dinsdag 15 april 2008

mooie land


“Naar het mooie land van Regge en Dinkel komen met de bedoeling een ander de hersens in te slaan, daar zijn wij hier niet van gediend” aldus rechter Beteréénindehanddantienindelucht vanmorgen in de Beschuitstadse rechtbank.
Voor het rekje staan vier Oosterbuurse voetbalsupporters. Ze werden niet zolang geleden aangehouden met een kofferbak vol wapentuig. Op weg naar een georganiseerde knokpartij tussen supporters van FC Textielstad en aanhangers van FC Indeoorlogallesplatstad. Tussen de Oosterburen en de plaatselijke FC is een nauwe band en de Oosterburen waren er dan ook massaal op uit getrokken om hun vrienden bij te staan.
Pech voor alle trouwe voetbalfans was toch het feit dat de politie reeds van alles op de hoogte was. Mobiel telefoonverkeer was live te volgen, een enorme politiemacht controleerde de binnenstad en het stadiongebied en in de lucht vlogen politiehelikopters. Het feest werd dus al vroeg verstoord, “voorkomen van gewetenloos hersenloos geweld was voor ons belangrijker dan opsporing” aldus de officier van justitie.
In de binnenstad werden aanstaande voetbalmeppers aangesproken door agenten met de mededeling dat gewelddadig feestvieren zinloos was en bij het stadion werden anderen gefouilleerd. Tot grote schrik komt uit de kofferbak van de vier een geladen pistool te voorschijn, samen met een waar oorlogsarsenaal. Pijlen, verzwaarde handschoenen, “ein Baseball-Schläger”, zwaar vuurwerk en klapmessen, het kan blijkbaar niet op.
“Ich hab immer nür ein grosser Fehler gemacht” zegt een van de vier als hij de vraag krijgt van de rechter hoe het komt dat een bijna afgestudeerd docent speciaal onderwijs zich laat meesleuren in een verhaal als dit. De eigenaar van de “Baseball-Schläger” zegt dat hij het ding bij zich had op advies van zijn psycholoog. Gaf hem een gevoel van veiligheid.
Na wat heen en weer geharrewar tussen OM en de advocatuur, bijzonder vandaag de aanwezigheid van een Oosterbuurse Anwalt, maakt de rechter korte metten. Celstraffen tot 5 maand wegens “voorbereidingshandelingen tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel”.
Pats boem, klaar.


2 opmerkingen:

  1. Lekkere spiegoloog. Waarom had ie überhaupt(sic) een psycholoog nodig?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. omdat ie ooit eens bij het voetballen was "lekgestoken" en nu "grosse Angst hatte".... :-)

    BeantwoordenVerwijderen