dinsdag 29 augustus 2006

dubbelganger

Dansez maintenant. Tout l'été les pieds nus dans le sable. Et jetez vos ennuis dans les vagues. Qui dansent, balancent, au gré du vent saléDansez maintenant. Tout l'été aimez-vous sur le sable. Dansez maintenant.



Hij lijkt er echt sprekend op. Op de man die ons in 1975 dé zomerhit bracht. Er is echter één belangrijk verschil. Ik zie hem niet in de zoveelste herhaling van TopPop maar op een anderhalve meter voor me. In het verdachtenbankje van de Beschuitstadse rechtbank.
Nog een verschil. Deze Grensdorpeling is geen zangtalent maar een voormalig sportwinkeleigenaar. En een viezerik. Eentje die niet met de handjes van zijn zestienjarige medewerkster af kon blijven. In het magazijn.
"Saved by the (winkel)bel" denkt ze als er vlak na de laatste keer een klant wat sportiefs komt kopen. Diezelfde avond verteld ze het haar beste vriendin. En koopt ze een zwangerschapstest. Een paar dagen later zit hij op het bureau. En doet er het zwijgen toe.
"Het arme meisje was verliefd op mijn cliënt en de delicten zijn nooit gepleegd, die hebben zich alleen in haar belevingswereld afgespeeld" zegt de advocaat van goudgelokte Grensdorpbewoner. "De waarheid komt boven tafel" is het enige wat zijn cliënt wil zeggen. Achter in de zaal zit het winkelmeisje zich te verbijten. Haar geluk? Dat haar voormalige baas geen zaak meer heeft. Die deed hij kort na het voorval van de hand. Maar of ze ooit nog in een sportzaak wil werken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten