donderdag 10 april 2008

drol


De schrijver van deze boodschap op het "heren"toilet van de Provinciestadse rechtbank was kennelijk niet blij met de woorden van de officier van justitie in zijn zaak.

Niet blij in de rechtbank was vandaag ook de Automatenkoning van Textielstad. "Het is nog net geen levenslang" zei hij rood aangelopen van woede. De paardenliefhebber is zojuist door de rechter veroordeeld tot een boete en een voorwaardelijke celstraf omdat hij jarenlang de man was achter een illegaal casino in een cafetaria in zijn woonplaats. De Koning is absoluut niet blij met de beschuldiging en al zeker niet met de veroordeling.
Halverwege het verhaal van de rechter staat hij al op, timmert boos op tafel en wordt op zijn beurt bruut onderbroken door rechter Gevenennemen. "Als ik aan het woord ben heeft u uw mond te houden". De Koning gaat weer zitten, net als zijn advocaat. De laatste zat net nog schamper te lachen tijdens het requisitoir van de officier van justitie, maar is nu net zo rood als zijn cliƫnt. Hij ziet zijn voorgestelde vrijspraak smelten als sneeuw voor de zon en punt voor punt maakt de rechter gehakt van al zijn opmerkingen.
Op de gang wil hij niets meer zeggen. "Een principekwestie" zegt ie. Ik durf te wedden dat het hoger beroep er aan komt.

1 opmerking: