dinsdag 16 februari 2010

728


"De BMW 728 is een zeer fraaie, luxueuze en comfortabele wagen, die uitermate hoge prestaties levert. Het brandstofverbruik is uiteraard niet gering, maar normaal voor wagens van deze categorie. Ook de rijeigenschappen zijn bijzonder goed. Dank zij de variabele stuurbekrachtiging blijft het wegcontact bij zeer hoge snelheden redelijk goed bewaard, terwijl de wagen bij lage rijsnelheden gemakkelijk te manoeuvreren is.

Het gemak past uiteraard uitstekend bij het zeer comfortabele karakter van deze wagen. Wat het comfort betreft vormt eigenlijk het windgeruis het enige dissonant; bij langdurig rijden met hoge snelheden zijn deze geluiden wat hinderlijk. De uitrusting van de wagen is zeer veelomvattend, de afwerking is zeer veelomvattend, de afwerking is uitermate goed verzorgd, desondanks zijn de aanschaffingsprijzen bepaald niet laag te noemen."

Aldus een test in de Autokampioen in 1977.

"En dan wil je natuurlijk wel even onder de klep kijken?" Ik ben met Buurman Krattenstapelaar even kijken bij zijn nieuwe voiture. Ik begrijp hem direct en loop naar de achterkant. Het is tijd om de kofferbakruimte te bekijken, hoeveel kratten bier kunnen er in, de belangrijkste vraag bij een nieuwe Krattenstapelmobiel.
Het duurt niet lang voordat we het antwoord hebben. Genoeg! Er is plaats voor drie buurmannen in de ruime bak blijkt al snel uit een snelle test. dan maken we een proefritje. Inderdaad, het is een verschrikkelijke asopauperpooierbak, maar wel een mooie!

Zie je de komende tijd deze bruine bak rijden met achter het stuur een bos rode krullen? Zwaai even, dan voelt deze bestuurder zich helemaal "the bomb!".

2 opmerkingen:

  1. ach en dat windgeruis is met een goeie geluidsinatllatie wel te overstemmen, net als de rest van de omgeving ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie auto, bijna net zo mooi als een Spijker 9.3 liter:)

    BeantwoordenVerwijderen