donderdag 29 juni 2006

griezeldokter


Het zal je dokter maar worden. Die laatstejaarsstudent geneeskunde uit Domstad. Spendeerde de afgelopen jaren veel, heel veel tijd aan zijn co-assistentschap. Zegt ie. In werkelijkheid was ie voornamelijk errug druk om een dame uit Provinciehoofdstad te stalken.
Ontmoette haar op een feestje van een vriendin, ging twee of drie keer met haar uit totdat ze er genoeg van had. En dat hem ook duidelijk maakte. Dus ging het brieven, telefoontjes, kadootjes en zelfs rouwkaarten regenen. En wat 'm ook duidelijk werd gemaakt dat de dame "er geen trek in had", het drong niet tot hem door. Ook niet toen een grote en barse politieman hem haarfijn uit de doeken deed dat zijn aandacht niet gewenst was. En ook niet na twee keer een tijd in de gevangenis. En al helemaal niet als de rechter hem probeert duidelijk te maken dat de dame hem niet wil. "U zegt het" aldus de keurig in een saai grijs pak gestoken precieseling. "Dat dingen zo kunnen verlopen in dit land, ik ben zwaar teleurgesteld".
De Domstedeling krijgt het met zijn pieterpeutergedrag bijna voor elkaar dat hij een voorzittershamer naar het hoofd geworpen krijgt. Het kost de ervaren rechter, mr. Rookpauze, zienbaar moeite om zich in te houden als de student hem voorhoudt "of we nu op willen houden met het spelen van spelletjes". Terwijl de stoom uit de toga komt weet hij zich op het juiste moment te hervinden. En besluit er maar eens twee weken over na te denken wat hij met de zaak moet.
Persoonlijk heb ik wel een idee. Een eiland in een verre oceaan bijvoorbeeld. Of een plek waar veel dokterswit wordt gedragen, maar dan in dwangbuisvorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten