vrijdag 18 april 2008

relax, take it easy


Het zweet loopt in grote stralen van zijn voorhoofd. "Nou ie kunt de voetn weer kwiet heur, ik heb ze net neerzet" . Het is de klusjesman van de Beschuitstadse rechtbank. Na jarenlang zere schouders, kapotte schoenenneuzen en vallende blocnotes is het dan eindelijk zo ver!
De nieuwe persbankjes staan in zaal D! Alhoewel nieuw, met oog op een mogelijke uitbreiding van de rechtbank staat er een ingrijpende verbouwing op stapel. Omdat die nog wel even op zich laat wachten was de rechtbank huiverig om voor korte tijd nieuwe bankjes neer te zetten. Mijn voorstel om een aantal bankjes uit andere zalen te verzamelen, daar stonden ze toch maar ongebruikt of in de weg voor de parketpolitie, en die om te ruilen met het krappe gebeuren in zaal D, was een oplossing waar nog nooit iemand aan gedacht had.
Ik wel, en het resultaat mag er wezen. Heerlijk relaxed, met de benen languit tijdens lang durende zittingen. Ik viel zelfs bijna in slaap tijdens de overvalzaak van vanmiddag. Maar ja, met krap vierenhalf uur slaap na een verjaardagsfeestje van Ka in Koekstad was dat niet heel erg gek...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten