donderdag 24 mei 2007

nieuw lid

Fietsen doet hij zelf ook nog. Geen grote tochten, maar voldoende om de druk op de trappers te voelen."Als ik in Holland ben, trap ik menig kilometer weg met vrienden die zich in wielervereniging DOF gevonden hebben. DOF staat voor Door Oefening Flink en zo flink ben ik hier in Washington niet." Aldus Dries van Agt tegen M. Smeets in het boek "Net echte mensen"


Net zoals Door Oefening Flink zijn ook de fietsers van d'OF (d'Oale Fietse) de druk op de pedalen aan het voelen. Tijdens de wekelijkse fietstocht (twee keer de Toktokse berg) is er van het oorspronkelijke idee, buurmannen op oude fietsen, weinig meer over. Zegge en schrijve is er nog één (en naar later bleek, solo op pad vanwege een misverstand, nog één andere) oude fiets in het peloton te vinden. Verder wordt er vooral op gloednieuwe exemplaren gereden. En hard. "Onze Voorzitter" is op het nieuw, Krattenstapelaar nog nieuwer na zijn recente aanrijding en VakbondHenk galopeerd ook niet op een bejaard exemplaar. Het geeft niet, ik ga wel door. Op een Oale Fietse!



Zestig kilometer later is het tijd voor een kantinenatje. VakbondHenk wordt overvallen door een onaangekondigd lidmaatschap van d'OF. Na drie keer meefietsen is hij automatisch lid. "Onze Voorzitter" heet hem in een gloedvolle toespraak welkom en overhandigd hem een passend welkomcadeau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten