maandag 27 oktober 2008

bokbierbroers



Het is een bont gezelschap dat zich zaterdag verzamelt in Grachtengordelstad voor de Zuiderbuurse friettent. Er gaat bokbier geproefd worden, maar eerst moet er een zak frieten gegeten worden. De dag heeft een dubbel thema, bokbier en broers. We hebben vandaag bijna allemaal een broer mee, de beide Kaco's, Kaconeef en ook mijn broertje zal nog aan komen waaien. Een mooie combinatie, da's duidelijk.
Het eigenlijke proeven is een belevenis an sich. In de grote hal van de beurs zijn zeker zestig brouwers aanwezig om hun waar ter proef aan te bieden. Een waar feest dus. We zoeken een startlocatie en dan gaat ieder een glas halen. Dan gaan we proeven, de glazen gaan rond, de vraag "welke is dit" is de standaard. We halen de hapjes uit de tas en genieten. Vele glazen later is de hal vol proevers, zijn de eerste vaten leeg en is het voor ons tijd om te vertrekken richting de moksi meti.
Volgend jaar weer.

1 opmerking:

  1. En zulk mooi weer... Vrijdag was het slecht, zondag was het slecht. Maar zaterdag was echt bokbierweer! Zouden we eindelijk de Amsterdamse regenvloek verbroken hebben?

    BeantwoordenVerwijderen