dinsdag 24 juni 2008

mis


Het zag er goed uit vandaag. Voor het eerst in bijna een jaar ging de rechtzaak in Provinciehoofdstad gewoon door en werd er niets aangehouden, verdaagd of nietig verklaard. Ook de heenreis was heerlijk, kopje koffie, boterhammetje en krantje terwijl buiten de zon liet zien wakker te zijn. Prachtig dus.
Op terugweg naar textielstad loop ik even door het stadscentrum van P-stad, koop een kadootje voor Krien (niets anders te vieren dan de zon) en reis lekker naar Koekstad met de trein. Op het station daar ontdek ik de vernieuwde hangstrook voor vermoeide reizigers, complimenten, en hoor via een omroepbericht dat de reis naar Textielstad problematisch gaat worden door een ongeluk in Beschuitstad. Er staan bussen klaar. Nou ja, de zon schijnt, mijn bericht is inmiddels al op radio geweest en Krien ligt thuis heerlijk in de hangmat te genieten van haar avonddienst.
In Beschuitstad blijkt de internationale, waar ik mee reis, door te mogen. Met een paar minuten vertraging weliswaar, maar het mag wel. Geluk dus. Maar nee, want in Industriestad aangekomen, uitgestapt en naar het juiste perron gerent verdwijnt de aansluitende IC langzaam uit het zicht. De opvolger, de stopper uit P-stad, laat vanwege vertraging op zich wachten.
en tot overmaat van ramp, nergens op het hele Industriestadse station zlo'n heerlijke hangstrook te vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten