maandag 10 mei 2010

Swoosh!



De stad ontwaakt zinderend van de spanning die van de beregende straten straalt. De verwachting van het onbekende, klaar voor het geratel van kettingen over tandwielen, de swoosh van carbon dat tot hoge snelheden wordt gedwongen door benen vol kabels spieren.
De opwinding bereikt een eerste hoogtepunt als de eerste teamwagens door de straten scheuren. Team Astana komt als eerste de straat doorracen. Twee duidelijk herkenbare teamwagens en een bus vol renners schieten de bocht om, uit zicht. Vandaag gaat het gebeuren! 
Dan dringt de swoosh door tot op de tweede verdieping. Swoosh, swoosh, swoosh. Een sprint naar het raam openbaart de eerste renner op verkenningspad. Daar komen ze! De camera begint te klikken en het geluid van de sluiter vermengt zich met dat van de banden op het asfalt.
De renners komen meerdere keren langs, soms op topsnelheid, andere keren gezellig kletsende met collega's van andere ploegen. In een nog erg stille stad zijn ze aanraakbaar en zie ik sommigen zelf lachen tegen de camera. Mooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten