maandag 10 augustus 2009

Op pad in eigen stad



Een bijzondere Kacotocht deze zondag. Niet ver weg ergens aan een andere kant van een grens, maar in eigen stad, aan de andere kant van het spoor. Met de bedoeling de wijk Röhmbekke aan een nader onderzoek te onderwerpen.
Met de Kaco's wijkt de route al snel af en belanden we op het oude kerkhof. Ik ben er nog nooit geweest, weet wel dat het er is, maar heb nog nooit bedacht om er eens te gaan kijken. op dezelfde manier zitten we even later achter een versnapering in het Paradijs. Wel eerder geweest, maar toen woonde AKI klasgenoot en Amerikanski Jonathan er nog en kon je er alleen eten als hij wat in huis had. Grappige plek geworden, jammer alleen dat er niemand meer mag wonen.
De wijk Röhmbekke is natuurlijk wel bekend, maar opnieuw is het een plek waar vooral doorheen gefietst of bij de Krattenstapelaars langs gegaan wordt. We zijn zo lang aan het rondslenteren, bekijken, bediscussiëren en verkennen dat het geplande bezoek aan het museum niet doorgaat. Te weinig tijd. Een andere keer dus. En met die conclusie leggen we nog even aan bij het terras voor het museum voor een mooi glas.
Volgende keer verder.

1 opmerking:

  1. het was weer super leuk, gezellig, boeiend, grappig. Wij beschouwen het als een geslaagde dag.

    poloo

    BeantwoordenVerwijderen