donderdag 27 november 2008

black hole


Goede service van de Oosterbuurse spoorwegen. Een stekker voor de laptop in de trein zodat iedereen tijdens de reis gewoon door kan werken. Heel Gründlich; Arbeit macht frei zullen we maar zeggen. Helaas raakt mijn mobiele kantoor ter hoogte van Beschuitstad de verbinding met de buitenwereld volledig kwijt. Een UMTS-gat, een black hole! Net als in de Beschuitstadse rechtbank gaat mijn dongeltje op groen en wordt het een verbinding die zo traag is als dikke ***** en even later er helemaal uitklapt.

In de rechtbank te Provinciestad flapt er even later iets uit. Bij een verdachte wel te verstaan. In zijn laatste woord zegt hij plots tegen de voorzitter van de meervoudige strafkamer "je bent een schat". De voorzitter reageert verrast, "dat heb ik nog nooit gehoord!".
Het is ook een vreemde wending in de zitting. De man wordt verdacht van het veroorzaken van en het doorrijden na een dodelijke aanrijding. Met zijn caravan reed hij over het hoofd van het slachtoffer en kneep er vervolgens tussen uit.
"Een black out' zegt de man. "Niets gemerkt door mijn suikerziekte". Een verhaal waar weinig van te geloven is gezien de sporen die zijn achter gebleven. Roodgele sporen van het motorpak over de gehele lengte van de auto en sleurhut, een lekke band van de caravan die zoveel lawaai maakte dat het later andere automobilsten op de snelweg opviel, een rechterbuitenspiegel waar niets meer van over was, nee, maak dat de kat wijs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten