dinsdag 20 oktober 2009

rood


Ze wordt er langzaam toch een beetje rood van. Midden in zaal D zit ze, naar de zaal toe, wild te gebaren. Het is haar werk, wild gebaren, maar wat ze nu moet vertalen, nee, het is aan te zien, dat doet ze niet vaak. Haar cliƫnt is de verdachte, een dove vrouw die haar 9 jarig dochtertje in opdracht van een via MSN ontmoette zwakbegaafde man gebruikte en haar fotografeerde en filmde op manieren zoals een meisje van die leeftijd niet in beeld gebracht mag worden.
Grafisch omschrijft de dove moeder wat ze deed voor de webcam en de kleur op het gezicht wordt steeds roder. Mijn maag draait ondertussen steeds verder om, er zijn zaken en zaken, maar dit is een extreem afschuwelijke. Dat moet ook persofficier van justitie Kraak later bekennen, voordat ik de opname start; "rare zaken de laatste tijd".
Als de zitting tegen de moeder afgelopen is, haalt de tolk zichbaar opgelucht adem. De vrouw maakt plaats voor de medewerker van een sociale werkplaats. Hij is de zwakbegaafde viezerik die, hoe dom ook, wel weet hoe hij zaken als dit moet aanpakken aldus een van de bodes. De man weet het allemaal niet meer, maar praat de rechtbank naar de mond. Precies zoals de deskundigen al zeiden. Volgens zijn advocaat maakte hij gewoon vakantiefoto's.
Als de zitting is afgelopen en ik de opname heb doorgezonden, haal ik ook opgelucht adem. Frisse lucht graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten