maandag 19 maart 2007

mannetjes


Een van hen was ook wel in oranje-alarmkleur gekleed. Gewapend met plattegronden en bouwtekeningen liepen ze door de straat, gingen achterom bij buren, gluurden bij andere buren naar binnen en veroorzaakten zo enige argwaan en verontrustheid alom. Gluren bij buren doe je niet zomaar, daar zit wat achter. Maar wat? Een boevenjacht op klaarlichte dag? Controle van "per-ongelukke bouwsels"? Of illegale verbouwseltjes?
Dan staan de mannetjes, net nadat ik er een kort gesprek met buur#15 over had, opeens bij mij in de gang. Of ze even mogen kijken naar de gasmeter en vooral waar die zit. De hele straat gaat ergens dit jaar op de kop voor nieuwe gasleidingen en ze zijn aan het bekijken hoe het met de aansluitingen zit.
Het valt wel mee dus, alhoewel het vooruitzicht op een losse straat nou ook niet echt een pretje is. Ten slotte zijn we toch een beetje afhankelijk van goede verbindingen in de Pieperdepiepstraat. Voor de fietsklup bijvoorbeeld. Of voor een goed bereik van het kluphuis tijdens de klupavond.

1 opmerking:

  1. Wacht maar tot je deze-- http://blogger.xs4all.nl/
    jhuijts/gallery/image/105568.aspx
    --brief krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen