donderdag 20 september 2007

laatste tocht




Ik geef snel een paar meppen op het pakje ontbijtkoek dat dient als tijdelijk statief, werp een blik door het venster en druk af. De selftimer begint te lopen en ik ren het bordes op. In de bocht ga ik bijna onderuit op de gladde steentjes, maar ik haal het op het nippertje.
Op onze laatste officiële woensdagavondtocht maken we even een korte stop in Höksebargen. Op het bordes hebben reeds vele helden uit de sportwereld gestaan vertelt nieuw lid SjonBo en daar kunnen wij niet voor onderdoen. We hebben net hard tegen de wind in gefietst en weten dat we het vanavond niet laat kunnen maken. Niet ver maar snel is de keus die we maken en in een treintje gaan we de uitdaging aan. Langs het spoor naar Zoutdorp loopt de teller op tot boven de 40. De nieuwe winterjasjes die we proberen zijn veel te warm voor deze inspanning, het zweet loopt in stralen van de rug af. Pas dragen als het kwik onder de 5 graden staat besluit ik.
In Textielstad schiet SjonBo richting huis. Eerdere bezoekjes die hij aan het Kluphuis bracht zijn hem te goed bevallen en hij is duidelijk bang om opnieuw zonder helm thuis te komen. Het geeft niet. Wij gaan wel door.
In het Kluphuis verzamelen zich al snel meerdere fietsers. Als eerste schuift Buur#15 aan, maar ook VakbondHenk komt in burger aan, vers van het werk. Ook zondagfietster Lidjan weet de weg te vinden voor haar eerste bezoek. Bij binnenkomst besluit ze meteen om haar motorrijbewijs maar zo snel mogelijk te halen, fietsen op woensdag spreekt haar meer aan.
We bespreken de plannen voor het sloeproeien op vrijdag (Krattenstapelaar gaat serieus voor de winst), de Dam tot Dam tocht op zondag en breien zo een eind aan een geslaagde sportieve avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten