vrijdag 23 februari 2007

bosje bloemen


Voor de rechtbank staat al zeker een half uur een vrouw met een bos bloemen in de aanslag. Net één tegel buiten het rechtbankterrein. Ze staat bijna stokstijf en reageert niet op de gebeurtenissen om haar heen. Af en toe laat ze haar bos bloemen even zakken, maar even later staat ie weer fier overeind.
Eén ding is zeker, ze heeft onze volledige aandacht. We speculeren volop. Staat ze te wachten op iemand die wordt vrijgesproken. Of is ze het de minnares van een zakenman die na jaren eindelijk zijn belofte heeft gehouden en echt gaat scheiden? Is het een wanhopige verlaten vrouw die nu haar ex stalkt?
Collega Blauwesportauto loopt na zijn rookpauze op de vrouw af. Nieuwsgierig kijken we vanuit het raam van de perskamer toe. Als de vrouw Blauwesportauto ziet aankomen schuift ze tien meter op. De bloemen zijn duidelijk niet voor onze collega! Een aantal minuten later lopen twee mensen van de beveiliging op de vrouw af. Ze schiet met stevig pas weg. De heren keren tot onze verbazing om en lopen het gebouw weer binnen. Toch is hun komst zinvol geweest, de vrouw kiest even later het hazenpad.
Later hoor ik dat het gaat om een "vreemde" vrouw die eerder al eens twee zittingen bijwoonde en de rechter na zijn uitspraak feliciteerde met de goede afloop. Of ze daarbij ook een bos bloemen tevoorschijn toverde weet ik niet. Ik ben er echter wel zeker van dat we mevrouw vaker gaan zien. Misschien uiteindelijk wel in het verdachtenbankje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten