maandag 28 september 2009

gezellig!



Afgelopen weekend, in de keuken is het een drukte van jewelste. Vrijdag, zaterdag en zondag, de tafel zit vol gasten en er wordt gekookt van vroeg tot laat. Pannenkoeken voor de Pleitmevrijtjes, 5 borden vol verschillende baksels, een recordstapel, het gaat schoon op. Net als de twee bakken B&J's als toetje! Wat kunnen die PMV-tjes eten!
Zaterdag wordt er overal gewerkt. Buurvrouw Krattenstapelaar en Krien zijn druk met de druivenoogst. Maar liefst 18 kilo schoon komt er van onze wijnrank. Mooie, zoete rode druiven. De meisjes zijn uren bezig met het knippen, schoonmaken, uitzoeken en tot slot tot wijn maken van de druiven. Tien liter moet het gaan opleveren!
Het is dan niet meer dan logisch dat er ook in de keuken gewerkt wordt voor deze meisjes. Een verse uiensoep met een keur aan verrukkelijke kaasjes , een paar goede glazen wijn erbij, maakt de maaltijd een bijzonder genoegelijke. Zeker als Ne-Krien binnen komt lopen en, met een mooi glas, aan tafel bij schuift. Het is zo gezellig, uren later zit ze er nog.
Zondag is het tijd voor een wii-maaltijd. In ruil voor een mooi krat bier en een vijfgangenmaaltijd bekomen wij een gloednieuwe wii van Mr. T-Rex en Wiefke. Een superruil natuurlijk! Het krat is al weer bijna op, de vijf gangen ook. Culinair en verrukkelijk, amuses, een heerlijk bastognekoek/bier stoofpotje, verse groenlof uit de tuin van Vakbondshenk, hmm. Het is bedtijd als we voldaan van tafel rollen. Nu de rest van de week op dieet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten