dinsdag 13 mei 2008

tweede pinksterdag



Zoveel vrije dagen, aansluitend op een schoolvakantie, daar had ik geen rekening mee gehouden met de boodschappen. Gelukkig kennen we in deze regio het fenomeen grenswinkel. Altijd open! Buurman Krattenstapelaar opperde een fietstocht met grensoverschrijdend terrasbezoek. Topidee! Samen hebben we getracht Mr. T-Rex op de fiets te krijgen, hij ging dezelfde kant op, maar dat verhaal ging niet door, helaas.
Bij de grenswinkel een drukte van jewelste, allemaal Oosterbuurse koffie en drop kopers op zoek naar "eines gutes Angebot". Hilarisch. gelukkig hadden ze nog kolen en een goede Bratwürst voor op de geplande bbq.
Ook op het grensoverschrijdende terras een giga drukte. Op zoek naar een vrije zitplaats lopen we tegen de familie Voorzitter en hun ex-buren buurman Buurman op. Die zaten al enige tijd achter mooie grote blonde jongens zo te zien. Aangeschoven natuurlijk en ook een mooie Weizen besteld. In de zon op een terras smaakt die wel erg goed.
Via de Pauperlanden fietsen we terug naar de Pieperdepiepstraat. Tijd voor de barbeknoei. Een paar uur later is iedereen stuffed. Via de schutting heeft een drukke ruilhandel plaatsgevonden, Currywürst in ruil voor taart en cake, en na deze lekkernijen krijgt niemand meer een hap naar binnen. Links en rechts nog wat met een waterpistool spuiten en het is al snel bedtijd.

1 opmerking:

  1. Hé, ik ben daar gisteren ook nog naar toe gefietst! De laatste paar km naar Ter Huurne is ook lekker om te fietsen. Behalve gisteren; veel zondagsrijders;-)

    BeantwoordenVerwijderen