zaterdag 10 mei 2008

bierkip




We moesten er even op wachten, maar dat was niet erg. Lekker in de zon in de Beschuitstadse achtertuin van de familie Pleitmevrij voor een bbq met bierblikkip. Advocaatje Pleitmevrij had afgelopen winter al heel enthousiast georeerd over zijn heerlijke kipspecialiteit en had even enthousiast medegedeeld dat we diezelfde kip bij de eerste warme zonnestralen zouden gaan nuttigen.
Dat moment was dus aangebroken. Na een heerlijk flesje Zuiderbuurs blond klonk het tromgeroffel en schalden de trompetten. De kip was klaar! En inderdaad, complimenten, sappig, heerlijk van smaak, alleen met een enorm obsceen gat ter grootte van een bierblik. Maar ach, daar eet je gewoon omheen.
Nadat de zon uit zicht verdween verkasten we naar het dakterras om daar onder een heldere sterrenhemel (Beschuitstad is wat achtergebleven op meerdere gebieden en heeft des avonds dus wat minder (licht)uitstraling) aan de koffie met een bolletje geurige drank uit mijn examenjaar 1985. Wederom complimenten!
Binnenkort bij ons maar. Al was het alleen maar omdat we al een paar keer aan geweest zijn en nog steeds een geleend boek met dito dvd's in de tas hebben zitten....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten