maandag 25 mei 2009

kanton


Twee locaties vandaag. De eerste levert uiteindelijk geen bericht op, maar is wel mijn eerste kennismaking met het Textielstadse kantongerecht. Wat een prachtig pand! De stoelen in de zittingszaal zitten vele malen beter dan die in Beschuitstad, alleen de persplek wordt ingenomen door de heren van de PaPo. Begrijpelijk, er zit nooit iemand van de pers hier.
Alleen vandaag, er staat een oud-burgemeester terecht wegens het veroorzaken van gevaar op de weg waardoor een ongeval ontstond. Uiteindelijk maken we er geen bericht van, het nieuws is te klein. Ik vind het goed.
De middag breng ik ouderwets door in Beschuitsstad. De voormalige penningmeester van een Gristelijke onderwijsklup heeft ruim 40.000 euro achterover gedrukt. De voormalige basisschool-directeur en kerkbestuurder heeft een gokverslaving. Hij komt alleen niet opdagen voor de rechter omdat hij zich schaamt. Rechter Spellingvrouw is er niet echt blij mee en steekt haar teleurstelling niet onder stoelen of banken.
Aanvullend neem ik een soortgelijke zaak mee, zei het op wat kleinere schaal. Een barmedewerker van een tafeltennisvereniging steekt 2300 euro barwinst in eigen zak. Een klap in het gezicht van de kleine en laagdrempelige vereniging. Het is bijna het hele kapitaal van de klup. Ook deze verdachte komt niet opdagen, hij heeft waarschijnlijk slechte herinneringen aan de val waar het bestuur hem in liet lopen. Onder leiding van de voorzitter, een medewerken van de Fiod, zetten ze een slimme val, posten na sluitingstijd en betrappen de barman op heterdaad! Hun "file" kan zo het dossier in zonder enige politiebemoeienis, het bewijs is rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten