naar Peter R. de Vries en dat er eigenlijk vooral onbegrip en soms ook angst is over de rol van de journalist bij de heren en dames magistraten.
Toch moeten we er tijdens de lunch even tussenuit. Al die grijze pakken en dito hoofden, we moeten even iets anders zien en schieten snel het Gemeentemuseum in. Met onze Rembrandtkaart lopen we we zo door en genieten even van een andere participatie. Even later zitten we weer in de zaal voor de lezing van een bijzonder zure collega-journalist. Deze voormalige NOVA man is zo'n beetje overal tegen. In ons land doen we niets goed, in andere landen wel en gewoon vervolgen, de journalisten die zich niet houden aan de regels. Jammer, een open discussie is bijna niet mogelijk.

(Voor de geïnteresseerden heb ik de lezingen nog wel even te leen.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten