zondag 11 februari 2007

buren op toer


Om zes uur in de hele vroege ochtend na een idem korte nacht was zelfs de Voorzitter aanwezig om ons uit te zwaaien. Want we gingen op toer. Buurman Krattenstapelaar, Buur#17 en ik. Met een grote vrachtauto helemaal naar Vlootdorp. Buur#15 helpen met het verhuizen van zijn nieuwe vlam naar Beschuitstad.
En zo gingen we dus op toer. Met z'n drieën in de cabine van de vrachtauto, Buur#17 achter het stuur, Buurman K. op een kussentje op de middenconsole en de straatfotograaf op de bijrijdersplek. In de tas een thermoskan koffie, een pak gevulde koeken en zes boterhammen. Drie met hagelslag en drie met oude kaas. Plus nog een aantal bijzonder zure mandarijnen.
De eerste stop is ergens na Provinciestad. Een korte koffiestop, want de wind blaast koud en met kracht. Snel zetten we de toer voort. K. en ik verwisselen van plaats, volgens afspraak en voort gaan we. Richting het hoge NoordWesten. Langs Schaatsstad naar de Dichtmaakdijk. Een prachtige tocht. Op de beroemdste dijk geeft FritsFrits de navigatiehulp alleen nog maar een dunne rechte lijn aan, omgeven door zeeblauw. Uniek.
Als we ons doel, Vlootdorp, naderen vindt ook de metamorfose plaats. We tooien ons met echte Oosterse wc-papieren hoofbanden en versieren de vrachtauto met de tekst "Buren op toer 2007". Een tegemoet komende lijnbus rijdt van schrik bijna van de weg bij het zien van ons strijdlustige gezelschap.
Dan zijn we op de plaats van bestemming. We worden onthaald als helden en drinken koffie. Vervolgens spannen we de spieren en trekken binnen afzienbare tijd het hele huis leeg. De klep kan nog net dicht als we Oostwaarts trekken. Dit keer in een andere samenstelling en in andere vervoermiddelen, maar het geeft niet. We weten dat we helden zijn. In Beschuitstad is de vrachtauto dan ook zo weer leeg en laten we een huis vol dozen, meubels en mensen achter. Op weg naar huis, een kleine veertien uur later. Met zere spieren en een onbedwingbare dorst...

Wij zagen, wij deden en wij overwonnen!

1 opmerking:

  1. onmeunig bedankt vanuit beschuitstad gr buufnr 61 en buurnr 15

    BeantwoordenVerwijderen