woensdag 21 januari 2009

onderhoudsbeurt


Het huis had een beurt nodig, een onderhoudsbeurt om precies te zijn. Het raamsluitboomspanjoletding werkte niet goed meer, een stuk vloer in de woonkamer veerde wat, een deurkruk boven liep niet lekker en in de keuken hingen wat kastdeurtjes scheef. Kortom, tijd voor Baasje om met een voiture vol gereedschap af te reizen naar Textielstad.


Even het raamsluitboomspanjoletding repareren mondt uit in een strijd die de hele ochtend in beslag neemt. Het ding is volledig verroest en moet met veel moeite in stukken gehakt, geslagen en vernietigd worden. Daarna moet de stad afgezocht worden naar een nieuwe, waarbij het lastig is om een 7mm onderdeeltje te vinden. Na een bezoekje in het havengebied komt het voor 17,50 goed. Dat het onderdeel even later verwerkt blijkt te zitten in de Stokbroodkaasenwijnlandse deurkrukken, hmm.



Na het middagmaal worden alle kastdeurtjes recht gehangen. Ik krijg het zelf maar niet voor elkaar, mijn geschroef aan de scharnieren heeft tegengestelde uitwerkingen. De Baas heeft er geen enkel probleem mee, hij stoot een glas uit de kast, tenslotte brengen scherven geluk, en na tien minuutjes stelwerk hangt alles weer recht. Ook de vloer is weer in orde. "Joa, tis moar veur een ander" zegt de Baas en hij gaat weer op pad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten