zondag 29 juli 2007

urban ontdekken



Ik ken niet heel veel mensen die enthousiast kunnen worden bij de vondst van een stuk rails in een bos. Of die gaan jubelen bij het zien van een oude vervallen fabriek. Dingen waar ik onmundig blij van kan worden. Het Koekstadse duo KaCo heeft die gave ook. Ontdekkingstochten door de industriële rimboe? Bel ze maar, ze staan zo klaar.
Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor zo'n tocht. Krien en Ka moesten helaas werken, maar Co was helemaal klaar voor een ontdekkingstocht langs het spoor richting Netoverdegrensstadt. Op de fiets.
Laat ik het maar kort samenvatten. We hebben elke spoorbrug- of overgang gezien en overgestoken, hebben de Oosterbuurse rangeeraftakking gevonden, heel Netoverdegrensstadt doorgefietst op zoek naar het verloop van de Aheenhuisse- en Bommenberendstadse aftakkingen en gezocht naar de ouderwetse voetgangersoversteekdraaihekjes.
Ook hebben we uren rondgedwaald door het verlaten textielfabriekcomplex, net achter de poal bij Grensdorp. Knerpend glas onder de schoenen, het geluid van waterlekkage overal, ingestorte daken, de geur van diverse brandstichtingen. Kortom een waar feest voor de liefhebber.
Tot slot hebben we nog een tweetal rondjes over oude begraafplaatsen, genoten we van een staaltje echte Oosterbuurse horeca en brachten we tot slot een bezoek aan een hele fijne Getränkehal. Bijzondere biertjes inslaan.
Binnekort lopen we het traject van de vroegere spoorlijn Textielstad-Oudstadtje. Belangstellenden kunne zich nog opgeven.

1 opmerking:

  1. Dat ziet er uit als de Eilermarck fabriek in Gronau. Daar ben ik ook ooit eens geweest. Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen